Site icon NewsIT

Οικονόμου: Η κυβέρνηση θα αντισταθεί και θα ματαιώσει τα σχέδια ανωμαλίας που απεργάζονται διάφοροι

25.08.2022 | 12:29
Οικονόμου: Η κυβέρνηση θα αντισταθεί και θα ματαιώσει τα σχέδια ανωμαλίας που απεργάζονται διάφοροι

Μια ημέρα πριν την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου πραγματοποίησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως τόνισε για το θέμα των παρακολουθήσεων, «Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή δεσμεύθηκε ότι θα προχωρήσει στην διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης. Πρόκειται για ένα θέμα εθνικά και πολιτικά ευαίσθητο. Η αντιπολίτευση από την πρώτη στιγμή δεν σταμάτησε να κόπτεται για την δημοκρατία και τους θεσμούς. Χθες όμως αναδείχθηκε η υποκρισία.

Η Βουλή ανέλαβε ένα σοβαρό κομμάτι της υπόθεσης. Οι συζητήσεις για την ΕΥΠ είναι απόρρητες και παρά ταύτα όπως είπε ο Πρόεδρος της Βουλής η χθεσινή συνεδρίαση μεταδιδόταν κατά την διάρκειά της επιλεκτικά σε συγκεκριμένα ΜΜΕ. Η επίκληση των διαδικασιών είναι προσχηματική και είναι από κάποιους που το μόνο που θέλουν είναι ανεξέλεγκτη δημοσιότητα».

Και συνέχισε: «Επιπλέον, οι επιλεκτικές διαρροές σε φιλικά προς την αντιπολίτευση ΜΜΕ δημιουργούν ένα δόλιο αφήγημα. Κάποιοι που παριστάνουν τους θεματοφύλακες δεν χάνουν ευκαιρία να παραβιάζουν τους θεσμούς για πρόσκαιρα κομματικά οφέλη. Όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται να μάθει τι συνέβη οφείλει να περιφρουρήσει τις διαδικασίες και τους θεσμούς. Η κυβέρνηση θα αντισταθεί και θα ματαιώσει τα σχέδια ανωμαλίας που απεργάζονται διάφοροι».

Απαντώντας ποιοι μπορεί να είναι αυτοί που απεργάζονται σχέδια ανωμαλίας είπε: «Όσες δυνάμεις θεωρούν ότι μπορούν να βγουν κερδισμένες από την αστάθεια σε μια ευρωπαϊκή χώρα. Η κυβέρνηση εγγυάται την ασφάλεια στον δύσκολο χειμώνα που έχουμε μπροστά μας».

Ανασκεύασε μερικώς το Politico

O κ. Οικονόμου ασχολήθηκε και με το θέμα που προέκυψε με αφορμή δημοσίευμα του Politico και όπως είπε θέλησε να προβεί σε ορισμένες διαπιστώσεις και διευκρινίσεις.

Εξήγησε ότι «στο Σύνταγμά μας δίνονται τα μέγιστα δυνατά περιθώρια στην Ελευθερία του Τύπου ώστε οι λειτουργοί του να ελέγχουν την εξουσία και να ενημερώνουν την κοινή γνώμη. Είναι σαφές ότι χωρίς τον Τύπο η σύγχρονη κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει».

Μίλησε για τη σημασία του δημόσιου διαλόγου αλλά και για την ανάγκη να γίνεται σεβαστό ένα πλαίσιο αρχών.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο χθεσινό δημοσίευμα του «Politico» λέγοντας ότι «δημοσιεύτηκε ένα ρεπορτάζ, στο οποίο εμπεριέχονταν ανακρίβειες ως προς τα γεγονότα και ταυτόχρονα κρίσεις που εμφανίζονταν ως γεγονότα πέραν αμφισβήτησης» για να συμπληρώσει πως «Η Κυβέρνηση, ως όφειλε και δικαιούται, αντέδρασε τόσο με δημόσια ανακοίνωση, όσο και με επιστολή που απέστειλε στο Politico, στην οποία εξέθετε αναλυτικά και τεκμηριωμένα τις ενστάσεις και τις θέσεις της. Το Politico, σήμερα, αφού υποθέτω μελέτησε τις θέσεις μας, προβαίνει σε μερική ανασκευή του χθεσινού δημοσιεύματος, πράγμα που αποδεικνύει ότι οι ενστάσεις μας ήταν βάσιμες. Αν δεν ήταν, θα είχαν απορριφθεί εν συνόλω».

Δείτε την ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπo κ. Γιάννη Οικονόμου (25/8/22)

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version