Πολιτική

Οικονόμου κατά Τσίπρα: Ανεπίδεκτος μαθήσεως, περιφρονεί την κοινωνία

Δριμύτατη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για όσα ανέφερε στη συνέντευξή του στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1 αλλά κυρίως για τη δήλωση «αν μοίραζα 50 δισ. θα έβγαινα πρωθυπουργός μέχρι να βαρεθώ» εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Βαθιά περιφρόνηση στους πολίτες» χαρακτήρισε ο Γιάννης Οικονόμου τη φράση του Αλέξη Τσίπρα για τα… 50 δισ. και τον ισόβιο πρωθυπουργό. «Είναι αμετανόητος, αποκομμένος από τις προτεραιότητες της κοινωνίας και ανεπίδεκτος μαθήσεως» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι «είναι ίδιος με το 2019, όταν ισχυριζόταν ότι δεν υπάρχει ούτε μια πιθανότητα στο εκατομμύριο να χάσει τις εκλογές από τον κ. Μητσοτάκη».

Ο Γιάννης Οικονόμου κατηγόρησε, επίσης, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως «αδυνατεί να κατανοήσει τη διεθνή πραγματικότητα και να πει κάτι ουσιαστικό για όσα συμβαίνουν τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο διεθνές περιβάλλον. Γι’ αυτό και επιμένει σε αερολογίες και ψέματα».

Όλη η δήλωση Οικονόμου

Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να κατανοήσει τη διεθνή πραγματικότητα και να πει κάτι ουσιαστικό για όσα συμβαίνουν τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο διεθνές περιβάλλον. Γι’ αυτό και επιμένει σε αερολογίες και ψέματα. Ενώ μέχρι χθες έλεγε ότι η κυβέρνηση άφησε την κοινωνία απροστάτευτη, σήμερα καταγγέλλει ότι  μοίρασε 50 δις σε ημέτερους. Αλήθεια είναι ημέτεροι, οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι που στηρίχθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας, για να μη μπουν λουκέτα και να μη χαθούν θέσεις εργασίας; Όσο για τη φράση ότι αν είχε να μοιράσει 50 δις. θα έβγαινε πρωθυπουργός μέχρι να βαρεθεί, το μόνο που δείχνει, είναι βαθιά περιφρόνηση στους πολίτες. Είναι αμετανόητος, αποκομμένος από τις προτεραιότητες της κοινωνίας και ανεπίδεκτος μαθήσεως. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, παρόλα όσα αποκαλύπτονται καθημερινά, εξακολουθεί να είναι εναντίον της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Κι αντί να δει τα αδιέξοδα της πολιτικής του, τού φταίνε ξανά οι μετρήσεις. Είναι ίδιος με το 2019, όταν ισχυριζόταν ότι δεν υπάρχει ούτε μια πιθανότητα στο εκατομμύριο να χάσει τις εκλογές από τον κ. Μητσοτάκη. Η Κυβέρνηση αντίθετα λειτουργεί με σχέδιο, με επαγγελματισμό και προσπαθεί συνεχώς να απαλύνει την ένταση των προβλημάτων στη ζωή των πολιτών.

ΥΓ:  Σε ό,τι αφορά  το πόσο προοδευτικό θα ήταν το ξανασμίξιμο του κ Τσίπρα με τον κ. Βαρουφάκη στο πλαίσιο μιας τρικομματικής κυβέρνησης, το αφήνουμε στην κρίση των πολιτών.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Παγώνουν» οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Αριστεράς μετά την αποχή στην ψηφοφορία για πρόεδρο Δημοκρατίας – Όλο το παρασκήνιο
Η κίνηση της Νέας Αριστεράς ενόχλησε ιδιαίτερα τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς υπήρχε η εντύπωση ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα ανάμεσα στις δύο πλευρές
Χαρίτσης και Φάμελλος
Φουντώνει ο «πόλεμος» Ζωής Κωνσταντοπούλου και ΚΚΕ - «Είναι ένα θεσμικό σκυλάκι του καναπέ» λέει ο «Ριζοσπάστης»
Ο «Ριζοσπάστης» και ο «Οδηγητής» απάντησαν στον χαρακτηρισμό «μακρύ χέρι του κράτους» της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας για τον βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργο Λαμπρούλη
Ζωή Κωνσταντοπούλου