Οι υπάλληλοι του υπουργείου έκαναν στάση εργασίας έως τις 10 το πρωί σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
“Διαμαρτυρόμαστε και ζητάμε απο την κυρία Φωτίου να πάρει πίσω τις απαράδεκτες δηλώσεις της πως το 15% των εργαζομένων του υπουργείου είναι οι μόνοι που εργάζονται. Μόνο αυτοί. Το άλλο 85% μας θεωρεί τεμπέληδες. Μας κατηγορεί πως υπονομεύουμε το έργο της”, δήλωσε στο Newsit, η Έλβιρα Κούρκουλου πρόεδρος σωματείου εργαζομένων του υπουργείου Εργασίας.
“Εμείς έχουμε να της πούμε πως είμαστε εδώ και εκτελούμε τα καθήκοντα μας και οχι πολιτικές. Αυτο είναι καθήκον της κυβέρνησης και των υπουργών που καταλαμβάνουν τις πολιτικές θέσεις. Μας έχει πει κι αλλα προσβλητικά πράγματα. Εμείς αυτα είχαμε να πούμε σημερα. Λυπούμαστε παρα πολυ που το ακούμε. Προκειται για ενα υπουργείο που εχει υποστεί παρα πολλά πράγματα και οι εργαζομενοι του. Υπό την πίεση των μνημονιακών πολιτικών και των ασφαλιστικών μεταρρυθμίσεων”, συνεχίζει χαρακτηριστικά. Και προσθέτει: “Θεωρώ πως τις αποτυχίες των κυβερνητικών πολιτικών δεν πρέπει να τις χρεώνουν σε εμάς”.
«Λυπάμαι για τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας, η οποία πήρε απόφαση βασιζόμενη σε στοιχεία αποσπασματικά από το διαδίκτυο και δεν θέλησε να συναντηθεί μαζί μου, παρά τη σχετική μου πρόταση», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, απαντώντας σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Εργασίας.
«Η εμπειρία μου τους 18 μήνες που βρίσκομαι στο υπουργείο και συνεργάζομαι καθημερινά με το προσωπικό των υπηρεσιών της Πρόνοιας είναι ιδιαίτερα θετική και αποδοτική. Αυτή η συνεργασία έχει δώσει και δίνει πολλούς καρπούς στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, στο σχεδιασμό του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, στο ΤΕΒΑ, στην προστασία ΑμεΑ, ηλικιωμένων και παιδιών και σε πολλές νομοθετικές πρωτοβουλίες», επισημαίνει η κ. Φωτίου.
Και προσθέτει ότι «όσον αφορά στις «φήμες» που «με εμφανίζουν ως εμπνεύστρια νέων Ειδικών Γραμματειών χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες», οι συντάκτες της ανακοίνωσης της ΟΣΥΠΕ κάνουν λάθος. Δεν πρόκειται για φήμες, αλλά για νομοθετική πρωτοβουλία που αφορά στη δημιουργία Ειδικής Γραμματείας Ρομά (άρθρα 40-45 του νομοσχεδίου για την Κοινωνική Οικονομία). Εκεί περιγράφονται επακριβώς οι αρμοδιότητες της Ειδικής Γραμματείας και δεν προβλέπονται θέσεις μετακλητών υπαλλήλων (ειδικών συμβούλων ή ειδικών συνεργατών), αντίθετα προβλέπεται ότι η υπηρεσία της Ειδικής Γραμματείας θα στελεχωθεί από το δυναμικό του Υπουργείου και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα. Οι συντάκτες της ανακοίνωσης θα ήταν εύκολο να το πληροφορηθούν από εμένα προσωπικά, ώστε να μη εκτίθενται οι ίδιοι και να μην εκθέτουν το συνδικαλιστικό όργανο των υπαλλήλων του Υπουργείου».
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ