Σε φορτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στην Αργολίδα, καθώς κατά τη διάρκεια αυτοψίας σε έργα της περιοχής, σημειώθηκε έντονος δημόσιος διάλογος μεταξύ της υπουργού και της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας, Άλκηστις Παπαδημητρίου.
Η Λίνα Μενδώνη εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένη για το γεγονός ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στην εξέλιξη συγκεκριμένων παρεμβάσεων στην Αργολίδα και επέπληξε σε αυστηρό τόνο την αρμόδια υπηρεσιακή παράγοντα, παρουσία συνεργατών και τοπικών φορέων, προκαλώντας αιφνιδιασμό και αμηχανία στους παριστάμενους.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μία έντονη αντιπαράθεση που έγινε, μάλιστα, μπροστά στις κάμερες.
«Γιατί το έχουμε ερείπιο έτσι;» ρώτησε αρχικά η υπουργός Πολιτισμού, για να λάβει την απάντηση «γιατί δεν το έχουμε επισκευάσει».
Ακολούθησε ερώτηση της υπουργού προς την προϊσταμένη της Εφορεία γιατί δεν έχουν προχωρήσει τα έργα για την επισκευή, με τη δεύτερη να απαντά: «γιατί κοστίζει 45.000 ευρώ».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η απάντηση δεν ικανοποίησε την υπουργό Πολιτισμού, η οποία με έντονο ύψος είπε στην προϊσταμένη: «και ποιος σας αρνήθηκε τα χρήματα; Έχετε πάρει εκατομμύρια ευρώ, έχετε πάρει εκατομμύρια ευρώ».
Όταν, δε, η προϊστάμενη της Εφορίας Αρχαιοτήτων είπε «θα παρακαλούσα αυτές τις συστάσεις να μην μου τις κάνετε…», η υπουργός Πολιτισμού την διέκοψε οργισμένη «σε παρακαλώ πάρα πολύ. Δεν είναι δυνατόν μέσα στον χώρο, μέσα στην καρδιά της πόλης, να είναι σε αυτή την κατάσταση».
«Δεν μπορεί να είναι αυτή η κατάσταση μέσα στην πόλη έτσι, δεν γίνεται. Δεν αρνούμαι το έργο που έχετε κάνει αλλά είναι μέσα στην πόλη» συνέχισε η Λίνα Μενδώνη η οποία σημείωσε πως «έχετε πάρει από το 2019 μέχρι σήμερα τα περισσότερα χρήματα, όχι εσείς, όλη η Ελλάδα. που έχουν δοθεί ποτέ. Ο Γενικός Γραμματέας είναι εδώ συνέχεια».
Η έντονη διαμάχη συνεχίστηκε με την Άλκηστη Παπαδημητρίου να λέει: «Με μαλώνετε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο που αναλογεί σε εμένα».
Δείτε το απόσπασμα με την έντονη αντιπαράθεση στο 17:30′ του βίντεο.
Σημειώνεται πως η Λίνα Μενδώνη μίλησε από την αρχή για καθυστερήσεις του έργου στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Άργους.
«Φροντίστε μην είμαστε λόγια, λόγια, λόγια, φροντίστε αυτά να γίνουν στην ώρα τους έτσι όπως πρέπει να γίνουν, δεν υπάρχει περίπτωση, το Άργος ευτυχώς είναι πολύ κοντά εάν χρειάζεται να έρχομαι εγώ συνέχεια για να γίνουν θα το κάνω. Σας το άφησα ένα διάστημα. Είμαστε πίσω, είμαστε πίσω» ακούγεται να λέει η Λίνα Μενδώνη.