Πολιτική

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών – Εν αναμονή των δηλώσεων Βενιζέλου και Κουβέλη

- Αύριο στις 4 στο ΣτΕ η συζήτηση της αίτησης αναστολής της ΚΥΑ για την ΕΡΤ
- Αποφασισμένοι για όλα εμφανίζονται οι Πρόεδροι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ
- ΔΗΜΑΡ: Δεν έχει νόημα τίποτα αν δεν πάρουν πίσω την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου
- Τι δηλώνουν στενοί συνεργάτες του Φώτη Κουβέλη για την στάση που θα κρατήσει στην σύσκεψη των αρχηγών
- "Για μας το θέμα ΕΡΤ είναι πολιτικό" - "Ο διάλογος πρέπει να ξεκινήσει από το μηδέν" - "Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα"
- Δεν θεωρείται τυχαία η συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο πριν την σύσκεψη των αρχηγών
- Τα σχέδια που θα παρουσιάσει για την δημόσια ραδιοτηλεόραση ο Αντώνης Σαμαράς
- Την ίδια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας είναι έξω από την ΕΡΤ
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δυο λεπτά πριν τις 6 το απόγευμα έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης και στις 6.05 ο Ευάγγελος Βενιζέλος για μια από τις πιο κρίσιμες συσκέψεις για το μέλλον της τρικομματικής κυβέρνησης, η οποία τελικά διήρκησε 3 ώρες και κάτι και ολοκληρώθηκε στις 21:27.

Την ώρα της άφιξής τους μάλιστα γινόταν γνωστό ότι αύριο στις 4 στο ΣτΕ θα γίνει η συζήτηση της αίτησης αναστολής της ΚΥΑ για την ΕΡΤ. Αυτό μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε νεα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Ωστόσο, ο κ. Κουβέλης εμφανίζεται αποφασισμένος να μην δεχθεί καμμία εναλλακτική πρόταση ή σχέδιο από τον Αντώνη Σαμαρά, αν δεν επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ και δεν καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία αποφασίστηκε το κλείσιμό της.

Στενοί του συνεργάτες διαμηνύουν σε όλους τους τόνους, ότι όλα είναι στο τραπέζι και ότι το θέμα είναι καθαρά πολιτικό.
“Ξεκινάμε από το μηδέν”, λένε χαρακτηριστικά.

“Είμαστε πριν από την σύσκεψη της Δευτέρας. Σα να μην έγινε ποτέ. Για μας ΣτΕ δεν υπάρχει. Να καταργηθούν η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και η ΚΥΑ και τότε θα μπορέσουμε να κάνουμε πολιτική συνενόηση”, είπαν επίσης.

Από αυτά και μόνο τα λόγια, το αδιέξοδο είναι ορατό. Και η συνάντηση των δυο αρχηγών ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ νωρίτερα το μεσημέρι, δείχνει ότι πιθανότατα και ο κ. Βενιζέλος θα κινηθεί στο ίδιο μήκος κύματος.

Η κοινή φράση που ενώνει τα δυο στρατόπεδα είναι: “Πάμε μαζί μέχρι τέλους!” Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην συνάντηση που έγινε το μεσημέρι φέρεται να είπε στον κ. Κουβέλη: “Ό,τι κάνεις εγώ θα σε στηρίξω”.

Άλλωστε οι ίδιοι είπαν ότι αντάλλαξαν απόψεις για όλα τα ενδεχόμενα που υπάρχουν και έκαναν μια συνενόηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Νewsit οι πιέσεις στον Φώτη Κουβέλη από το εσωτερικό του κόμματος να μην δεχθεί μεσοβέζικες λύσεις καθε άλλο παρά έχουν κοπάσει. Το αντίθετο! Κάποιοι του λένε μάλιστα ευθέως: “Μην υποκύψεις! Πάμε για εκλογές!”

Η πλευρά Βενιζέλου έως αυτήν την ώρα κρατά κλειστά τα χαρτιά της και ίσως περιμένει να δει τι έχει να πει στους δυο αρχηγούς ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κοινό μέτωπο Βενιζέλου – Κουβέλη ενόψει της κρίσιμης σύσκεψης με Σαμαρά! – Δεν αποκλείονται οι εκλογές αν προκύψει αδιέξοδο

Ραγδαίες εξελίξεις! Συνάντηση Βενιζέλου – Κουβέλη τώρα στη Βουλή! – Αποφασίζουν κοινή στάση για την αποψινή σύσκεψη – Δεν αποκλείονται οι εκλογές!

Κανείς δεν θέλει πρόωρες εκλογές αλλά όλοι εμφανίζονται ανυποχώρητοι – Όλα τα σενάρια

Δύο τα σχέδια για να ανοίξει η ΕΡΤ – Το παρασκήνιο και οι απειλές για εκλογές

Επανέρχονται τα σενάρια πρόωρων εκλογών – Οι διαρροές Μαξίμου με προτάσεις για την ΕΡΤ εξοργίζουν Βενιζέλο και Κουβέλη

Λύση στο αδιέξοδο της ΕΡΤ από το κανάλι της Βουλής;

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στη Βουλή η δικογραφία για Κώστα Καραμανλή και Χρήστο Σπίρτζη για τα Τέμπη - Τα επόμενα βήματα
Τα κόμματα, αφού  μελετήσουν τα περιγραφόμενα  μπορούν να καταθέσουν στην Ολομέλεια αίτηση με 30 τουλάχιστον  υπογραφές βουλευτών για την σύσταση Ειδικής Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής
Τέμπη: Στη Βουλή η δικογραφία για Κώστα Καραμανλή και Χρήστο Σπίρτζη 3
Υπηρετούν στην Αστυνομία 9.422 γυναίκες - «Πρωταγωνίστριες στον εκσυγχρονισμό του Σώματος», λέει σε post ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
«Η συμμετοχή των γυναικών δεν είναι απλώς ζήτημα ισότητας. Αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για μια πιο ανθρώπινη, δίκαιη και κοινωνικά ευαίσθητη αστυνόμευση»
Από δράση της Αστυνομίας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
Ανδρουλάκης: Η ενωτική ομιλία στο ΣΕΦ, τα μηνύματα αντεπίθεσης κι η έμμεση αναφορά στην Κωνσταντοπούλου – «Δεν είμαστε κόμμα – κομήτης»
«Η μαχητική προγραμματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, που ταυτόχρονα δείχνει στους πολίτες ποιος εχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, ανεβάζει εκ νέου στροφές», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 3