Site icon NewsIT

Οι επόμενες κινήσεις Βενιζέλου

16.05.2014 | 13:00
Οι επόμενες κινήσεις Βενιζέλου

Με το βλέμμα στις 26 Μαΐου ενεργούν πλέον άπαντες στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα δώσει διακαναλική συνέντευξη στις 19 Μαΐου το μεσημέρι, ώστε να επικαιροποιήσει το δίλημμα "Ελιά ή αποχώρηση από την κυβέρνηση".

Διεργασίες για την ενοποίηση του χώρου της Κεντροαριστεράς θα δρομολογηθούν από την επόμενη κιόλας των ευρωεκλογών, ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος της 25ης Μαΐου, όπως συμφωνούν πλέον έμπειροι πολιτικοί παρατηρητές.

Οι διεργασίες, που θα κινηθούν σε 3 επίπεδα “πολιτικό περιεχόμενο – ηγεσία – σύμβολα” αναμένεται να σχηματοποιήσουν το νέο σχήμα, που θα κατέλθει στις βουλευτικές εκλογές, οπότε αυτές και αν γίνουν. Και εάν στο ζήτημα της πολιτικής πλατφόρμας, οι κυριότεροι “παίκτες” δε δείχνουν να έχουν σημαντικές διάφορες, τα υπόλοιπα δυο, ήτοι η ηγεσία και τα σύμβολα αναμένεται να δρομολογηθούν αναλόγως των εκλογικών επιδόσεων των κομμάτων, που δραστηριοποιούνται στο χώρο. Δυο, πάντως φαντάζουν οι κυριότερες “μεθοδολογίες”: η διευθέτηση κορυφής, όπως έγινε και με τη συγκρότηση της Ελιάς ή η κάθοδος στη βάση.

Το επιτελείο του Ευάγγελου Βενιζέλου δεν κρύβει την ικανοποίηση του, καθώς, όπως λέει, “πρόλαβε” να θέσει το δίλημμα, που χρωματίζει μέχρι σήμερα την προεκλογική εκστρατεία και όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων για την επόμενη μέρα, κάτι, που επεσήμανε και ο ίδιος, στη χθεσινή του ομιλία ενώπιον ακροατηρίου επιστημόνων.

Ο κύριος Βενιζέλος θα παραχωρήσει διακαναλική συνέντευξη, το μεσημέρι της 19ης Μαΐου και αναλόγως του εκλογικού αποτελέσματος του Α γύρου των Αυτοδιοικητικών εκλογών θα εμπλουτίσει το δίλημμα, που έχει θέσει, χωρίς, πάντως να αλλοιώνει τον κεντρικό πυρήνα του.

Σε χθεσινή του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κύριος Βενιζέλος επανέλαβε πως σχεδιάζει να μεταβεί στον ΠτΔ μετά τις Ευρωεκλογές, διευκρινίζοντας, πάντως ότι θα το πράξει ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος. Προσέθεσε, μάλιστα, πως θα θέσει στον κύριο Παπούλια μια σειρά ζητημάτων, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Επανέλαβε, πάντως, πως η χώρα δεν μπορεί να πραγματοποιήσει την τελευταία στροφή προς την έξοδο από την κρίση με τη χώρα να μαστίζεται από εθνικό διχασμό και συνθήκες συμβολικού εμφυλίου πολέμου, τονίζοντας πως όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και ότι επείγει να ενωθεί ο λαός και το έθνος. Χαρακτήρισε δε παιδαριώδεις ιστορίες τα σενάρια περί αποχώρησης του από τα πολιτικά πράγματα της χώρας για να καταλάβει κάποιο Ευρωπαϊκό αξίωμα.

Την ίδια ώρα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξακολουθεί να “φωτίζει” πτυχές του δραματικού παρασκηνίου των Καννών το Νοέμβριο του 2011. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποκάλυψε πως το βράδυ των Καννών ζητήθηκε από τους Υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης να επεξεργαστούν σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε, ενώ αναφερόμενος στην περιβόητη δήλωση, που εξέδωσε τα ξημερώματα της 3ης Νοεμβρίου δήλωσε χαρακτηριστικά, πως αν δεν είχε γίνει θα καταστρέφοταν η ελληνική οικονομία.

“Ήταν εθνικό καθήκον να σκοτώσουμε το δημοψήφισμα για το ευρώ” είπε με νόημα. Επανέλαβε πως κατά τον ίδιο είναι αστεία η θεωρία ότι ο κύριος Μπαρόζο διαμόρφωσε παρασκηνιακά της πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ενώ απέκρουσε την άποψη ότι ο κύριος Παπανδρέου είχε παραχωρήσει την πρωθυπουργία στον κύριο Σαμαρά από τον Ιούνιο του 2011, αντί τείνοντας ότι πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ανάγκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιούνκερ κατά Τσίπρα: Δεν κάνει για πρωθυπουργός της Ελλάδας – Αν βγει, θα είναι κίνδυνος για τη χώρα

Debate ήταν και πέρασε… Η παρουσία Τσίπρα και οι κόντρες με Γιούνκερ και Φερχόφσταντ

Εκλογές 2014: Η Νέα Δημοκρατία θέλει 6 περιφέρειες

“Μονομαχία” στο twitter Μουρούτη – Παππά για τα χρέη ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version