Πέμπτη, 18 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Οικονομία και ΣΥΡΙΖΑ στην προεκλογική ατζέντα του Σαμαρά

Οικονομία και ΣΥΡΙΖΑ στην προεκλογική ατζέντα του Σαμαρά

Συνθήκες σκληρής πόλωσης με αιχμή τις εξελίξεις στην οικονομία αλλά και τις εσωτερικές αντιφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για μία σειρά θεμάτων πρώτης πολιτικής γραμμής επιδιώκουν οι επιτελείς της Νέας Δημοκρατίας στην τελική ευθεία της προεκλογικής μάχης – επικεφαλής της εκστρατείας ο Αντώνης Σαμαράς, που θα επιχειρήσει να επουλώσει πληγές στο μέτωπο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών και να επιτύχει την πρωτιά στις Ευρωεκλογές.

Με τα «επιτεύγματα» της ελληνικής οικονομίας ανά χείρας θα επιδιώξει την πρωτιά για τη Νέα Δημοκρατία στις Ευρωεκλογές ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κάτι που παρέπεμπε σε σενάριο νοσηρής πολιτικής φαντασίας προ ολίγων εβδομάδων. Η εμπροσθοβαρής επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, η έξοδος στις αγορές, και οι «διαβεβαιώσεις» Μέρκελ για οριστική τακτοποίηση της βιωσιμότητας του χρέους, «οπλίζουν» το γαλάζιο επιτελείο έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που όπως επισημαίνεται στο Μέγαρο Μαξίμου, μεμψιμοιρούν για τις θετικές επιδόσεις του ελληνικού λαού, που αποτυπώνονται ανάγλυφα στους οικονομικούς δείκτες.

Ο πρωθυπουργός έχει ήδη θέσει το διακύβευμα των επικείμενων, κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων: διατήρηση της σταθερότητας και ασφαλής έξοδος από τα Μνημόνια ή επιστροφή σε πολιτικές, πρακτικές και λογικές, που οδήγησαν στη χρεοκοπία και την οικονομική και κατ επέκταση πολιτική εξάρτηση της χώρας. Επικαλούμενος τις επιτυχίες της δικομματικής κυβέρνησης στο πεδίο της οικονομίας, ο πρωθυπουργός θα «σφυροκοπά» τον ΣΥΡΙΖΑ γύρω από τις διιστάμενες απόψεις της Πλατείας Κουμουνδούρου για τη στρατηγική κατεύθυνση της χώρας εντάσσοντας τον στις αντιευρωπαικές δυνάμεις, γεγονός, που όπως θα τονίζει, προκαλεί γενικευμένη ανασφάλεια στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού και υπό προυποθέσεις, μπορεί να ακυρώσει τις σημαντικές προσπάθειες, που έχουν ήδη συντελεστεί.

«Ο κυβερνητικός σχεδιασμός δεν αλλάζει, οι προσπάθειες δεν αναστέλλονται και τα επόμενα απαραίτητα βήματα δεν υποτάσσονται σε προεκλογικές σκοπιμότητες» διαβεβαιώνει υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας, που τονίζει ότι η κυβέρνηση δίδει πλέον ιδιαίτερη βαρύτητα στην πολιτική δήλωση στήριξης των εταίρων μας άμα τη επισημοποίηση του πρωτογενούς πλεονάσματος την ερχόμενη εβδομάδα, εξέλιξη, που κατ ουσίαν εγκαινιάζει και τη συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους. Επιπλέον, ήδη σχεδιάζεται με πολλή μεγάλη προσοχή και σύνεση η επόμενη έξοδος στις αγορές, την οποία έχουν προαναγγείλει οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος, ώστε να διατηρηθεί το θετικό momentum της ελληνικής οικονομίας.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ορόσημο τις τελευταίες 30 ημέρες της προεκλογικής περιόδου και τη διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος, πειστήριο της θεαματικής, όπως λένε οι ίδιες πηγές, βελτίωσης της ελληνικής οικονομίας αλλά και της κυβερνητικής αξιοπιστίας για τη μερική έστω αποκατάσταση των αδικιών, που έχουν υποστεί οι πλέον ευπαθείς κοινωνικές ομάδες από τα Μνημόνια. Παράλληλα, στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, προεξοφλούν ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα αναλάβει εντός των επομένων ημερών και άλλες πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της κοινωνικής ατζέντας, όπως η πρόσφατη για την ανακούφιση των αστέγων, παραμένοντας πιστός στη διακήρυξη του ότι η οικονομική εξυγίανση συμβαδίζει με την ενίσχυση του κοινωνικού δικτύου προστασίας.

Τέλος, οριστικοποιείται και το προεκλογικό πρόγραμμα του κυρίου Σαμαρά, που εκ των πραγμάτων αποτελεί τον βαρύ οπλισμό της Νέας Δημοκρατίας έναντι της αντιπολίτευσης. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί τις πρωτεύουσες των μεγάλων Περιφερειών, επιχειρώντας εκ του παραλλήλου να αναπτερώσει τις γαλάζιες ελπίδες και στο μέτωπο των Αυτοδιοικητικών εκλογών, όπου η Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζει οξύτατα είναι η αλήθεια προβλήματα σε μεγάλες περιφέρειες και Δήμους. Επιπλέον, η προεκλογική καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας θα στοχεύσει στους αναποφάσιστους αλλά και σε «ειδικά ακροατήρια», που ανέκαθεν αποτελούσαν την πολιτική «σπονδυλική στήλη» του κόμματος.

Διαβάστε

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε