Διευκολύνοντας έτσι την Βουλή να παραχωρήσει το μεγάλο γραφείο που μέχρι πριν λίγες ημέρες κατείχε στον πρώην Πρωθυπουργό και εν ενεργεία βουλευτή Αντώνη Σαμαρά που είχε μείνει «άστεγος» μετά την αποχώρησή του γραφείου που είχε ως πρόεδρος της ΝΔ.
Αντίθετα, από ότι μαθαίνουμε ανένδοτος παραμένει ο πρώην Πρωθυπουργό Κωνσταντίνος Σημίτης να μετακινηθεί σε μικρότερο γραφείο από αυτό που κατέχει στο ισόγειο της Βουλής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση που φέρεται να έγινε στον κ. Κ. Σημίτη ήταν να μετακινηθεί και αυτός είτε σε ένα μικρότερο γραφείο εντός του ιστορικού κτηρίου της Βουλής είτε σε ένα άλλο μεγαλύτερο, στο κτήριο της Αμαλίας. Προτάσεις που και τις δύο απέρριψε ο πρώην Πρωθυπουργός, παρ΄όλο που του εξηγήθηκε το πρόβλημα της έλλειψης χώρων στο κεντρικό κτίριο, με αποτέλεσμα, ένα μήνα μετά, νη Κοινοβουλευτική Ομάδων της Ένωσης Κεντρώων να μην έχει γραφεία!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το θέμα της αντίστοιχης μετακίνησης, από ότι πάλι μαθαίνουμε, πάντως, ο νέος Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έχει αποφύγει να το θέσει στον πρώην Πρωθυπουργό και επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που και αυτός διαθέτει ένα εξίσου μεγάλο γραφείο στο ισόγειο του κεντρικού κτηρίου της Βουλής. Να θυμίσουμε, ότι όταν κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, το θέμα είχε θέσει η τότε Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε εισπράξει την έντονη αντίδραση του επίτιμου προέδρου της ΝΔ και πρώην Πρωθυπουργού.
Έξω πάντως από «καπρίτσια» των πρώην Πρωθυπουργών, πρώτιστη προτεραιότητα για γραφεία σύμφωνα με τον ΚτΒ και την λογική… για γραφεία στο κεντρικό κτήριο της Βουλής που είναι και το Βουλευτήριο, έχουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες και αυτά που εξυπηρτετούν τις πάγιες ανάγκες των βουλευτών. Επομένως η Ένωση Κεντρώων, δεν μπορεί να παραμένει άστεγη.
Και η «μόνη λύση», όπως σημειώνει ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στην ευχαριστήρια επιστολή του στον Γιώργο Παπανδρέου είναι « να συμβάλλουμε, όλοι, ιδίως οι πρώην Πρόεδροι της Βουλής, οι πρώην Πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και πρώην Πρωθυπουργοί, ώστε όλες οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της παρούσας συνόδου να μπορούν να ασκούν απερίσπαστα το κοινοβουλευτικό τους έργο».