Πολιτική

Ωραιόκαστρο: Πορεία του ΚΚΕ υπέρ προσφύγων και κατά “Συλλόγου Γονέων, Δημάρχου και ακροδεξιών”

Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες, διοργανώθηκε από το ΚΚΕ στο Ωραιόκαστρο μετά την άρνηση μερίδας γονέων να γίνουν δεκτά προσφυγόπουλα σε σχολεία της περιοχής.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από το δημαρχείο και στους συγκεντρωθέντες μίλησε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία.

Η ΚΟ Ωραιοκάστρου του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της καταδικάζει τη δημοτική αρχή, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, αλλά και τους “ακροδεξιούς κύκλους” – που όπως αναφέρεται – “προσπάθησαν να δημιουργήσουν τεχνητά ένα ξενοφοβικό και ρατσιστικό κλίμα και να δώσουν μια πλαστή μεσαιωνική εικόνα για τους απλούς ανθρώπους της περιοχής”.

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση συμπαράστασης ζήτησαν εκπαίδευση όλων των παιδιών των μεταναστών και προσφύγων, με εξασφάλιση όλων των αναγκαίων προϋποθέσεων (εξειδικευμένο και επαρκή αριθμό εκπαιδευτικών, καθαρίστριες, σχολικούς φύλακες, κατάλληλες αίθουσες κ.ά), καμιά εμπλοκή ΜΚΟ, ασφαλή μεταφορά των παιδιών από κρατικές υπηρεσίες και εξασφάλιση όλων των όρων υγιεινής (εμβολιασμοί, βεβαίωση γιατρού κ.ά).

“Όχι στις ρατσιστικές κραυγές μίσους, ανθρώπινες συνθήκες για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, μόρφωση για όλα τα προσφυγόπουλα”, ήταν μερικά από τα συνθήματα που έγραφαν τα πανό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης για Νίκο Παππά: Αν άλλος χαρακτήριζε «δολοφόνους» και «βιαστές» τα μέλη ολόκληρου κόμματος θα είχε διαγραφεί
Ο πρώην μπασκετμπολίστας «ανέβασε» ένα παλαιότερο βίντεο του Χριστόφορου Ζαραλίκου, γράφοντας σχόλιο δικό του όπου αποκαλεί τη ΝΔ «φυτώριο δολοφόνων, παιδόφιλων, βιαστών, εγκληματιών, …εθνικών βλαξ»
Ο Νίκος Παππάς σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ
Για υποκρισία κατηγορούν τον Αλέξη Τσίπρα κυβερνητικές πηγές: «Μιλά για δικαιοσύνη όταν για χρόνια λειτουργούσε “παραϋπουργείο”»
«Κύριε Τσίπρα, είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι για τη δική σας περίπτωση ταιριάζει το ρητό: "κρείττον του λαλείν το σιγάν"»
Ο Αλέξης Τσίπρας
Κυριάκος Μητσοτάκης για τα Τέμπη: Κάποιοι θέλουν κλίμα πολιτικής αποσταθεροποίησης - Η χώρα έχει πληρώσει ακριβά τις πάνω και κάτω πλατείες
«Παρά το κλίμα διχασμού να θυμηθούμε ότι είμαστε εδώ για να ενώνουμε τους Έλληνες για τους πολλούς που θα τιμήσουν αθόρυβα την επέτειο»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου