Site icon NewsIT

Οργή Γεωργιάδη! Δεν γίνεται να καλώ τον Πολάκη στη Βουλή και να μου απαντάει με μαντινάδες μέσω facebook!

09.06.2016 | 14:08
Οργή Γεωργιάδη! Δεν γίνεται να καλώ τον Πολάκη στη Βουλή και να μου απαντάει με μαντινάδες μέσω facebook!

Την αγανάκτηση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσε η απουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, από την Βουλή για πέμπτη συνεχόμενη φορά, για να μην απαντήσει όπως λέει, στην επίκαιρη ερώτησή του, η οποία κατετέθη στις 21-04-2016, για την παρέμβαση του υπουργείου Υγείας στον διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ειδικότερα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ο κ. Πολάκης, σήμερα το πρωί αρνείται για πέμπτη συνεχόμενη φορά την παρουσία του στη Βουλή, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενη κοινοβουλευτική διαδικασία. Ίσως να μην γνωρίζει ο λαλίστατος κ. Πολάκης ότι η παρουσία των Υπουργών στην Βουλή, στη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, δεν είναι προαιρετικής φύσεως, δεν έρχονται εθελοντικά εδώ οι Υπουργοί, έρχονται υποχρεωτικά υπηρετώντας την συνταγματική επιταγή του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Δεν φτάνει όμως αυτό, κύριε Πρόεδρε, αλλά έχει συμβεί κάτι ακόμα πιο απίστευτο. Κατά το διάστημα της ολιγοήμερης απουσίας μου στις ΗΠΑ, όπου για μια εβδομάδα δεν επανακατατέθη η ερώτηση, διότι έλειπα έχοντας ενημερώσει την αρμόδια υπηρεσία της Βουλής, ο κ. Πολάκης άρχισε να αναρτά στο Facebook αναρτήσεις κοροϊδευτικές, ότι ο Γεωργιάδης φοβήθηκε και απέσυρε την ερώτηση. Όταν επέστρεψα, ανακοίνωσα την αρμόδια απάντηση της Επιτροπής του κοινοβουλευτικού ελέγχου ότι ουδέποτε είχα αποσύρει την ερώτηση και επανακατέθεσα την ερώτηση για σήμερα, για πέμπτη συνεχόμενη φορά.
Και αντί, κύριε Πρόεδρε, να έρθει ο κύριος Υπουργός να μου απαντήσει, γιατί έμαθα ότι και σήμερα επικαλείται φόρτο εργασίας, αναρτά χθες το βράδυ στο Facebook μία μαντινάδα για να διαφημίσει για ποιο λόγο δεν έρχεται στη Βουλή, γιατί λέει αυτός είναι από την Κρήτη και κάνει ό,τι γουστάρει και γράφει τη Βουλή στα παλαιότερα των υποδημάτων του».
«Και αν δεν θέλει να έρχεται στη Βουλή να απαντάει στους Βουλευτές να παραιτηθεί από Υπουργός. Εάν είναι ανάξιος να εκτελεί τα καθήκοντά του να παραιτηθεί από Υπουργός».

Στην τοποθέτηση του κ. Γεωργιάδη, ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός, εξέφρασε άγνοια, υποστηρίζοντας:

«Επί της διαδικασίας, η ενημέρωση που είχα χθες ήταν ότι θα έρθει ο Αναπληρωτής σήμερα να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτησή σας. Δεν έχω έκτοτε κάποια καινούρια πληροφόρηση. Συμφωνώ ότι πρέπει να υπάρχει μια συνέπεια.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Κύριε Υπουργέ, πέντε φορές την έχω καταθέσει.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ: Δεν θα είχα προσωπικά πρόβλημα να απαντήσω εγώ ο ίδιος, αν είχα έγκαιρα προετοιμαστεί».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version