Δευτέρα, 21 Οκτ.
17oC Αθήνα

Οικονόμου για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση του Κολωνού: Μόνο μια λέξη: Κατάντια

Οικονόμου για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση του Κολωνού: Μόνο μια λέξη: Κατάντια

Για όλα τα θέματα της επικαιρότητας ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο Γιάννης Οικονόμου μίλησε για κατάντια του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα του Κολωνού. 

«Η κοινωνία παρακολουθεί σοκαρισμένη αυτά τα φρικτά και αποτρόπαια εγκλήματα. Η δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της έχει στην διάθεσή της νομοθετικά εργαλεία και αυστηρότερες ποινές. Θα μεριμνήσουμε για την τύχη του 12χρονου παιδιού και των υπολοίπων», είπε.

Και συνέχισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ περιφέρει την πολιτική του απόγνωση με όχημα την αθλιότητα και τους χυδαίους υπαινιγμούς για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη. Μόνο μια λέξη έχω να πω: Κατάντια!»

Για την δημοσιοποίηση των στοιχείων των 213 που ζητά η αντιπολίτευση είπε: «Αυτό που κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση είναι κατάντια. Είναι αυτονόητο ότι η ΕΛΑΣ και η δικαιοσύνη θα κάνουν την δουλειά τους όπως πρέπει. Είναι κατάντια να υπονοεί η αξιωματική αντιπολίτευση ότι μπορεί η κυβέρνηση να παρακινήσει τον οποιοδήποτε λειτουργό να συγκαλύψει το όνομα ενός βιαστή. Κατάντια!» 

Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ήττα 

«Μόνο η αντιπολίτευση και τα τουρκικά πρακτορεία ειδήσεων έχουν αυτή την διαπίστωση. Είναι μια διαδικασία σε εξέλιξη. Οι ενστάσεις και οι αντιδράσεις έχουν ήδη διατυπωθεί από το άλλο νομοθετικό σώμα. Η κυβέρνηση το παρατηρεί και λέμε ότι έχουμε αξιοποιήσει σωστά τον χρόνο για τους όρους και τις προϋποθέσεις που πρέπει να αποδεχθούν την χορήγηση εξοπλιστικού υλικού στην Τουρκία», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στην τροπολογία Μενέντεζ.

Για το ενδεχόμενο συνάντησης Παναγιωτόπουλου – Ακάρ στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ ο κ. Οικονόμου είπε ότι κάθε συνάντηση, κάθε βήμα διαλόγου είναι και ένα βήμα εκτόνωσης της έντασης.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία, επανέλαβε ότι το πλαίσιο των κυρώσεων είναι ήδη διαμορφωμένο με αποφάσεις από Ευρωπαϊκά Συμβούλια. Σημείωσε ότι οι κυρώσεις έχουν τον χαρακτήρα των συνεπειών όταν κάποιος παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και έχουν αποτρεπτικό ρόλο.

Για το ενδεχόμενο διακοπής του ρωσικού φυσικού αερίου προς την χώρα μας από τον τουρκικό αγωγό είπε ότι «η χώρα μας είναι θωρακισμένη σε όλα τα επίπεδα. Έχουμε επεξεργαστεί σενάρια ακόμα και το πιο ακραίο αλλά όσον αφορά στις απειλές η Ελλάδα είναι κατάλληλα προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση».

Δείτε την ενημέρωση 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις