Πέμπτη, 25 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Οι συστάσεις Μητσοτάκη στον Άδωνι Γεωργιάδη για την κάλυψη των κενών στα νοσοκομεία – Αισιοδοξία ότι δεν θα χρειαστεί επίταξη

Οι συστάσεις Μητσοτάκη στον Άδωνι Γεωργιάδη για την κάλυψη των κενών στα νοσοκομεία – Αισιοδοξία ότι δεν θα χρειαστεί επίταξη
Eurokinissi

Συστάσεις στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη να βρεθεί η χρυσή τομή με τους γιατρούς για να αντιμετωπιστούν τα κενά στο ΕΣΥ στα περιφερειακά νοσοκομεία απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Λίγο πριν αναχωρήσει για το Παρίσι, για τους Ολυμπιακούς αγώνες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Άδωνι Γεωργιάδη, στον απόηχο και των έντονων αντιδράσεων των γιατρών για το ενδεχόμενο επίταξης τους.

Δεδομένου μάλιστα ότι τα κενά σε νοσοκομεία της περιφέρειας, με εξαίρεση το νοσοκομείο της Κω, όπου το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο, η κυβέρνηση εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει η ανάγκη να εφαρμοστεί το έσχατο μέτρο της επίταξης.

 «Η πρωινή ενημέρωση που είχαμε από το υπουργείο Υγείας ήταν ενθαρρυντική έως ικανοποιητική. Είναι σημαντική, έως πολύ σημαντική η ανταπόκριση των ιδιωτών γιατρών, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιοχών όπου υπήρξε έκκληση για βοήθεια, γιατί μιλάμε για έκκληση για βοήθεια, να βάλουνε πλάτη με λίγα λόγια. Οι άνθρωποι αυτοί, φαίνεται ότι ανταποκρίνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.  

«Θέλω και από αυτό το βήμα εκπροσωπώντας το σύνολο της κυβέρνησης, να ευχαριστήσω τους ιδιώτες γιατρούς για την πολύ σημαντική συνεισφορά τους. Υπάρχει ένα μεγαλύτερο πρόβλημα, από ότι φαίνεται στην Κω, αυτή τη στιγμή, το οποίο κοιτάει να το διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το Υπουργείο Υγείας… Έχω την εντύπωση ότι σε αυτή την εξέλιξη η οποία είναι ενθαρρυντική θα δείξει και αντίστοιχη κατανόηση και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο οποίος και αυτός τον ίδιο στόχο έχει, δεν θα μπορούσε να έχει άλλο στόχο ο Π.Ι.Σ., να μην κλείσουν κλινικές» πρόσθεσε ο κ. Μαρινάκης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις