Site icon NewsIT

Οι δημοσκοπήσεις και το «μικρό καλάθι» Μητσοτάκη στη ΔΕΘ προκαλούν γκρίνια στη ΝΔ

04.09.2024 | 06:36
Οι δημοσκοπήσεις και το «μικρό καλάθι» Μητσοτάκη στη ΔΕΘ προκαλούν γκρίνια στη ΝΔ

Ομιλία του Πρωθυπουργού Λυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση με τίτλο "Στρατηγικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας - φράγματα, υποδομές και έργα υδρονομίας", στο Δημαρχείο Κιλελέρ Λάρισας, Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα για τον θεσσαλικό κάμπο. Έργα, τα οποία αφορούν έργα υποδομών και υδρονομίας, τα φράγματα και τα αρδευτικά, τα οποία έχουν να κάνουν με τη διαχείριση του νερού αλλά και με την αντιπλημμυρική προστασία, που αποτελεί ένα μείζον ζήτημα για την περιοχή. (EUROKINISSI)

Φυγή προς τα μπρος επιχειρεί η κυβέρνηση στη ΔΕΘ, σε ένα δύσκολο πολιτικό περιβάλλον για τη Νέα Δημοκρατία, με τα ποσοστά της στις δημοσκοπήσεις να κινούνται στα χαμηλά επίπεδα των ευρωεκλογών και με… «σύννεφα κατήφειας» να απλώνονται στο εσωτερικό του κόμματος, αλλά και στη βάση του.

Τόσο στη δημοσκόπηση της MRB (για το Open Tv), όσο και της Opinion Poll (για το Action 24), η Νέα Δημοκρατία κινείται κοντά στο 28%, με πολλά στελέχη να εκτιμούν ότι η επάνοδος σε ποσοστά πάνω από το ψυχολογικό όριο του 30% συνιστά ένα… «δύσκολο στοίχημα» και να ζητούν από το Μέγαρο Μαξίμου να κινηθεί με «ταχύτητα», ώστε «να μην παγιωθεί» αυτή η κατάσταση, σε ένα τάιμινγκ μάλιστα, που όπως επισημαίνουν κάποιοι, «η αντιπολίτευση είναι σε περιδίνηση».

Αναζητούνται «έξυπνες λύσεις»

Στο κυβερνητικό επιτελείο γράφουν και σβήνουν μέτρα και παρεμβάσεις που θα εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, προσπαθώντας να καλύψουν όσο το δυνατόν περισσότερες κοινωνικές ομάδες με το λιγότερο δυνατό κόστος, καθώς τα δημοσιονομικά περιθώρια είναι στενά και δεν μπορούν να υπερβούν τον «κόφτη» που έχει βάλει η Ε.Ε..

«Αναζητούνται “έξυπνες λύσεις”» δηλώνει στο newsit.gr αρμόδιος παράγοντας, με το Μαξίμου να εστιάζει πια περισσότερο στη δέσμευση για υλοποίηση των προγραμματικών δεσμεύσεων ως το τέλος της τετραετίας και λιγότερο σε μέτρα με άμεση εφαρμογή για την ελάφρυνση της καθημερινότητας των πολιτών απέναντι στο αυξημένο κόστος ζωής και όχι μόνο.

«Η κυβέρνηση θα κριθεί το 2027»

«Η κυβέρνηση αυτή επανεξελέγη το 2023 με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα που έχει χρέος απέναντι στους πολίτες, είτε την ψήφισαν, είτε όχι, να εφαρμόσει και θα κριθεί για αυτό το 2027. Ουσιαστικά τότε οι πολίτες θα αξιολογήσουν την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης και προφανώς και το πόσο γρήγορα θα γίνει αυτή η εφαρμογή για την δύσκολη καθημερινότητα τους» δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης (στον Real Fm). «Είναι πολλά τα προβλήματα, έχουν δίκιο οι πολίτες να ανησυχούν και να νιώθουν εν μέρει και απαισιόδοξοι, το καταλαβαίνουμε, αλλά το ξαναλέω: Η χώρα μας είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι ήταν το 2019… Πρέπει να κάνουμε ακόμη περισσότερα» πρόσθεσε ο κ. Μαρινάκης.

Ζητούν… νέο αφήγημα

«Δεν υπάρχει αφήγημα. Στην πρώτη τετραετία προτάσσαμε ότι επαναφέραμε τη χώρα στην κανονικότητα και ότι αντιμετωπίζεται πλέον ως σοβαρός εταίρος μέσα στην Ε.Ε.. Τώρα, δεν υπάρχει κάποια προσδοκία στον κόσμο, η ακρίβεια τον έχει κουράσει και δεν “βλέπει φως» δηλώνει στο newsit.gr βουλευτής της Ν.Δ., στους κόλπους της οποίας είναι εμφανέστατη η ανησυχία για την δημοσκοπικές απώλειες του κόμματος.

«Μπορεί να φταίει και το γεγονός ότι η αντιπολίτευση είναι διαλυμένη, αυτό ίσως εγείρει τη χαλαρότητα, όμως πρέπει να κάνουμε κάτι… τώρα, άμεσα» δηλώνει άλλος «γαλάζιος» βουλευτής.

Στο εσωτερικό της ΝΔ συζητείται έντονα το γεγονός ότι για πρώτη φορά από την ανάληψη της διακυβέρνησης το 2019, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αρχίζει και βρίσκεται αντιμέτωπος με εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πολιτών, όπως τη Δευτέρα (02.09.2024) κατά την επίσκεψη του στην «ταλαιπωρημένη» από τις περσινές πλημμύρες, Θεσσαλία, αλλά και πριν από δύο εβδομάδες κατά την επίσκεψή του στην πυρόπληκτη Πεντέλη.

«Ακούμε παράπονα και γκρίνιες»

«Όλο το καλοκαίρι ακούμε παράπονα και γκρίνιες από τους ψηφοφόρους, και όχι μόνο για την ακρίβεια. Αυτό το κλίμα δεν υπήρχε την πρώτη τετραετία. Η ιστορία του γάμου των ομόφυλων άφησε βαριές πληγές στη βάση και μεγάλα ερωτηματικά για το που βρισκόμαστε ιδεολογικά» δηλώνει στο newsit.gr άλλος κυβερνητικός βουλευτής.

Είναι χαρακτηριστική και η τοποθέτηση του βουλευτή Λάρισας Μάξιμου Χαρακόπουλου (στο larissapress.gr). «Η αίσθηση που δημιουργήθηκε σε πολλούς ότι η παράταξη απομακρύνεται από σταθερές αξίες, όπως η οικογένεια, -που βρίσκονται στον σκληρό πυρήνα της ιδεολογίας μας-, σε συνδυασμό με την αδυναμία πολλών να δουν με αισιοδοξία το μέλλον τους, παρά τη βελτίωση οικονομικών δεικτών, οδήγησε στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και στην επιβεβαίωσή του και στις δημοσκοπήσεις που ακολούθησαν» δηλώνει, ενώ δεν κρύβει την ανησυχία του για τη στροφή ψηφοφόρων πιο δεξιά της Ν.Δ., με την ενίσχυση τόσο της Ελληνικής Λύσης, όσο και της Φωνής Λογικής.

Tα επόμενα 24ωρα αναμένονται και άλλες δημοσκοπήσεις, τα ευρήματα των οποίων θα είναι ο … «οδηγός» για τις τελικές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού το Σάββατο από τη συμπρωτεύουσα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version