Site icon NewsIT

Οι αποκαλύψεις για τον Μπαλτάκο επιταχύνουν την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές – Συνάντηση αύριο Σαμαρά-Βενιζέλου

03.04.2014 | 20:24
Οι αποκαλύψεις για τον Μπαλτάκο επιταχύνουν την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές – Συνάντηση αύριο Σαμαρά-Βενιζέλου

 - Με την έκδοση ομολόγου το Μαξίμου θέλει να υποβαθμίσει την υπόθεση του Τάκη Μπαλτάκου- Ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε για Μπαλτάκο: Ας αφήσουμε τη μεμψιμοιρία και ας δούμε τη μεγάλη εικόνα - Το ομολόγο θα είναι πιθανότατα 5ετές και θα αφορά περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ - Ήδη επενδυτικές τράπεζες φέρονται να είναι έτοιμες να αναλάβουν τα ελληνικά ο

Οι αποκαλύψεις για τον Τάκη Μπαλτάκο προκαλούν πολιτικό σεισμό και έκδηλη αμηχανία στο Μέγαρο Μαξίμου, με το κυβερνητικό επιτελείο να ετοιμάζεται για μία επικοινωνιακή αντεπίθεση όχι για να κουκουλώσει το θέμα, αλλά τουλάχιστον να μην μονοπωλεί την ατζέντα της χώρας. 

Για αυτό το λόγο φαίνεται πως στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα αποφασίστηκε η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές. 

Το πότε ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί και πολλοί μιλούν για επιθυμία της κυβέρνησης να επισπευστεί πριν το Πάσχα έτσι ώστε να περιορίσουν τις όποιες ζημιές από την υπόθεση Μπαλτάκου. Ωστόσο, πληροφορίες δείχνουν πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε έκδοση ομολόγων γύρω στο Πάσχα, πιθανότατα μετά τις γιορτές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ελλάδα θα ανακοινώσει την έκδοση 5ετών ομολόγων ύψους 2 ή 3 δισεκατομμυρίων ευρώ. 

Σε μία τέτοια περίπτωση θα είναι η πρώτη φορά που η χώρα μετά το 2010 και μετά το κούρεμα, βγαίνει στις αγορές με την έκδοση κρατικού ομολόγου, ενώ υπάρχουν ήδη επενδυτικές τράπεζες, όπως η Deutsche Bank και η Bank of America που φέρονται έτοιμες να αναλάβουν τα ελληνικά ομόλογα. 

Ο κ. Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε πως η Ελλάδα δεν αλλάζει μόνο σελίδα, αλλά αλλάζει βιβλίο, σημειώνοντας πως υπάρχει πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη από τη διεθνή κοινότητα.

Για την υπόθεση του Τάκη Μπαλτάκου, ο υπουργός Οικονομικών σχολίασε με νόημα: “ας αφήσουμε τη μεμψιμοιρία και ας δούμε τη μεγάλη εικόνα”. 

Το Reuters σε δημοσίευμά του αναφέρει πως η Ελλάδα φέρει σημάδια εξόδου από την ύφεση και μάλιστα αναφέρονται και στο νέο τετραετές χαμηλό την Πέμπτη των spreads. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Bloomberg: Η Πειραιώς δείχνει το δρόμο για επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές

Παναγιώταρος: Ετοιμαστείτε και για άλλα βίντεο – Ευθεία απειλή της Χρυσής Αυγής και για άλλες αποκαλύψεις τύπου Μπαλτάκου!

Financial Times: Πριν το Πάσχα η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές

Σαμαράς στο Reuters: Πιάσαμε πάτο, τα χειρότερα πέρασαν

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version