Κυριακή, 29 Σεπτ.
24oC Αθήνα

Οι φοιτητικές εκλογές είναι δημοψήφισμα για το Grexit στα Πανεπιστήμια

Πηγή: Newsit
Πηγή: Newsit

Ως δημοψήφισμα χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης τις φοιτητικές εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν την ερχόμενη Τετάρτη 13 Μαίου.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο κ. Ιωαννίδης, μαζί με τον Γραμματέα ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ΑΕΙ Αποστόλη Μπακόλα και τον Γραμματέα ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ΤΕΙ Κώστα Μεϊντή, τη Δευτέρα το πρωί στα γραφεία της “γαλάζιας” νεολαίας στη Μεσογείων, χαρακτήρισε το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία που αναμένεται να καταθέσει τις επόμενες μέρες το υπουργείο Παιδεία ως “αντιγραφή του νόμου του 1982, που πρόκειται να γύρίσει πίσω την παιδεία”.

Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ υποστήριξε ότι “η εισαγωγή διατάξεων όπως το άσυλο της ανομίας, τα θεματα αξιολόγησης και οι πιστωτικές μονάδες βρίσκονται προς τη λάθος κατεύθυνση”.

Επιπλεόν κάλεσε τους φοιτητές να δώσουν την ερχόμενη Τετάρτη μέσω των φοιτητικών εκλογών ηχηρή απάντηση στις σχεδιαζόμενες αλλαγές, ενώ υπογράμμισε ότι “οι φοιτητές καλούνται να πουν “όχι” στην αλλαγή του συστήματος πιστωτικών μονάδων”.

Ο κ. Ιωαννίδης εξηγώντας αναλυτικότερα τις αλλαγές που επιφέρει ο νέος νόμος στο σύστημα πιστωτικών μονάδων, μίλησε για το ενδεχόμενο ενός Grexit των ελληνικών πανεπιστημίων που θα επιφέρουν ως επίπτωση οι αλλαγες αυτές. Παραλληλα επεσήμανε ότι αλλάζει όλο το σύστημα δημιουργώντας τεράστια προβλήματα όσο αφορά την ισοτιμία των ελληνικών πτυχίων με τα αντίστοιχα της Ε.Ε.

Κλείνοντας ο Πρόεδρος της “γαλάζιας” νεολαίας χαρακτήρισε τον σχεδιαζόμενο νόμο ως “αντιμεταρρύθμιση που δεν ανταποκρίνεται στη σύγχρονη παδεία” ενώ επανέλαβε την πάγια θέση της ΔΑΠ για την αλλαγή του άρθρου 16 και την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Ερωτηθείς ο κ. Ιωαννίδης από το newsit για τη θέση της ΟΝΝΕΔ όσο αφορά το φεστιβάλ κάνναβης που διεξήχθει το Σάββατο στο Σύνταγμα με τη στήριξη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι “η ελληνική νεολαία δεν χρειάζεται κάνναβη, χρειάζεται εργασία” και συμπλήρωσε.

“Δεν είδα τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχει σε συνέδρια επιχιερηματικότητας αντίθετα την έχουμε δει να συμμετέχει σε φεστιβαλ κάνναβης και καταλήψεις πανεπιστημίων και δημόσιων κτιρίων. Η κυβέρνηση δεν ασχολείται με τα σοβαρά ζητήματα και προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε