Παρασκευή, 26 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Παρουσία Μητσοτάκη το δείπνο Μακρόν με ηγέτες κρατών στο Λούβρο

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Παρουσία Μητσοτάκη το δείπνο Μακρόν με ηγέτες κρατών στο Λούβρο

Σήμερα Παρασκευή (26.07.2024) πρόκειται να γίνει η μεγάλη τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με την σύζυγό του βρέθηκαν στο Παρίσι και με άλλους ηγέτες κρατών παρέστησαν στο δείπνο που παρέθεσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Η μεγάλη στιγμή έφτασε και όλα τα φώτα είναι στραμμένα στο Παρίσι αφού απόψε στις 20:30 (ώρα Ελλάδος) θα γίνει η επίσημη τελετή έναρξης των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων. Πρόκειται για μία πολλά υποσχόμενη τελετή άνευ προηγουμένου. Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμάνουελ Μακρόν παρέθεσε δίπλα στο μουσείο του Λούβρου, όπου έδωσαν το παρόν πολλοί ηγέτες κρατών, ανάμεσά τους και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι παραβρέθηκαν στο εντυπωσιακό δείπνο δίπλα σε κορυφαίους αρχηγούς χωρών, οι οποίοι συναντήθηκαν κάτω από την χαρακτηριστική πυραμίδα του μουσείου.

Για την τελετή έναρξης στο Παρίσι δεν έχει γίνει συνολική πρόβα, αφού δεν θα πραγματοποιηθεί σε στάδιο αλλά στον Σηκουάνα. Ελάχιστες πληροφορίες έχουν διαρρεύσει, το σίγουρο είναι ότι θα αποτελέσει ιστορικό γεγονός που θα θυμάται όλος ο κόσμος.

Μάλιστα, φημολογείται ότι θα είναι μια επική Τελετή, η οποία θα αναδεικνύει όλα όσα διακρίνουν τη Γαλλία και θα στέλνει το μήνυμα της αγάπης.

Την Ελλάδα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εκπροσωπούν 100 καταξιωμένοι αθλητές. Παράλληλα στην τελετή έναρξης θα βρίσκονται περισσότεροι από 100 ηγέτες κρατών, συμπεριλαμβανομένου και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος αναχώρησε χτες Πέμπτη από Αθήνα για Παρίσι, δίνοντας το παρόν και στο δείπνο του Προέδρου Μακρόν στο Λούβρο.

Μεταξύ των πολλών και λαμπερών καλεσμένων ήταν ο βασιλιάς του Βελγίου, Φίλιππος, με τη βασίλισσα Ματθίλδη και τα παιδιά τους, το βασιλικό ζεύγος από την Ισπανία, Φίλιππος ΣΤ’ και Λετίθια, η πριγκίπισσα Άννα, ο βασιλιάς της Δανίας Φρέντερικ και η βασίλισσα Μαίρη, καθώς και η Τζιλ Μπάιντεν, εκπροσωπώντας τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

Τέλος, παρέστησαν ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέ Μιλέι αλλά και η πρώτη κυρία της Βραζιλίας και σύζυγος του προέδρου Λούλα ντα Σίλβα, Ροσάντζελα ντα Σίλβα.

Ανάμεσα τους ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου.

Οι καλεσμένοι απόλαυσαν πιάτα του βραβευμένου σεφ, που ειδικεύεται σε δείπνα με διπλωματικό χαρακτήρα, Αλέν Ντουκάς ενώ φυσικά τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, καθώς έχουν επιστρατευθεί 300 αξιωματικοί της SDLP.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις