Πολιτική

Οι πρώτες 100 ημέρες της κυβερνήσεως Παπανδρέου

'Αρθρο του Άδωνι Α. Γεωργιάδη βουλευτή Β’ Αθηνών του ΛΑ.Ο.Σ. και γραμματεα της Κεντρικής Επιτροπής

 Η αλήθεια είναι ότι την Κυριακή της 4ης Οκτωβρίου το βράδυ κοιτάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, ήμουν βέβαιος ότι πολύ δύσκολα θα κατόρθωνε μία Κυβέρνηση να αποδειχθεί χειρότερη από την Κυβέρνηση του κ. Κώστα Καραμανλή.  100 ημέρες μετά, αντιλαμβάνομαι ότι μάλλον έπεσα έξω…
   
Ξέρω ότι πολλοί από εσάς θα θεωρήσετε ότι το παραπάνω μου σχόλιο εμφορείται από αντιπολιτευτικό μένος, όμως σας  διαβεβαιώ  ότι θα μπορούσα να έχω πάει προσκεκλημένος στην προηγουμένη εκπομπή της συζύγου μου, να κάτσω στην καρέκλα και να περάσω από τον ανιχνευτή χωρίς κανένα πρόβλημα, λέγοντας το ίδιο ακριβώς πράγμα διότι το πιστεύω απολύτως. Οι πρώτες αυτές 100 ημέρες του κ. Παπανδρέου, με έχουν πείσει ότι η παρούσα Κυβέρνηση δεν είχε τελικά, κανένα απολύτως σχέδιο για την χώρα και αυτό στις συνθήκες θυέλλης τις οποίες διανύουμε, ίσως και να αποδειχθεί για το μέλλον του τόπου μας, μοιραίο.

Δεν έχω σκοπό να σας κουράσω με πράγματα χιλιοειπωμένα, τα οποία και αλλού θα τα διαβάσετε ή τα οποία έχετε ήδη ακούσει, όπως η ιστορία των τελών κυκλοφορίας ή τα περιβόητα 5 νομοσχέδια που είχαν στο συρτάρι έτοιμα (μάλλον ξέχασαν το κλειδί από το συρτάρι τελικά διότι αλλιώς δεν εξηγείται) ή η διάσημη πλέον δήλωση του κ. Παπανδρέου στην ΔΕΘ  ότι «λεφτά υπάρχουν», για να φθάσουμε στην προχθεσινή του κ. Λοβέρδου ότι «δεν υπάρχει ούτε σάλιο…». Θα επικεντρώσω την κριτική μου στις αποδείξεις ότι δεν έχουν την παραμικρή ιδέα του τι ακριβώς θέλουν να κάνουν, κάτι που προφανώς έχουν πλέον καταλάβει και στις Βρυξέλλες και γι’αυτό κοντεύουν να πάθουν εγκεφαλικό με μας.

  Όλοι συμφωνούμε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Χώρας μας είναι η Οικονομία. Αυτό που στην ουσία προσπαθούμε να αποφύγουμε είναι την επίσημη χρεωκοπία του Κράτους μας και εάν η Κυβέρνηση Παπανδρέου, επιτύχει έστω αυτό, θα έχει προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες. Όμως η Οικονομία είναι πρωτίστως ψυχολογία. Όταν η αγορά βλέπει ότι είσαι σοβαρός και ότι έχεις σχέδιο, βρίσκεις χρήματα, όταν όμως όλοι αντιλαμβάνονται ότι είσαι παντελώς άσχετος, αν όχι τελείως βλάκας , τότε; Γιατί ποιόν άλλον χαρακτηρισμό θα έπρεπε να αποδώσουμε σε εκείνους τους Κυβερνητικούς Κύκλους, οι οποίοι στις αρχές Νοεμβρίου και ενώ όλη η αγορά περίμενε τις Εορτές για να κινηθεί το χρήμα και να κάνουν τα καταστήματα τζίρο, διέδωσε την φαεινή ιδέα, ότι σκοπεύει η Κυβέρνηση να βάλει την χρήση των πιστωτικών καρτών ως τεκμήριο… και μόνον αυτή η διαρροή ήταν ικανή για να οδηγήσει χιλιάδες καταναλωτές στο να ξανασκεφθούν εάν θα ψωνίσουν και άρα να γίνει μικρότερος τζίρος και άρα να ενισχυθεί το οικονομικό πρόβλημα της χώρας. Προσέξτε δεν μπαίνω στην ουσία της συζητήσεως, του εάν θα’ πρεπε ή όχι να γίνει αυτό, εάν θα έπρεπε πάντως να γίνει (εγώ διαφωνώ αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση), σίγουρα η διαρροή της πληροφορίας δεν ωφέλησε κανέναν. Έχασε το Κράτος, από ΦΠΑ, έχασαν οι Επαγγελματίες από την μικρότερη χρήση της κάρτας, έχασαν οι Τράπεζες και φυσικά στο τέλος ανακοίνωσαν ότι δεν θα το κάνουν. Όμως κάποιος έκανε την διαρροή, αυτός μας έβλαψε όλους. Βρέθηκε; Όχι!

 Παράδειγμα δεύτερον, την ίδια περίπου περίοδο πρωτοακούστηκε ότι σκοπεύουν να ζητήσουν από όλους τους φορολογουμένους, να δηλώσουν αναλυτικά τις τραπεζικές τους καταθέσεις. Εγώ ήμουν στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, όταν το άκουσα και εγώ ένας απλός βιβλιοπώλης, κατάλαβα αμέσως και το είπα, ότι και μόνον η διαρροή αυτής της σκέψης, θα ήταν αρκετή για να φύγουν πολλά εκατομμύρια στο εξωτερικό. Μάλιστα είχα και έναν πολύ έντονο διάλογο τότε με τον παριστάμενο στην εκπομπή Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Νάσο Αλευρά, ο οποίος με κατηγόρησε ότι είμαι υπέρ της φοροδιαφυγής. Ένα μήνα μετά ανακοινώθηκε ότι στο μεσοδιάστημα, έφυγαν από την χώρα για Τράπεζες του Εξωτερικού περισσότερα από 5 δις ευρώ. Για να καταλάβετε το ύψος, πέρυσι από το περίφημο πακέτο «Αλογοσκούφη» των 28δις ρευστού και εγγυήσεων, οι Τράπεζες πήραν τελικά λιγότερα από 5δις. Αν τώρα έρθουν οι Τράπεζες και πουν, ότι έφυγαν πολλά χρήματα έξω και πρέπει να μας δώσετε κι άλλα διότι αλλιώς θα κλείσουμε, ξέρετε τι έχει να γίνει;…

Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι κάποιος στην Κυβέρνηση αυτή θα καταλάβαινε την τεράστια ζημιά που προκαλούν αυτές οι διαρροές, ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου σε πρωινή εκπομπή του Μέγκα, σε σχετική ερώτηση, του εάν όντως σχεδιάζουν να ζητήσουν την αναγραφή του ποσού των τραπεζικών μας καταθέσεων, στις επόμενες φορολογικές μας δηλώσεις απήντησε το απίστευτο: «ακόμη το σκεφτόμαστε….». Δεν θέλω να δώσω χαρακτηρισμό σε αυτή την δήλωση, η οποία σίγουρα προκάλεσε νέο κύμα φυγής κεφαλαίων στο εξωτερικό και τα οποία ως πρόβλημα θα τα βρει μπροστά του ο κ. Υπουργός….

 Εκεί όμως που η ανικανότητα και η  επικινδυνότητα της Κυβερνήσεως αποτυπώνεται σε όλο της το μεγαλείο είναι στο Μεταναστευτικό. Ενώ δηλαδή θα περίμενε κανείς, ότι σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες που βιώνει η χώρα, ο κ. Πρωθυπουργός θα επικέντρωνε όλη του την προσπάθεια στο πώς θα μπορέσουμε ενωμένοι, να βγούμε από την κρίση, εσπευσμένα χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για το επείγον (εκτός από το να λάβει την ψήφο αυτών των ανθρώπων στις Εκλογές του Οκτωβρίου βέβαια…), φέρνει ένα νομοσχέδιο, για το οποίο τουλάχιστον όσοι μπαίνουμε στο διαδίκτυο γνωρίζουμε, ότι αποτελεί το μεγαλύτερο πεδίο συγκρούσεως και διχασμού της Κοινωνίας. Αντί δηλαδή να ζητήσει η Κυβέρνηση  απ’ όλους τους έλληνες, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε μία κοινή προσπάθεια, οδηγεί την Ελλάδα σε μία σύγκρουση που σας διαβεβαιώ δεν θα έχει προηγούμενο.

 Εμείς ως ΛΑ.Ο.Σ. υιοθετήσαμε το αίτημα που πρώτα στο Διαδίκτυο εκφράστηκε για Δημοψήφισμα και συγκεντρώνουμε υπογραφές γι’ αυτό, διότι θέλουμε να αποδείξουμε στην Κυβέρνηση ότι πρέπει να κάνει πίσω, διότι εάν επιμείνει κινδυνεύουμε παράλληλα με την χρεωκοπία μας, να ζήσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις για τα Μεταπολιτευτικά μας ήθη, καθώς πολλοί συμπολίτες μας και δικαίως ανησυχούν ότι αυτό το νομοσχέδιο, θα «εκτελέσει» το ελληνικό Έθνος.

 Στην ίδια κατεύθυνση του εσωτερικού Διχασμού μας οδηγούν και οι πρωτοβουλίες για τον εκλογικό νόμο, αλλά και για τον «Καλλικράτη» που ακόμη και αν έχουν θετικά σημεία, γίνονται σε τελείως λάθος χρόνο. Ένα μόνο παράδειγμα. Το σχέδιο «Καλλικράτης» για να προχωρήσει θέλει περίπου 5δις, την ίδια εβδομάδα όμως που η Κυβέρνηση λέει ότι θα το προχωρήσει, άρα εμμέσως ότι θα βρει αυτά τα 5δις, την ίδια εβδομάδα ο αρμόδιος Υπουργός λέει ότι δεν έχει χρήματα ούτε για το επίδομα ανεργίας…. κοινώς μπάχαλο.

 Θα μπορούσα να γράψω σελίδες επί σελίδων, για την δήθεν συγκέντρωση βιογραφικών (όπου τελικά όλες τις θέσεις τις έλαβαν κομματικά του Πασόκ στελέχη και πρώην βουλευτές  του), για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τα χιλιάδες κομμένα σχόλια στο opengov.gr, για το μεταναστευτικό κλπ.
 
Δεν θα σας κουράσω. Πιστεύω ότι η Κυβέρνηση Παπανδρέου, έχει καλές προθέσεις μεν, αλλά είναι παντελώς ανίκανη να μας βγάλει από την κρίση και εύχομαι για το καλό και το δικό μας και των παιδιών μας, να βγω ψεύτης.

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα