Site icon NewsIT

Οικονόμου σε Τσίπρα: Το ποιος είναι υπέρμαχος της αλήθειας, θα φανεί στο τέλος της ενδελεχούς διερεύνησης

06.08.2022 | 19:41
Οικονόμου σε Τσίπρα: Το ποιος είναι υπέρμαχος της αλήθειας, θα φανεί στο τέλος της ενδελεχούς διερεύνησης

«Όλες οι απαντήσεις θα δοθούν με τον δέοντα τρόπο: με πλήρη θεσμικό σεβασμό και με γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρει ακόμη ότι εξαρχής η κυβέρνηση έχει ταχθεί υπέρ της πλήρους διερεύνησης της υπόθεσης, ενώ κάνει λόγο και για «αποκατάσταση των συνεπειών του λανθασμένου χειρισμού που επιδείχθηκε».

Ολόκληρη η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, είναι η ακόλουθη:

«Η Κυβέρνηση έχει εξαρχής ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ της πλήρους διερεύνησης της υπόθεσης, στο πλαίσιο που ορίζει ο νόμος, και ήδη έχει δρομολογηθεί η αποκατάσταση των συνεπειών του λανθασμένου χειρισμού που επιδείχθηκε. Όλες οι απαντήσεις θα δοθούν με τον δέοντα τρόπο: με πλήρη θεσμικό σεβασμό και με γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος. Στο τέλος της ενδελεχούς διερεύνησης θα γίνει η οριστική πολιτική αποτίμηση και θα φανεί ποιος είναι πραγματικά συνεπής στους θεσμούς – ιδιαίτερα όταν έχει την ευθύνη διακυβέρνησης – και υπέρμαχος της αλήθειας».

Νάσος Ηλιόπουλος: Το παιχνίδι τελείωσε κ. Οικονόμου

Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, υποστηρίζοντας ότι, «σεβασμός στους θεσμούς από αυτούς που έχουν ξεφτιλίσει το κράτος δικαίου δεν μπορεί να υπάρξει».

Στη γραπτή δήλωσή του ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρει τα ακόλουθα:

«Αρχικά μας έλεγαν ότι δεν γίνονται παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και αν γίνονται τις κάνουν ιδιώτες. Μετά μας είπανε ότι γίνονται παρακολουθήσεις δημοσιογράφων μόνο κατόπιν αιτήματος ξένων υπηρεσιών αλλά δε γίνονται παρακολουθήσεις πολιτικών. Στο τέλος αναγκάστηκαν να παραιτήσουν τον γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού και τον διοικητή της ΕΥΠ, διότι τελικά γίνονται και παρακολουθήσεις πολιτικών, αλλά εν έγνοια του πρωθυπουργού, που πάνω από όλα είναι νόμιμες.

Μήπως μετά από όλα αυτά πάει πολύ να προκαλεί και από πάνω ο κ. Οικονόμου, λέγοντάς μας ότι θα απαντήσουν με σεβασμό στους θεσμούς και στον χρόνο που πρέπει; Σεβασμός στους θεσμούς από αυτούς που έχουν ξεφτιλίσει το κράτος δικαίου δεν μπορεί να υπάρξει.

Το παιχνίδι τελείωσε κ. Οικονόμου. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ήδη γράψει τις πιο σκοτεινές σελίδες της σύγχρονης μεταπολιτευτικής ιστορίας του τόπου».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version