Τετάρτη, 24 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Οι μπαρούφες του Γερμανού καθηγητή και ο Βαρουφάκης

Οι μπαρούφες του Γερμανού καθηγητή και ο Βαρουφάκης

Αυτοί οι κάτοικοι των βορείων και κρύων περιοχών ώρες-ώρες πετάνε τις μπαρούφες τους έτσι για να κάνουν θόρυβο.

Να τώρα κάποιος Γερμανός (αλήθεια τι φυλή είναι αυτή; Στα χρόνια του Αγαμέμνονα και του Αχιλλέα δεν θυμάμαι να υπήρχαν) καθηγητής με περγαμηνές και πτυχία έσπευσε να ζητήσει να βγει η Ελλάδα από το ευρώ για να αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητά της.

Τέτοιες κουβέντες δεν πέταγε ούτε ο αθυρόστομος Αχιλλέας σε ώρες θυμού κι αυτός κοτζάμ καθηγητής της ιστορίας της οικονομίας την αμόλησε τη μπαρούφα του (α, ρε Βαρουφάκης που του χρειάζεται).

Γιατί κύριε καθηγητά μου αν δεν ξέρετε δεν ρωτάτε; Γνωρίζετε ότι το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Ελλάδας είναι πλεονασματικό; Ξέρετε ότι έχουμε πλέον πρωτογενή πλεονάσματα; Που αυτά σημαίνουν πολύ απλά ότι η ανταγωνιστικότητα δεν είναι το μεγάλο πρόβλημα;

Ξέρετε επίσης ότι η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται στα επίπεδα που ήταν κατά την είσοδο στο ευρώ;
Αν κύριε σοφέ καθηγητή ζητάτε να βγει από το ευρώ η Ελλάδα που έχει πλεονασματικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, τι θα λέγατε για τις χώρες με βουνά τα ελλείμματα;

Ούτε την εποχή της πολιορκίας της Τροίας που η οικονομία στηριζόταν στην πρόσθεση και την αφαίρεση δεν τα λέγαμε αυτά. Εμείς οι Ελληνες τότε όταν είχαμε οικονομικό πρόβλημα κάναμε μία εκστρατεία και το λύναμε. Τώρα δυστυχώς για μας αυτά τα κάνετε εσείς.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε