Πέμπτη, 18 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Όλα στο τραπέζι! – Στο Μαξίμου ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Όλα στο τραπέζι! – Στο Μαξίμου ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε στις 12 ακριβώς ο Ζαν Κλώντ Γιούνκερ, ο νεος πρόεδρος της Κομισιόν.

Μόνον ικανοποίηση προκαλεί στην ελληνική κυβέρνηση η απόφαση του νέου προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, γνωστού για τις φιλελληνικές του θέσεις, να επιλέξει την Αθήνα ως πρώτο σταθμό της ευρωπαικής του περιοδείας, καθώς υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί παράγοντες εκτιμούν ότι η διαφαινόμενη στροφή της Ευρωπαικής πολιτικής ελίτ προς πολιτικές φιλικές προς την απασχόληση και την ανάπτυξη θα έχει ευεργετικές συνέπειες στη χώρα μας, την ώρα που αυτή επιχειρεί να απεμπλακεί από την περίοδο των Μνημονίων.

Μάλιστα, ο ίδιος ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ φρόντισε να…προκαταβάλλει το κλίμα της έλευσης του στη χώρα μας επισημαίνοντας στο μήνυμα του: “Στέλνω μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης του για τη μεταρρύθμιση της χώρας”. Συμπλήρωσε δε, πως οι προτεραιότητες του είναι η απασχόληση, η ανάπτυξη και οι επενδύσεις, ατζέντα με την οποία ταυτίζεται πλήρως η δικομματική κυβέρνηση συνεργασίας, που αγωνιά να αλλάξει η πολιτική και οικονομική ατζέντα, ώστε να καρπωθεί τα ωφελήματα της υιοθέτησης πιο φιλολαικών παρεμβάσεων, εν όψει των αχαρτογράφητων εν πολλοίς εξελίξεων του Φθινοπώρου.

“Στέλνω μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης του για τη μεταρρύθμιση της χώρας”

Η Ελληνική κυβέρνηση αναμένει θερμά λόγια στήριξης για τις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας από τον νέο πρόεδρο της Κομισιόν καθώς και τις καθιερωμένες “παροτρύνσεις” για συνέχιση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να ασκήσει πιέσεις προς τον κύριο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ώστε να μην εξελιχθούν σε….θρίλερ οι διαπραγματεύσεις για την τακτοποίηση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Η ελληνική πλευρά – όπως θα υπογραμμίσει ο Αντώνης Σαμαράς – έχει εκπληρώσει όλα τα συμφωνημένα βήματα και πλέον αναμένει από τους Ευρωπαίους να τηρήσουν το δικό τους σκέλος υποχρεώσεων, ως εκ τούτου θα επιμείνει σε μία διαδικασία, όσο το δυνατόν ταχύτερη και χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις και ανατροπές.

Ο κύριος Σαμαράς αναμένεται να παραπέμψει και στην αρνητική τροπή της υπόθεσης της Αργεντινής, αν και στην κυβέρνηση σημειώνουν πως οι δύο περιπτώσεις διαφέρουν ουσιωδώς, όπως επιχειρηματολόγησε και σε χθεσινό του άρθρο ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Παρών στις συνομιλίες με τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ είναι και ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ την πρώτη του επαφή με το νεό “πολιτικό του προιστάμενο” θα έχει και ο νέος επίτροπος της χώρας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Κυρίαρχο θέμα συζήτησης δεν θα είναι άλλο από το χαρτοφυλάκιο, με το οποίο θα προικοδοτηθεί η χώρα μας, που διεκδικεί κάτι περισσότερο από αυτό, που κατέχει σήμερα, της Θαλάσσιας Πολιτικής. Καλά γνωρίζοντες την υπόθεση δεν κρύβουν πως η Αθήνα αισιοδοξεί πως θα πείσει τον κύριο Γιούνκερ να δώσει στον κύριο Αβραμόπουλο το χαρτοφυλάκιο της μετανάστευσης, ώστε η Αθήνα να επωμιστεί την ευθύνη του συντονισμού των δράσεων των κρατών – μελών του Ευρωπαικού Νότου, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Οι σημερινοί κυβερνήτες με πρόσχημα το δημοψήφισμα, έριξαν την κυβέρνηση του Γιώργου

Oι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το πολυνομοσχέδιο Βενιζέλος: “Διαφορετικές περιπτώσεις της Ελλάδας και της Αργεντινής

Οι χρυσαυγίτες επιβεβαιώνουν τις προσλήψεις συγγενών τους – Κατακεραυνώνουν την οικογενειοκρατία αλλά βολεύουν παιδιά, ανίψια και λοιπούς συγγενείς

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε