Πολιτική

Ομπάμα στην Αθήνα: Το σουβλάκι και οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες του!

- Ο Μπαράκ Ομπάμα, εκπλήρωσε ένα "παιδικό του όνειρο", όπως είπε, επισκεπτόμενος την Ακρόπολη
- Υπήρχαν όμως τρεις ακόμη επιθυμίες που απέρριψαν ασυζητητί οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες!
- Βόλτα στα Αναφιώτικα, σουβλάκι στο Μοναστηράκι και... μπάσκετ "3 on 3" τα "θέλω" που... έπεσε άκυρο!
- Η αποκάλυψη αμερικανίδας δημοσιογράφου για τον αγώνα μπάσκετ και η συμμετοχή του Βασίλη Κικίλια!
- Το Ελληνοαμερικανικό λόμπι που έχει από χρόνια αναλάβει το... ψηστήρι για διακοπές στα ελληνικά νησιά

Οι φωτογραφίες του Μπαράκ Ομπάμα στον Παρθενώνα έκαναν τον γύρο του κόσμου και διαφήμισαν την Ελλάδα στα πέρατα της γης. Το παιδικό όνειρο του αμερικανού Προέδρου να επισκεφθεί τον βράχο της Ακρόπολης πραγματοποιήθηκε, παρόλο που οι σύμβουλοί του φέρονταν να ήταν ενάντια σε αυτή την επίσκεψη.

Με δημοσίευμά του, το Έθνος της Κυριακής αποκαλύπτει το παρασκήνιο πίσω από την επίσκεψη Ομπάμα και τον έκδηλο φιλελληνισμό του που εξέπληξε τον ελληνικό λαό και τον διεθνή Τύπο.

Πρόσωπα που ανήκουν στο περιβάλλον του Μπαράκ Ομπάμα, αναφέρουν ότι η απόφαση να έρθει στην Αθήνα ήταν προσωπικά δική του και ειλημμένη από καιρό.

Κατά την διάρκεια της οκταετούς θητείας του, ο Ομπάμα είχε στο πλευρό του αρκετούς Ελληνοαμερικανούς, που του μιλούσαν διαρκώς για την Ελλάδα και τις ομορφιές της.

 

 

Το πρωτόκολλο που τελικά… δεν έσπασε

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Πρόεδρος Ομπάμα ήθελε να σπάσει το αυστηρό πρωτόκολλο κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα. Είχε ακούσει τόσα πολλά για το… ελληνικό σουβλάκι που εξέφρασε την επιθυμία να το δοκιμάσει αμέσως μετά την επίσκεψη στην Ακρόπολη.

“Ήθελε να περιηγηθεί στα Αναφιώτικα και να κάνει βόλτα στις περιοχές κάτω από την Ακρόπολη. Γνωρίζει ότι στο Μοναστηράκι θα μπορούσε να γευτεί καλό σουβλάκι. Όμως, η Secret Servise ήταν αρνητική όπως αναμενόταν. Μια πιθανή βόλτα του Αμερικανού Προέδρου στο Μοναστηράκι θα προκαλούσε τεράστιο πονοκέφαλο σε ελληνικές και αμερικανικές αρχές”, αναφέρει πηγή.

Μία ακόμα “κομμένη” από τις μυστικές υπηρεσίες επιθυμία, ήταν να παίξει μπάσκετ με το φίλο του Αλέξη Γιαννούλια. Μάλιστα, στο παιχνίδι “τρεις εναντίον τριών” θα συμμετείχε και ο νέος εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, στενός φίλος και πρώην συμπαίκτης του Αλέξη Γιαννούλια.

Ο Ομπάμα, ως γνωστόν, είναι φανατικός του μπάσκετ και είχε ακούσει από τον Ελληνοαμερικανό φίλο του για το υψηλό επίπεδο της Ελλάδας.

Το tweet που… δεν επιβεβαιώθηκε

Σχετική είδηση είχε δημοσιεύσει την ημέρα που έφτασε ο Πλανητάρχης, η ρεπόρτερ της εφημερίδας Washington Post, Juliet Eilperin. Είχε γράψει στον λογαριασμό της στο Twitter ότι “κυβερνητική πηγή δήλωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να παίξει μπάσκετ με τον Μπαράκ Ομπάμα”.

Το παιχνίδι δεν έγινε ποτέ, ώστε να επαληθευτεί ή όχι η πληροφορία της Αμερικανίδας δημοσιογράφου, ωστόσο, πηγή από το περιβάλλον Ομπάμα αναφέρει ότι οι δύο ηγέτες μίλησαν για το άθλημα.

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ αγάπησε τη χώρα μας και εκμυστηρεύτηκε στους δικούς του ανθρώπους ότι θα την επισκεφθεί ξανά. Μόνο που την επόμενη φορά θα έχει μαζί του και τη σύζυγό του, Μισέλ, καθώς και τις δύο του κόρες, για να κάνουν τουρ στα διάσημα ελληνικά νησιά, για τα οποία τόσα έχει ακούσει στο παρελθόν από το λόμπι των Ελληνοαμερικανών φίλων του.

Πηγή: Έθνος της Κυριακής

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βαρύ πένθος για τον Χρήστο Στυλιανίδη που έχασε τη μητέρα του - Η συγκινητική ανάρτηση του υπουργού Ναυτιλίας
«Όλα όσα με έμαθες με το απλό και σεμνό σου παράδειγμα δεν μου τα έμαθαν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια του κόσμου όπου με έστειλες» συγκινεί ο υπουργός Ναυτιλίας
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης στην Ολομέλεια της Βουλής
Παύλος Μαρινάκης: Τον ελληνικό λαό εμπαίζουν εκείνοι που παρουσιάζουν ως «αποκάλυψη» κάτι που έχει απαντηθεί πριν από έναν χρόνο στη Βουλή
«Κόμματα έχουν μετατραπεί σε μηχανισμούς εργαλειοποίησης και παραπληροφόρησης για να αποκομίσουν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη από μία εθνική τραγωδία»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
Κυβερνητικές πηγές για τη Σύνοδο του Λονδίνου: Στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 6ης Μαρτίου οι όποιες δεσμευτικές αποφάσεις με τη συμμετοχή της Ελλάδας
Εκεί, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα επαναλάβει τη θέση της Ελλάδας ότι η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει μεγαλύτερη ευθύνη για την άμυνά της
Το Μέγαρο Μαξίμου