Site icon NewsIT

Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά; – Οι φήμες για την μετακίνηση Στουρνάρα – “Μυστική” συνάντηση Βενιζέλου και Προβόπουλου την Παρασκευή

14.01.2014 | 10:44
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

- Ως υπονομευτικά της κυβερνητικής λειτουργίας αναθεματίζουν τα σενάρια περί μετακίνησης του Γιάννη Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος - Για πολιτική παρέμβαση Σαμαρά στο Στρασβούργο κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές - Μηνύματα στήριξης από το Παρίσι έλαβε χθες ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης - Ποιός είναι ο κ. Σταύρος Παπασταύρου το όνομα του οποίου ακούστηκε έντονα για διάδοχος του Γιάννη Στουρνάρα

Συναγερμός σήμανε σε Μέγαρο Μαξίμου και Χαριλάου Τρικούπη από την αναζωπύρωση της σεναριολογίας για το πολιτικό μέλλον του Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος φέρεται να μετακινείται στη θέση του διοικητού της Τραπέζης της Ελλάδος, καθώς η θητεία του Γιώργου Προβόπουλου λήγει τον προσεχή Μάιο.

Στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου ύψωσαν χθες “τείχος προστασίας” γύρω από τον κύριο Στουρνάρα, επισημαίνοντας ότι τα συγκεκριμένα σενάρια στερούνται αληθείας και στοχεύουν στην απομείωση της διαπραγματευτικής ισχύος του Υπουργού Οικονομικών εν μέσω κρίσιμης συγκυρίας σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο.

Διέψευσαν τα περί μετακίνησης Στουρνάρα στην ΤτΕ Σαμαράς και Βενιζέλος – δε με ενδιαφέρουν τα σενάρια υποστήριξε ο Γιάννης Στουρνάρας – “μυστική” συνάντηση Βενιζέλου και Προβόπουλου την προηγούμενη Παρασκευή

Στο θέμα παρενέβη με ανακοίνωση του και το ΠΑΣΟΚ στην οποία σημειώνεται: “Δεν έχει γίνει καμία απολύτως συζήτηση ή άμεση ή έμμεση αναφορά σε παρόμοιο ζήτημα μεταξύ των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου. Το ΠΑΣΟΚ γνωρίζει ότι η κυβέρνηση, που κινείται στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας σέβεται πλήρως το θεσμικό ρόλο της Κεντρικής Τράπεζας και του διοικητή της”. Σε δηλώσεις του, εξάλλου, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο κύριος Στουρνάρας τόνισε ότι αυτά τα σενάρια δεν τον αφορούν,πως δεν έχει γίνει καμία συζήτηση και ότι έχει μπροστά του μία μακρά περίοδο διαπραγματεύσεων με την τρόικα, χωρίς, πάντως, να διαψεύδει επί της ουσίας τις συγκεκριμένες “πληροφορίες”, όπως παρατηρούσαν έμπειροι πολιτικοί αναλυτές.

Στην κυβέρνηση θεωρούν άκαιρη, υπονομευτική για την κυβέρνηση και διαλυτική για τη συνοχή της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας μία κουβέντα , που ανακινεί τη θεωρία περί πρόωρου ανασχηματισμού, την ώρα που το επόμενο 5μηνο καθορίζονται πολλά για το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη υποσημειώνουν ότι την ώρα, που εξελίσσεται μία πολύ ευαίσθητη διαπραγμάτευση για τη βιωσιμότητα του χρέους και εν μέσω ραγδαίων αλλαγών πανευρωπαικά στον τραπεζικό τομέα δεν γίνεται να ανακινούνται σενάρια αλλαγής στην ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και στη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος. Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν, μάλιστα, με νόημα ότι δεν θα γίνουν ανεκτές “συμφωνίες κάτω από το τραπέζι”, οι οποίες αψηφούν την άποψη του ΠΑΣΟΚ

Πλούσιο, πάντως, είναι το παρασκήνιο στο τρίγωνο Μέγαρο Μαξίμου – Βασιλίσσης Σοφίας – Τράπεζας της Ελλάδος στον απόηχο και των συνταρακτικών εξελίξεων στο σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου . Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsit, ο κύριος Σαμαράς επικοινώνησε χθες με τον κύριο Προβόπουλο, καθησυχάζοντας τον σχετικά με τη συγκεκριμένη σπερμολογία, ενώ συνάντηση με τον κύριο Προβόπουλο είχε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και ο Ευάγγελος Βενιζέλος την περασμένη Παρασκευή, όπου τέθηκαν επί τάπητος θέματα, που αφορούν στον τραπεζικό τομέα και συναρτώνται ευθέως με τη διαπραγμάτευση Αθήνας – δανειστών αλλά και οι αρνητικές προεκτάσεις, που ενδεχομένως να προσλάβει η εν εξελίξει έρευνα για το ΤΤ.

Ο ταλαντούχος κ. Παπασταύρου

Το όνομα που ακούστηκε έντονα για διάδοχος του κ. Στουρνάρα είναι αυτό του κ. Σταύρου Παπασταύρου. Ο 46χρονος δικηγόρος. Ο κ. Παπασταύρου, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας με μεταπτυχιακές σπουδές στο Harvard και πολυετή εργασιακή εμπειρία.

Τη δεκαετία του 1990 διετέλεσε γενικός γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ της ΟΝΝΕΔ και εκλεγμένο μέλος της ΚΕ της Νεολαίας, ενώ ήταν και πρόεδρος (1997-2001) της ευρωπαϊκής ένωσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ανήκει στους εξ απορρήτων του πρωθυπουργού. Είναι στην ομάδα παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου, ενώ σήκωσε μέχρι στιγμής σημαντικό μέρος της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

Παρέμβαση Σαμαρά αύριο στο Ευρωκοινοβούλιο

Εξόχως πολιτική θα είναι η αυριανή ομιλία Σαμαρά στο Ευρωκοινοβούλιο, όπως διαβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές. Στηριζόμενος στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, ο πρωθυπουργός θα επαναλάβει την άρνηση της δικομματικής κυβέρνησης να λάβει νέα δημοσιονομικά μέτρα και θα ζητήσει εμμέσως πλην σαφώς τη συνδρομή των εταίρων της χώρας για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους και την εμπέδωση της ανάπτυξης. Την ίδια ώρα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εισέπραξε μηνύματα στήριξης των ελληνικών προσπαθειών στις επαφές που είχε στο Παρίσι με τους κυρίους Μοσχοβισί και Φαμπιούς. Μάλιστα, ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών τόνισε στον Έλληνα ομόλογο του ότι δεν πρέπει να ζητείται από την Αθήνα να κάνει το ακατόρθωτο.

Διαβάστε επίσης

Κατηγορηματικός ο Γ. Στουρνάρας “να ξεχάσουμε το κούρεμα χρέους” – Πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης του φόρου στο πετρέλαιο… αν και εφόσον

Πόσο κοντά βρισκόμαστε σε ανασχηματισμό της Κυβέρνησης;

Το ταξίδι των εγγράφων για την έκδοση Φιλιππίδη!

Ανδρίκος Παπανδρέου: Όλα τα δάνεια του ΤΤ δόθηκαν επι Καραμανλή!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version