Σάββατο, 20 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Οι… 40αρηδες της ΝΔ και η ομάδα “Πούλιτζερ” βγαίνουν μπροστά

Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Ένα βήμα μπροστά προσπαθεί να βγει η γενιά των 30αρηδων και 40αρηδων όπως φάνηκε από τις τοποθετήσεις των μη κοινοβουλευτικών στελεχών της γενιάς αυτής στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Χαρακτηριστικές ήταν οι παρεμβάσεις των μεγάλων της ομάδας “Πούλιτζερ”. Είναι η ομάδα παλαιών μεγαλοστελεχών της ΟΝΝΕΔ που πήρε το όνομα της από το γνωστό εστιατόριο πίσω από το Χίλτον όπου είχαν κάνει τις δυο πρώτες συναντήσεις. Το λόγο από τη συγκεκριμένη ομάδα πήραν οι Γ. Οικονόμου, Β. Τοκακης και Στ. Σταθοπουλος.
Σήμερα, η συγκεκριμένη ομάδα πρόκειται να συναντηθεί στο ίδιο μέρος, προφανώς για να συζητήσει τις εξελίξεις μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη ομάδα εξετάζει την κατάθεση ενός πολιτικού κειμένου ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει και σειρά εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα με στόχο το διάλογο με την κοινωνία. Από την άλλη, τα μέλη της έχουν επαφές και με πανεπιστημιακούς και στελέχη επιμελητηρίων, της ίδιας γενιάς πάντα.

Από τη νέα γενιά ένα πρόσωπο που έχει ανεβάσει τις εσωκομματικές μετοχές τον τελευταίο καιρό και παράλληλα έκανε αίσθηση με την παρέμβαση του στην ΠΕ είναι ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ τάχθηκε υπέρ της σύγκλησης έκτακτου συνεδρίου και ζήτησε ουσιαστικό, ευρύ και αντιπροσωπευτικό διάλογο για την αποτίμηση της κυβερνητικής θητείας, τον επαναπροσδιορισμό της πολιτικής φυσιογνωμίας και τη “διαμόρφωση ενός νέου αφηγήματος για την Πατρίδα, μέσα στα όργανα του κόμματος”.

Πάντως ο κ. Ιωαννιδης δεν είχε συμμετάσχει στις συναντήσεις της ομάδας “Πούλιτζερ”, ήταν όμως ένας εκ των προσκεκλημένων στο δείπνο των 14, που είχε διοργανώσει η Μαριέττα Γιαννακου.

Εκείνος που δεν συμμετέχει σε γεύματα και συναντήσεις είναι ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος ο οποίος παρακολουθεί εξ αποστάσεως αυτές τις εξελίξεις στο εσωτερικό της ΝΔ.
Ο κ. Παπαμιμίκος δεν έχει πάρει ακόμη θέση στο αν πρέπει να πάει η ΝΔ σε εθνική συνδιάσκεψη ή έκτακτο συνέδριο ωστόσο η πρόταση του στην ΠΕ προκάλεσε εντύπωση.

Η πρόταση του κ. Παπαμιμίκου για δημιουργία πολιτικών τάσεων στη Ν.Δ προκάλεσε αντιδράσεις – θετικές, αλλά και ορισμένες αρνητικές-, καθώς ο “σαμαραροφυλακας” Φίλιππος Ταυρής για παράδειγμα διαφώνησε. Ο κ. Παπαμιμίκος πάντως πιστεύει ότι μία τέτοια απόφαση θα προσδώσει νέο ενδιαφέρον στο χώρο της κεντροδεξιάς και θα προσδώσει στη Ν.Δ χαρακτηριστικά όχι απλώς κόμματος, αλλά μίας παράταξης που σχηματικά θα διαθέτει ένα πυρήνα αρχών και προσώπων, συνδεδεμένο με τάσεις και πολιτικές κινήσεις.

Η πρόταση αυτή δεν τέθηκε προς συζήτηση ή ψήφιση κατά τη συνεδρίαση της Κυριακής, ο γραμματέας της Ν.Δ όμως θα τη θέσει το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο και του “οδοιπορικού” που εξήγγειλε ο πρόεδρος του κόμματος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε