Παρασκευή, 27 Σεπτ.
25oC Αθήνα

Ο Βαρουφάκης διαδηλώνει στο Παρίσι κατά του Ολάντ (και αποθεώνεται) – ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ

Ο Βαρουφάκης διαδηλώνει στο Παρίσι κατά του Ολάντ (και αποθεώνεται) – ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ

Στο πλευρό των Γάλλων που διαδηλώνουν κατά των αλλαγών στην εργατική νομοθεσία, βρέθηκε το Σάββατο ο Γιάνης Βαρουφάκης που αποθεώθηκε από τους νέους στην Πλατεία Δημοκρατίας, οι οποίοι τον υποδέχτηκαν με ζητωκραυγές και χειροκροτήματα.

“Μην αφήσετε αυτή την ενέργεια να προωθήσει καριέρες. Κάντε τη διαφορά, όλοι μαζί ανά την Ευρώπη”, είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης, στο πλήθος που τον χειροκροτούσε, ατάκα που μεταφράστηκε ως μπηχτή στον Αλέξη Τσίπρα…

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ είπε μεταξύ άλλων στο μηνυμά του:

«Σας φέρνω αλληλεγγύη από την Αθήνα, το Λονδίνο, το Ανόβερο στη Γερμανία όπου βρισκόμουν και μια παράκληση: Μην αφήσετε αυτή την ενέργεια να πάει χαμένη», ενώ πρόσθεσε ότι οι διαδηλώσεις θυμίζουν εκείνες της Αθήνας το 2011.

«Οι αρχές μας είχαν πει ότι κάνουμε κατάληψη στις πλατείες, ωστόσο, αυτοί προσπάθησαν να μας ιδιωτικοποιήσουν τα πάντα»

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ, δεν παρέλειψε να… αδειάσει και τον Πρόεδρο Ολάντ αφού όπως δήλωσε: «η υποτίμηση της εργασίας μπορεί μόνο να οξύνει την κρίση».

Για το προσφυγικό και τον Ερντογάν ο Έλληνας οικονομολόγος τόνισε:

«Δεν πέφτεις στο κρεβάτι με τη μεταφορική έννοια με έναν ηγέτη κράτους που αρνείται να υπογράψει τις διεθνείς συνθήκες διαχείρισης των προσφύγων. Η Ευρώπη είναι αρκετά πλούσια, αρκετά μεγάλη ώστε να αντιμετωπίσει το προσφυγικό με έναν τρόπο που δεν θέτει υπό αμφισβήτηση την ακεραιότητα, την ανθρωπιά και την λογική μας»

Η πλατεία της Δημοκρατίας στο Παρίσι εδώ και δύο εβδομάδες βρίσκεται στο επίκεντρο μιας άνευ προηγουμένου κινητοποίησης που φέρει το όνομα “Αγρυπνία”. Η κινητοποίηση ξεκίνησε τη νύχτα της 31ης Μαρτίου κατά της μεταρρύθμισης του εργατικού δικαίου και επεκτάθηκε σε περισσότερες από 50 πόλεις της Γαλλίας. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε