Κυριακή, 28 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Ο Βαρουφάκης δεν διαψεύδει το Plan B και τις υποκλοπές των ΑΦΜ – Απάντησε με tweets – Τον “αδειάζει” ο Μάρδας – “Βράζει” ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του

Ο Βαρουφάκης δεν διαψεύδει το Plan B και τις υποκλοπές των ΑΦΜ – Απάντησε με tweets – Τον “αδειάζει” ο Μάρδας – “Βράζει” ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του

– “Δηλαδή, ήμουν έτοιμος να ” εισβάλλω” στα ΑΦΜ των Ελλήνων Πολιτών; Είμαι εντυπωσιασμένος από τη φαντασία των συκοφαντών μου”, απαντά με tweet ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά την αποκάλυψη του σχεδίου Β, που περιλάμβανε υποκλοπές, χάκινγκ και… δραχμή
– Την ίδια στιγμή τον “αδειάζει” πάλι η κυβέρνηση μέσω του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα: Δεν γνωρίζαμε τίποτα περί Plan B

– Αντιδράσεις τόσο εντός του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που ζητούν την παραίτηση Βαρουφάκη

Η αποκάλυψη της Καθημερινής της Κυριακής πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών είχε εκπονήσει σχέδιο Β στο οποίο περιλαμβάνονταν η υποκλοπή των ΑΦΜ όλων των φορολογουμένων, χάκινγκ στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων με στόχο τη δημιουργία ενός παράλληλου τραπεζικού συστήματος και εντέλει η μετάβαση σε μια “νέα δραχμή” έχουν φυσικά προκαλέσει σάλο.

Με 24 ώρες καθυστέρηση ήρθε η απάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη μέσω Twitter:


Την ίδια στιγμή έρχεται νέο “άδειασμα” από την κυβέρνηση, μέσω του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος τόνισε: “Δεν γνωρίζαμε τίποτα για Plan B”.

“Δεν συζητήθηκε ποτέ ένα τέτοιο σχέδιο. Από τη στιγμή που δεν ήταν κυβερνητική πολιτική, δεν έχω να εκφράσω κανένα σχόλιο. Δεν μπορώ να ασχολούμαι με απόψεις και ιδέες του οποιουδήποτε. Μου μοιάζει όλο αυτό μια ωραία ιστορία για ένα ωραίο μυθιστόρημα”, δήλωσε ο κ. Μάρδας, τονίζοντας: “Αν έμπαινε αυτό το σχέδιο σε δράση, θα υπήρχαν πολλά προβλήματα νομιμότητας”
 

 

Αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης
Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της ζητά να απαντήσει η κυβέρνηση στο θέμα καθώς “οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δημιουργούν μείζον πολιτικό, οικονομικό και ηθικό ζήτημα για την κυβέρνηση το οποίο θα πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος για τη διακρίβωση των όποιων ευθυνών”.
Από την πλευρά του, ο Ποτάμι κατηγορεί τον Γιάνη Βαρουφάκη πως “έπαιζε τον μαύρο hacker και σχεδίαζε κλοπές ΑΦΜ, λέγοντας ψέμματα στους πολίτες”. Καλεί μάλιστα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει αν “όλα αυτά τα παρακρατικά είχαν την έγκρισή του και γιατί τα ανέχτηκε”.

Την επίσημη αντίδραση της κυβέρνησης περιμένει, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του και το ΠΑΣΟΚ, καλώντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μην σιωπά ούτε να κρύβεται πίσω από πράξεις ή παραλείψεις υπουργών και συνεργατών του που λίγους μήνες πριν ο ίδιος χαρακτήριζε “σημαντικό κεφάλαιο” της διαπραγμάτευσης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε