Site icon NewsIT

Ο Βαρουφάκης “καρφώνει” Τσίπρα και “χαϊδεύει” Μέρκελ!

09.02.2016 | 19:48
Ο Βαρουφάκης “καρφώνει” Τσίπρα και “χαϊδεύει” Μέρκελ!

Μάχη που θα ξεκινήσει από τη βάση με στόχο να αλλάξουν οι κανόνες και να σωθεί η Ευρώπη, υπόσχεται να δώσει ο Γιάνης Βαρουφάκης, με το νέο του κίνημα, το Diem25 και την ημέρα παρουσίασής του φρόντισε να “καρφώσει” τον Αλέξη Τσίπρα και να “χαϊδέψει” την Άνγκελα Μέρκελ. 

Με συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica ο πρώην υπουργός Οικονομικών εξυμνεί την Άνγκελα Μέρκελ και όπως λέει ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα μπορέσει να σώσει τη χώρα, αν δεν αλλάξει κάτι.

“Παρακαλώ να κάνω λάθος, αλλά φοβάμαι ότι τίποτα δεν θα αλλάξει. Η Ευρώπη είναι ένα κακώς κατασκευασμένο κτίριο (…) Η ελληνική κυβέρνηση αναγκάστηκε να αποδεχτεί ό,τι είχε εκλεγεί για να πολεμήσει. Σήμερα οι μόνοι που υπερασπίζονται οι συντάξεις είναι οι φασίστες. Μια καταστροφή”, υποστηρίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

“Ο μόνος άνθρωπος που με έκανε να νιώσω υπερήφανος που είμαι Ευρωπαίος σχετικά με αυτό το ζήτημα ήταν η Άνγκελα Μέρκελ. Το υπόλοιπο είναι μία τραγωδία. Η αντιμετώπιση του ζητήματος των μεταναστών σαν να πρόκειται για θέμα ιταλικό ή ελληνικό, ή η μετατροπή της Ελλάδας σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, ενώ της ζητούνται επιπλέον μέτρα λιτότητας είναι η αρχή του τέλους για την Ευρώπη”, πρόσθεσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος στον κίνδυνος αποπομπής της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν

Ερωτηθείς σχετικά με το αν ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να σώσει την Ελλάδα, απάντησε: “Φοβάμαι πως όχι, αν δεν αλλάξει κάτι. Η χώρα εξακολουθεί να χάνει έσοδα από το 2009. Έκλεισαν τις τράπεζες και μετά μας ζήτησαν να αυξήσουμε τη φορολογία σε πολίτες και επιχειρήσεις. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να σκοτώσεις μία χώρα, όχι να τη σώσεις”.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version