Στα άκρα οδηγείται η άγρια πολιτική κόντρα για την εθνική τραγωδία των Τεμπών, με τον Μάκη Βορίδη να ξεσπά σήμερα, Τρίτη (18.02.25) στην Ολομέλεια της Βουλής, εν μέσω σεναρίων που θέλουν τον θάνατο του 39χρονου Βασίλη Καλογήρου να σχετίζεται με το φριχτό σιδηροδρομικό δυστύχημα.
Η έντονη αντίδραση του Μάκη Βορίδη ήρθε μετά από τα ερωτήματα που έθεσε στην Ολομέλεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, στον απόηχο και της ανάρτησης της μητέρας του Βασίλη Καλογήρου για τον θάνατο του 39χρονου γιου της, η οποία είναι η ανακρίτρια που ερευνά τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
«Η κοινωνία συγκλονίζεται και ζητά απαντήσεις για τον θάνατο του γιου της ανακρίτριας των Τεμπών. Πληθαίνουν τα ερωτήματα. Οφείλουμε να τα μεταφέρουμε. Ερωτήματα που προκύπτουν και από την ανάρτηση της μητέρας του θύματος. Γιατί αναφέρεται στους υπεύθυνους του θανάτου του γιου της;», είπε αρχικά ο κ. Φάμελλος.
Για να προσθέσει: «Τί συσχέτιση μπορεί να υπάρχει με την έρευνα των καταγγελιών συγγενών και συνηγόρων; Εμείς μόνο ερωτήματα καταθέτουμε. Ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις. Εμείς με μεγάλη σοβαρότητα θεσμικά και δημόσια καταθέτουμε ερωτήματα και προτάσεις για να υπάρξει Δικαιοσύνη. Αυτά τα ερωτήματα πρέπει να τα απαντήσει η δικαιοσύνη».
«Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ έχουμε καταγγείλει την ηγεσία της Δικαιοσύνης. Δεν μασήσαμε τα λόγια μας. Η Δικαιοσύνη λειτουργεί ως βραχίονας της κυβέρνησης και αμφισβητούμε τις επιλογές αυτές γιατί ο κ. Μητσοτάκης παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη και κλονίζει την αξιοπιστία της», συμπλήρωσε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Απαντώντας, ο κ. Βορίδης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του κ. Φάμελλου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αναρωτιέμαι πόσο πια μπορούν να γίνουν ανεκτά τα πράγματα αυτά, οι υπαινιγμοί και οι δήθεν υπόνοιες. Ακούστε έχουμε ένα θλιβερό περιστατικό με απώλεια ενός ανθρώπου και εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Κι έρχεται εδώ ο κ. Φάμελλος και αφήνει υπαινιγμούς κατά της κυβέρνησης. Υπάρχει και συνάδελφος μας η κα Χρηστίδου που λέει: “τυχαία ή μήνυμα στην Δικαιοσύνη;” Τί υπονοείτε κ. Φάμελλε σαν να είστε οι χυδαιότεροι των χυδαιότερων τρολ του διαδικτύου; Υπάρχει όριο στην κατρακύλα σας; Έχετε δηλητηριάσει την κοινωνία με αβάσιμες θεωρίες».
Τότε, ο Αλέξανδρος Καζαμίας τον διέκοψε από τα έδρανα κι ακολούθησε ο εξής διάλογος:
Καζαμίας: Είστε σε δύσκολη θέση.
Βορίδης: Εγώ είμαι σε δύσκολη θέση;
Καζαμίας: Ναι.
Η πολιτική τους κατρακύλα δεν έχει τέλος pic.twitter.com/6mds4gJJKO
— Ομάδα Αλήθειας (@omadaalithias) February 18, 2025
Βορίδης: Αφήστε τα νοητά «ναι» κύριε. Απέναντι στους χυδαίους υπαινιγμούς είμαι εγώ σε δύσκολη θέση; Αν είσαι λεβέντης σήκω όρθιος να πεις τι εννοείς. Δεν ντρέπεσαι λιγάκι. Έχουμε ανεχθεί εδώ μέσα τα πάντα.
Γεροβασίλη (προεδρεύουσα): Όχι χαρακτηρισμούς.
Βορίδης: Δεν θα κάνω χαρακτηρισμούς σε βουλευτές που λένε ότι η κυβέρνηση έχει δολοφονήσει έναν άνθρωπο; Και λίγα λέω. Αυτό είναι αντιπαράθεση; Να σηκωθείτε και να το πείτε. Πείτε από τι επήλθε ο θάνατος του. Τί υπονοείτε; Είστε σοβαροί να υπονοείτε τέτοια πράγματα; Καταλαβαίνετε που οδηγείτε αυτή την αντιπαράθεση;
Πολάκης: Ποιος είσαι εσύ να μας μαλώνεις.
Βορίδης: Μαλώνω την αθλιότητά και την χυδαιότητα σου και σου λέω ότι δεν είναι ανεκτή. Έχετε ξεπεράσει κάθε όριο. Θα έρχεστε εδώ θα λέτε ότι η κυβέρνηση δολοφόνησε έναν αθώο άνθρωπο και εμείς θα καθόμαστε νηφάλια να σας ακούμε; Να σας ακούμε να λέτε ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση παρήγγειλε την δολοφονία ενός αθώου ανθρώπου και όταν θα σας πούμε ότι είστε χυδαίοι λασπολόγοι θα μας μαλώνετε και από πάνω;
Ακούμε τον ΣΥΡΙΖΑ να μας μιλά και για κράτος δικαίου και ότι σέβονται την δικαιοσύνη μόνο όμως όταν οι αποφάσεις της σας βολεύουν. Μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ που έκανε την σκευωρία Novartis. Που κατηγόρησαν 10 πολιτικούς αντιπάλους για να απαλλαγούν και οι 10. Μας τα λένε αυτοί που έχουν 2 κατηγορούμενους υπουργούς. Σήμερα πρέπει να τους ανεχτούνε να μας λένε ότι οργανώνουμε και δολοφονίες για έναν θάνατο αδόκητο και τραγικό και δεν έχουν υπομονή να περιμένουν την ιατροδικαστική έκθεση. Τέτοια είναι η λύσσα η ανυποληψία σας και εκεί οδηγείτε την πολιτική αντιπαράθεση.