Site icon NewsIT

Ομαδικές αποχωρήσεις στην Ολομέλεια της Βουλής για την… άψε σβήσε ψήφιση των τροπολογίων

02.06.2016 | 19:29
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το ΚΚΕ ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την Ολομέλεια της Βουλής επειδή δεν έγινε δεκτό το αίτημά του να αναβληθεί η ψηφοφορία της τροπολογίας που κατέθεσε σήμερα το πρωί η Κυβέρνηση για την απελευθέρωση μεταβίβασης των κόκκινων και μη δανείων της πρώτης κατοικίας χωρίς καμία «κόκκινη» γραμμή.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος ζήτησε, επειδή η τροπολογία αυτή κατατέθηκε αιφνιδιαστικά και εκπρόθεσμα σήμερα αργά το μεσημέρι να αποσυρθεί από την ψηφοφορία καθώς το προχωρημένο της ώρας δεν παρείχε την δυνατότητα, λόγω απουσίας βουλευτών του κόμματός του στην περιφέρεια, να καταθέσουν ονομαστική ψηφοφορία.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ, επίσης αποχώρησε από την ψήφιση του νομοσχεδίου επί του συνόλου που η κυβερνητική πλειοψηφία θέλησε να γίνει και αυτή αυθημερόν. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗ.ΣΥ. Ανδρέας Λοβέρδος από την έναρξη της συνεδρίασης είχε ζητήσει, επικαλούμενος τον ΚτΒ, αφού η Κύρωση έχει και τροπολογίες που θα ενσωματωθούν, να μην διεξαχθεί αυθημερόν η ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου αλλά αύριο.

Το αίτημα απορρίφθηκε δια πλειοψηφίας από τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Έτσι, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε πως και η ΔΗ.ΣΥ. θα αποχωρήσει από την ψήφιση του νομοσχεδίου των Κυρώσεων επί του συνόλου. Κάτι και που έπραξε.

Tags:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version