Site icon NewsIT

Οι ανησυχίες του Μαξίμου μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι!

16.11.2015 | 14:12
Οι ανησυχίες του Μαξίμου μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι!

Νωρίς το πρωί, όπως κάθε Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του στη Βουλή με τους στενούς συνεργάτες του και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης προκειμένου να συζητήσουν όλες τις τελευταίες εξελίξεις.  

Αυτήν την ώρα η κυβέρνηση περνά από πραγματικές Συμπληγάδες, καθώς από τη μια μεριά είναι το μέτωπο της διαπραγμάτευσης και από την άλλη ο …ISIS και ότι αυτό συνεπάγεται μετά το πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα στην Πόλη του Φωτός.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Μέγαρο Μαξίμου ανησυχεί σοβαρά για δύο ζητήματα:

– το ενδεχόμενο κλείσιμο των συνόρων των ευρωπαϊκών χωρών γεγονός το οποίο θα καταστήσει επί της ουσίας την Ελλάδα “αποθήκη ψυχών” και σε αυτήν μάλιστα την περίπτωση η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ δεν μπορεί να αποκλείσει τρομοκρατικά χτυπήματα από τζιχαντιστές και εντός της χώρας.

– το ενδεχόμενο μιας χερσαίας επέμβασης της Δύσης στη Συρία οπότε σε αυτήν την περίπτωση η επικρατούσα εκτίμηση είναι ότι θα έχουμε ‘έκρηξη” του προσφυγικού κύματος, και περαιτέρω έξαρση της ήδη πολεμικής κατάστασης μεταξύ Δύσης – Ισλάμ.

Έτσι όλες οι εκτιμήσεις καταλήγουν στο ότι η χώρα μας μπορεί να πληγεί ιδιαίτερα από έναν τέτοιο πόλεμο λόγω και της γεωγραφικής της θέσης, με αποτέλεσμα αυτήν την ώρα η κυβέρνηση να αναζητά την τομή σε μια “ουδέτερη στάση” χωρίς να απεμπολεί παράλληλα τις διεθνείς υποχρεώσεις της ως μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Και ίσως ένα διαπραγματευτικό “όπλο” σε αυτή τη κατεύθυνση είναι η ίδια η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα εδώ και 6 χρόνια και οι διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version