Πολιτική

Οικονομική Εισαγγελία: Ποινικές διώξεις για τα δάνεια ΠΑΣΟΚ – ΝΔ

Με παραγγελία της οικονομικής εισαγγελέως ζητείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η άσκηση ποινικής δίωξης για απιστία και ηθική αυτουργία σε απιστία για την υπόθεση των δανείων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ από έξι τράπεζες.

Ολοκληρώθηκε η εισαγγελική έρευνα για τις δανειοδοτήσεις των κομμάτων η οποία διενεργούνταν από την Οικονομική Εισαγγελία.

Με παραγγελία που στάλθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ζητείται από τους οικονομικούς εισαγγελείς η άσκηση ποινικής δίωξης για απιστία και ηθική αυτουργία σε απιστία για τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

Η παραγγελία για την άσκηση της ποινικής δίωξης αφορά 115 τραπεζικά στελέχη και εκπρόσωπους των δύο κομμάτων, υπεύθυνους για τα οικονομικά και όσους υπέγραφαν τις συμβάσεις.

Παράλληλα, η Οικονομική Εισαγγελία ζητάει την αρχειοθέτηση της υπόθεσης για τα δάνεια του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτά τα δύο κόμματα είτε εξόφλησαν πλήρως τις οφειλές τους είτε τις ρύθμισαν και εξυπηρετούνται.

Το συνολικό ποσό των δανείων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας ξεπερνάει τα 200 εκατομμύρια ευρώ με τους τόκους.

Τα δάνεια προέρχονταν από τις τράπεζες Αγροτική, Εθνική, Πειραιώς, Eurobank, Attica και Μαρφίν και αφορούν την περίοδο 2000 – 2011.

Όσα δάνεια των δύο κομμάτων ρυθμίστηκαν ή αποπληρώθηκαν τέθηκαν στο αρχείο. Τα δάνεια αυτά, κυρίως ένα μεγάλο μέρος έχουν καταστεί απαιτητά και με αποφάσεις του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, δηλαδή ουσιαστικά είναι κόκκινα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης προέκυψε ότι είτε γίνονταν συνεχείς ανανεώσεις με παράταση του χρόνου αποπληρωμής είτε ζητούσαν με την επίδικη σύμβαση επιπλέον δανεισμό.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χαμός με Μαρινάκη και Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τον μηχανοδηγό στα Τέμπη: «Ήταν εθελοντής στο γραφείο Μητσοτάκη» – «Προσβάλετε τη μνήμη ενός νεκρού»
«Είστε αυτή που πάνω σε ένα τραγικό δυστύχημα θέλετε να επιβιώσετε πολιτικά και να ανεβάσετε πολιτικά το κόμμα σας εκμεταλλευόμενη τον ανθρώπινο πόνο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
Μάκης Βορίδης για Μαρία Καρυστιανού: «Κάνει πολιτικές τοποθετήσεις, δεν γίνεται να μην απαντάμε» – «Αδίστακτος, σπιλώνει τον αγώνα μας» η απάντησή της
«Δεν γίνεται να μην απαντάμε στις πολιτικές τοποθετήσεις που κάνει» είπε ο Μάκης Βορίδης για τη Μαρία Καρυστιανού που του απάντησε χαρακτηρίζοντάς τον «μικρόψυχο, κακό και λίγο»
Ο Μάκης Βορίδης στη Βουλή
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι κακιά γυναίκα, αυτή την κυρία πάνε να υποστηρίξουν στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη
«Θα της κάνω μήνυση και αγωγή για να αποδείξει στα δικαστήρια την προσωπική μου εμπλοκή. Όποιος πάει στο συλλαλητήριο στηρίζει Κωνσταντοπούλου»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή