Site icon NewsIT

Οικονόμου για εκλογικό νόμο: Ο πρωθυπουργός θα κλείσει οριστικά το θέμα στην ΔΕΘ

08.09.2022 | 12:29
Γιάννης Οικονόμου

Την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πραγματοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. 

Ο κ. Οικονόμου ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου.

«Ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ θα απαντήσει και θα αποσαφηνίσει τις προθέσεις της κυβέρνησης», είπε και συνέχισε: «Ο εκλογικός νόμος είναι ένα εργαλείο και όχι αυτοσκοπός. Εργαλείο αποτύπωσης της λαϊκής βούλησης. Το τελευταίο διάστημα έχουν κατατεθεί απόψεις στον δημόσιο διάλογο και οι πολιτικές διαστάσεις. Από εκεί και πέρα ο πρωθυπουργός θα απαντήσει στο ζήτημα αυτό και θα κλείσει οριστικά το θέμα. Να μην προεξοφλεί κανείς τις απόψεις του πρωθυπουργού προς την μια ή την άλλη κατεύθυνση».

Νωρίτερα στην εισαγωγική του τοποθέτηση σημείωσε: «Από την πρώτη στιγμή έχουμε θέσει ένα καλά μελετημένο σχέδιο θωράκισης της ελληνικής οικονομίας απέναντι στις αλλεπάλληλες κρίσεις, είπε ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Γιάννης Οικονόμου.

Αναφέρθηκε στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας που ανακοινώθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ και πρόσθεσε ότι αυτό δείχνει ότι η ελληνική οικονομία διατηρεί την αναπτυξιακή δυναμική της.

Η κυβέρνηση συναισθανεται πλήρως της αγωνίες της κοινωνίας και για τον λόγο αυτό ετοιμάζονται οι αποφάσεις στήριξης για το επόμενο διάστημα, είπε.

Ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ θα εξιδεικεύσει τα μόνιμα και έκτακτα μέτρα στήριξης,

Η Ελλάδα θα ζητήσει την λήψη άμεσων και γενναίων μέτρων. Είναι αδιανόητη η οποία αναβλητικότητα, είπε και πρόσθεσε ότι οι προτάσεις που έχει καταθέσει ο πρωθυπουργός είναι στην ατζέντα των υπουργών ενέργειας.

Το πρόβλημα σημείωσε είναι πανευρωπαϊκό και χρειαζόμαστε άμεσα περισσότερη και όχι λιγότερη Ευρώπη.

Κάθε χρόνο το πρόγραμμα των Πανελλαδικών θα είναι γνωστό από τις 15/09 και θα γίνει και με νομοθετική ρύθμιση αυτό.

Δείτε την ενημέρωση

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπo κ. Γιάννη Οικονόμου (8/9/22)

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version