Site icon NewsIT

Οι κωλοτούμπες της κωλοτούμπας

20.02.2015 | 09:23
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ok εγώ είμαι βλαχάκι και δεν καταλαβαίνω, αλλά ρε σεις εκεί στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ έχω μια απορία. Την πιθανότητα να σκεφτείτε τη χώρα πρώτα και ύστερα το εγώ σας, την πάρτη σας, πως τη βλέπετε; Σας έχει περάσει απ' το μυαλό;

Οι νεοδημοκράτες λένε ότι σε περίπτωση που υπάρξει σήμερα συμφωνία στο eurogroup τότε θα βγουν και θα πουν ότι η κυβέρνηση θα έχει κάνει κωλοτούμπα!

Δηλαδή, δεν θα έχει καταφέρει να κάνει όσα υποσχέθηκε, θα τα έχει βρει σκούρα, θα έχει κάνει υποχωρήσεις…
Με λίγα λόγια η ΝΔ θα καταχαρεί για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να αλλάξει τα αδιανόητα και απάνθρωπα μέτρα που επιβλήθηκαν στη χώρα.

Ωραία, ο Τσίπρας δεν θα τα έχει καταφέρει, αλλά ο λόγος για να χαιρόμαστε ποιος είναι;

Το γεγονός ότι ο λαός θα συνεχίσει να πληρώνει με αίμα το έχει σκεφτεί κανείς;

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος απ’ την άλλη είπε με περισή ικανοποίηση στο βλέμμα ότι αυτό που πάει να κάνει τώρα η κυβέρνηση θα είναι ένα ακόμη μνημόνιο, το νούμερο τρία.

Για τα προηγούμενα δύο έχει να μας πει κάτι;

Η απάντηση ότι ο ίδιος κατάφερε ένα ιστορικό κούρεμα δεν μετράει στην προκειμένη περίπτωση όχι μόνο για τα γνωστά αποτελέσματα σε Ταμεία και ομολογιούχους, αλλά καθώς ο ίδιος βρίσκεται στο κάδρο της κεντρικής πολιτικής σκηνής που κυβέρνησε τον τόπο τα τελευταία χρόνια και έφερε την κατάσταση στο απροχώρητο.

Από κοινού λοιπόν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν ευθύνη για τα χρέη που τώρα δεν είναι βιώσιμα και οι δανειστές επιβάλλον όσα επιβάλλουν στην χώρα.

Άραγε εάν έβγαιναν και ο ένας και ο άλλος και έλεγαν στηρίζουμε την κυβέρνηση στην προσπάθειά της ή δεν θα κάνουμε δηλώσεις και κρίσεις μέχρι την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης θα είχαν κάτι να χάσουν;

Άλλη ερώτηση.

Τι έχουν να κερδίσουν με τη δημόσια κριτική που μοιάζει μάλιστα με προεκλογική;

Μήπως άραγε αποζητούν την αποτυχία για να επωφεληθούν από πιθανές νέες εκλογές;

Πάλι το προσωπικό ή κομματικό όφελος;

Το όφελος του λαού από μια αποτυχία της κυβέρνησης και από νέες εκλογές ποιο θα είναι;

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version