Site icon NewsIT

Ο Τσίπρας με διπλό «στόχο» στη Βουλή: Ο «ήρεμος» ΣΥΡΙΖΑ και ο «επικίνδυνος» Μητσοτάκης

12.03.2021 | 07:04
Ο Τσίπρας με διπλό «στόχο» στη Βουλή: Ο «ήρεμος» ΣΥΡΙΖΑ και ο «επικίνδυνος» Μητσοτάκης

Παρά το κλίμα έντασης που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας των όσων έχουν συμβεί στη Νέα Σμύρνη, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να εμφανιστεί σήμερα (12.03.2021) στη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή γι’ αυτό το θέμα με διπλή στόχευση: να δείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ήρεμη δύναμη (παρά τα όσα επιχειρεί να του προσάψει η κυβέρνηση) και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ένας επικίνδυνος πρωθυπουργός, ο οποίος επενδύει στην σύγκρουση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας θα αναφέρει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε πολλαπλά αδιέξοδα: στην υγεία -εξαιτίας του αυξημένου αριθμού των κρουσμάτων της πανδημίας και της κατάρρευσης του ΕΣΥ- και της οικονομίας και γι’ αυτό έχει επιλέξει την λογική της έντασης.

Θα επικαλεστεί τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ τα οποία ανέφεραν ότι τα ραντεβού των χούλιγκαν ήταν σε γνώση της αστυνομίας και θα επισημάνει ότι « είναι εμφανές πως βασικό μέλημα του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος προφανώς είχε ενημερωθεί από τις Αρχές για την κινητοποίηση χούλιγκαν, δεν ήταν η αποτροπή των βίαιων επεισοδίων και η προστασία των ειρηνικών διαδηλωτών, αλλά η απόδοση ευθυνών στους πολιτικούς του αντιπάλους».

Click4more ΣΥΡΙΖΑ: Αφού ήξεραν για τους χούλιγκαν στη Νέα Σμύρνη, γιατί η ΕΛ.ΑΣ. δεν προστάτευσε τους πολίτες;

«Αυτό άλλωστε φανερώνει και η σπουδή του να προχωρήσει βεβιασμένα σε ένα άκρως διχαστικό διάγγελμα το βράδυ της Τρίτης, αμέσως μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι οργανώνουν τη βία, ενώ γνώριζε προφανώς ότι η βία οργανώθηκε από τους χούλιγκαν των ποδοσφαιρικών ομάδων της Αττικής» θα πει ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να τονίσει  ότι «χούλιγκαν και ανεκπαίδευτοι ειδικοί φρουροί μετέτρεψαν σε Φαρ Ουέστ την ειρηνική συγκέντρωση πολιτών μιας μεσοαστικής συνοικίας κατά της υπέρμετρης αστυνομικής βίας της προηγούμενης Κυριακής.

Ο κ. Μητσοτάκης, ενώ γνώριζε για το ραντεβού βίας των χούλιγκαν, ενορχήστρωνε τη συκοφαντία εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων, αντί, ως όφειλε, να φροντίσει ώστε να διασφαλίσει την κοινωνική ειρήνη».

Σε ό,τι αφορά στο διάγγελμα του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας θα επισημάνει ότι ενώ ο πρωθυπουργός πρέπει να είναι εγγυητής της ενότητας «την ώρα που η ψυχραιμία και η ενσυναίσθηση θα έπρεπε να τον χαρακτηρίζουν, επιλέγει να επιτεθεί στους νέους, τους οικογενειάρχες, τους πολίτες μιας μεσοαστικής γειτονιάς των Αθηνών και φυσικά, στον ΣΥΡΙΖΑ και εμένα προσωπικά. Εμείς είμαστε συνηθισμένοι. Άλλωστε, το δόγμα ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ το ξανακούσαμε και όταν οι ίδιοι πάλι, έριχναν τη χώρα στα βράχια της χρεοκοπίας. Το θέμα μας όμως είναι οι πολίτες. Οι νέες και τις νέοι που ξυλοκοπούνται αναίτια. Οι άνθρωποι που τρομοκρατούνται μέσα στις ίδιες τους τις γειτονιές. Ο ολισθηρός κατήφορος της έντασης πρέπει να τελειώσει εδώ. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα, φορώντας μάλιστα το εθνόσημο, να χτυπάει ανελέητα και να απειλεί ζωές συμπολιτών του, με την ανοχή της κυβέρνησης. Όπως και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να χτυπά αστυνομικούς, με τρόπο φρικτό και απάνθρωπο».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version