Πολιτική

Οι Γερμανοί ξερνούν χολή: ”Η δραχμή, η σύγκριση με την Αιθιοπία και την Αλβανία” – Η ξεκάθαρη απειλή: ”Στο κάτω-κάτω περιμένουν τα χρήματα μας”

- ''Η σύγκριση με την Αιθιοπία ή την Αλβανία δεν πρόκειται μάλλον να πείσει τους Έλληνες να επιστρέψουν στη δραχμή''
- Süddeutsche Zeitung: «Σαμπάνια όσο ένα μηνιάτικο», οι πλούσιοι της Ελλάδας συνεχίζουν να διασκεδάζουν αδιάντροπα
- ''Στο κάτω-κάτω η Ελλάδα περιμένει πολύ περισσότερα χρήματα από το Βερολίνο από ό,τι άφησαν οι θαμώνες στο πάρτι της Μυκόνου''

«Εναλλακτικές για την Ελλάδα» είναι ο τίτλος ολοσέλιδου ρεπορτάζ στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, το οποίο αναφέρεται στα δυο νέα κόμματα, των Αλέκου Αλαβάνου και Θεόδωρου Κατσανέβα, τα οποία τάσσονται υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Ο Τσίπρας μπορεί να καλεί σε αντίσταση εναντίον των υποτιθέμενων γερμανικών υπαγορεύσεων και να ζητά να αγνοηθούν οι διαπραγματευτές της τρόικας όταν αυτοί πάνε στην Αθήνα, υποστηρίζει όμως ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμένει εντός της Ευρωζώνης

Η εφημερίδα επιχειρεί μια σύγκριση του κόμματος του Αλέκου Αλαβάνου, τον οποίο αποκαλεί πνευματικό πατέρα του Αλέξη Τσίπρα, με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως σχολιάζει, «το κόμμα ‘Σχέδιο Β’ εμφανίζεται πιο μετριοπαθές από το ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο είναι πιο ριζοσπαστικό. Ο Τσίπρας μπορεί να καλεί σε αντίσταση εναντίον των υποτιθέμενων γερμανικών υπαγορεύσεων και να ζητά να αγνοηθούν οι διαπραγματευτές της τρόικας όταν αυτοί πάνε στην Αθήνα, υποστηρίζει όμως ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμένει εντός της Ευρωζώνης. Το ‘Σχέδιο Β’, αντίθετα, δηλώνει πως όποιος τάσσεται κατά της πολιτικής λιτότητας θα πρέπει να είναι έτοιμος να εγκαταλείψει την ευρωζώνη».

Είναι λύση η έξοδος από το ευρώ;
 
«Σαμπάνια όσο ένα μηνιάτικο», οι πλούσιοι της Ελλάδας συνεχίζουν να διασκεδάζουν αδιάντροπα, είναι ο τίτλος πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος στην Süddeutsche Zeitung

Όσον αφορά το κόμμα του Θεόδωρου Κατσανέβα, η FAZ σημειώνει αναφέροντας τις δηλώσεις του σχετικά με τις ελλείψεις που θα σημειώνονταν στην αγορά εάν η Ελλάδα εγκατέλειπε την Ευρωζώνη: «Ακόμα και η Αλβανία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία ή η Αιθιοπία έχουν δικό τους νόμισμα, αλλά παρόλα αυτά κάνουν εισαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου. Γιατί δεν θα μπορούσε να το κάνει και η Ελλάδα; Σε τελική ανάλυση η Ελλάδα εισήγαγε πετρέλαιο και πριν από την ένταξή της στην Ευρωζώνη. Μπορεί να ισχύει αυτό, αλλά ίσως ο Κατσανέβας να έπρεπε να επεξεργαστεί λίγο περισσότερο τα επιχειρήματά του. Η σύγκριση με την Αιθιοπία ή την Αλβανία δεν πρόκειται μάλλον να πείσει τους Έλληνες να επιστρέψουν στη δραχμή».

Σαμπάνια και χρήμα

«Σαμπάνια όσο ένα μηνιάτικο», οι πλούσιοι της Ελλάδας συνεχίζουν να διασκεδάζουν αδιάντροπα, είναι ο τίτλος πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος στην Süddeutsche Zeitung.

Στο κάτω-κάτω η Ελλάδα περιμένει πολύ περισσότερα χρήματα από το Βερολίνο από ό,τι άφησαν οι θαμώνες στο πάρτι της Μυκόνου

Το άρθρο αναφέρεται στις περιβόητες δηλώσεις του τραγουδιστή Αντώνη Ρέμου και σημειώνει: «Πανηγύριζε ότι οι Έλληνες ξέρουν να διασκεδάζουν και από τη σκηνή προσέβαλε και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο Ρέμος προσπάθησε την Τετάρτη να μετριάσει τα πράγματα και είπε ότι έκανε αστεία. Αυτό δεν βοήθησε και πολύ. Οι σχολιαστές σημείωναν ότι τέτοιου είδους αστεία για τον Σόιμπλε είναι ανεπίτρεπτα. Στο κάτω-κάτω η Ελλάδα περιμένει πολύ περισσότερα χρήματα από το Βερολίνο από ό,τι άφησαν οι θαμώνες στο πάρτι της Μυκόνου».

Διαβάστε επίσης: 
Χοντραίνει το καψώνι κατά της Ελλάδας – Νέες απολύσεις στο Δημόσιο και ξεπάγωμα των πλειστηριασμών στα ακίνητα απαιτεί η Κομισιόν

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ