- Ακτινογραφία της νεας κυβέρνησης που είχε ευτράπελα από τα πρώτα λεπτά του σχηματισμού της - Η Βούλτεψη δεν ήθελε τον Γεωργιάδη - Η δύσκολη αποστολή - κάποιοι μιλούν για παγίδα - του Κυριάκου Μητσοτάκη - Οι έξι δημοσιογράφοι - υπουργοί - Οι δυο Κεδίκογλου που δεν μιλούνται
Άλλοι την ονομάζουν Εθνική Ελλάδος και άλλοι κυβέρνηση με ημερομηνία λήξης. Το κυβερνητικό σχήμα που ανακοίνωσαν χθες Σαμαράς και Βενιζέλος έχει δύσκολες συγκατοικήσεις, έχει περίεργα ζευγάρια στο σχήμα του και έχει και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Είναι από μόνο του είδηση αυτό, λένε όσοι παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις τις τελευταίες δεκαετίες.
Και εκτός από τα παραπάνω, είναι και οι αντιδράσεις στα δυο κόμματα που δεν λείπουν και μάλιστα είναι περισσότερες στο ΠΑΣΟΚ παρά στη ΝΔ.
Αυτό που ακούγεται έντονα από το βράδυ της Δευτέρας στην Ιπποκράτους, είναι ότι η κυβέρνηση είναι πολύ δεξιά.
Λένε, ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν διαπραγματεύθηκε όσο μπορούσε και έδωσε πολύ χώρο στη ΝΔ…
Ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, έγραψε στο facebook:«δεν είμαστε διατεθειμένοι να σιωπήσουμε και να αφομοιωθούμε σε αυτό το χωνευτήρι της ενσωμάτωσης και της διολίσθησης».
Και από το στρατόπεδο της πλειοψηφίας υπάρχει γκρίνια. Αυτή βεβαια αντισταθμίζεται από το γεγονός ότι αποφεύχθηκαν οι εκλογές, τις οποίες κανείς δεν ήθελε.
ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΗΣΕΙΣ
Θα ήταν δύσκολη η συγκατοίκηση αλλά δεν έγινε τελικά. Η κα Βούλτεψη δεν ήθελε ν’ ακούει ότι πολιτικός της προϊστάμενος θα ήταν ο Αδωνις Γεωργιάδης. Έτσι υπέβαλε την πιο γρήγορη παραίτηση στα χρονικά. Πριν καν ορκιστεί.
Στο υπουργείο Εξωτερικών είναι σαφές ότι κουμάντο θα κάνει ο Βενιζέλος. Έρχεται και η Προεδρία της ΕΕ. Βεβαια ο άνθρωπος του Σαμαρά Ακης Γεροντόπουλος, θα είναι εκεί ως τα ματια και τα αυτιά του πρωθυπουργού.
Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μπήκε τελικά στην κυβέρνηση, αλλά το υπουργείο που ανέλαβε είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί σε πολιτικό την συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Πρέπει να απολύσει, να κλείσει, να διώξει να σαρώσει το Δημόσιο. Και διπλα του η Εύη Χριστοφιλοπούλου – μάτι κι αυτί κι εκείνη του Ευάγγελου Βενιζέλου.
ΟΙ ΕΞΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
Την αποκάλεσε κάποιος κυβέρνηση δημοσιογράφων. Και δεν είχε άδικο! Το ένα έκτο της κυβέρνησης αποτελούν οι δημοσιογράφοι – πολιτικοί! Μετά τον ανασχηματισμό, υπουργοποιούνται οι Γιάννης Μιχελάκης, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Ανδριανός, Κώστας Γκιουλέκας, Σίμος Κεδίκογλου και Παντελής Καψής, συνολικά έξι εκπρόσωποι του Τύπου. Εάν παρέμενε και η Σοφία Βούλτεψη στο νέο σχήμα, οι δημοσιογράφοι θα ήταν επτά.
ΔΥΟ ΞΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΩΝΥΜΟ
Ο Σίμος Κεδίκογλου έμεινε και προστέθηκε άλλος ένας. Ο Συμεών Κεδίκογλου, πρώτος εξάδερφος του κυβερνητικού εκπροσώπου. Έχουν τις χειρότερες σχέσεις. Μάλιστα ο Συμεών κεδίκογλου, βουλευτής ΠΑΣΟΚ, είχε καταγγείλει τον εξάδερφό του ότι τον είχε κομμένο από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Είχε ζητήσει μάλιστα την παραίτησή του. Τώρα συγκυβερνούν…
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Παναγιωτακόπουλος: Δεν θα γίνουμε συνεταίροι του Σαμαρά – Πολιτική
Βορίδης: Δεν στήριξα τον Σαμαρά για να με κάνει υπουργό – Πολιτική
Γιατί ο ανασχηματισμός προκάλεσε απελπισία στο ΠΝ – Πολιτική
Απολύσεις στο Δημόσιο και νέα μέτρα αντιμετωπίζει η νέα κυβέρνηση – Πολιτική
Το… παγκόσμιο ρεκόρ της Ζέτας Μακρή! – Πολιτική
Πρώτη φορά: Ορκωμοσία χωρίς… ΕΡΤ – Πολιτική