Πολιτική

Οργή στο ΚΙΝΑΛ για τα παπούτσια ΜΠΑΣΟΚ

Μεγάλη ενόχληση έχει προκαλέσει στο ΚΙΝΑΛ η απόφαση ενός νεαρού από την Ρόδο να σχεδιάσει αθλητικά παπούτσια με το σήμα του ΠΑΣΟΚ. Τα συγκεκριμένα παπούτσια τα οποία έχουν προκαλέσει αίσθηση έχουν τον πράσινο ήλιο αλλά η διαφορά τους είναι ένα Μ. Δηλαδή αντί για ΠΑΣΟΚ, λέγονται ΜΠΑΣΟΚ. 

Ο γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Βλάχος με μια μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook εξηγεί γιατί αυτό «δεν θα γίνει ανεκτό» και πως τα κόμματα δεν είναι εμπορικά brands.

Όλη η ανάρτηση

«Είδα ότι διαφημίζονται κάποια αθλητικά παπούτσια με λογότυπο και παράφραση του ονόματος του ΠΑΣΟΚ, τα οποία δεν αναρτώ εδώ για να μην τα προωθήσω και άλλο.
Από τον χειμώνα και μετά, όσοι υπέπεσαν στην αντίληψή μας και διαφήμιζαν μπέργκερ, πάρτυ, λαμπάδες, μπλουζάκια κλπ με όνομα, λογότυπο, παράφραση ΠΑΣΟΚ, ειδοποιήθηκαν από το γραφείο μου σε συνεργασία με τον Dimitris Mantzos και απέσυραν το προϊόν, αφού ενημερώθηκαν ευγενικά ότι η εμπορική εκμετάλλευση ονόματος και σήματος του κόμματος με αυτόν τον τρόπο παραβιάζει το νόμο για την πνευματική ιδιοκτησία (άρθρο 66Ε του ν.2121/1993).
Ο δημιουργός και παραγωγός των αθλητικών παπουτσιών έχει ειδοποιηθεί αναλόγως.

mpasok
Τα κόμματα δεν είναι εμπορικά brands για να διαθέτουν με αμοιβή την εκμετάλλευση του σήματός τους σε εταιρίες, όπως πίστεψε μία από αυτές. Το κόμμα έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να παράγει προϊόντα με το σήμα του, όπως γίνεται και στο εξωτερικό, σε περίπτωση που ανοίξει κάποιο e-shop για λόγους οικονομικής του ενίσχυσης κλπ.
Με δυο λόγια, είναι άλλος ο διαδικτυακός χαβαλές, τα memes και προσωπικές δημιουργίες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και άλλο να προσπαθεί να βγάλει κάποιος χρήματα “πουλώντας” το ΠΑΣΟΚ μέσα από εμπορικά προϊόντα. Αυτό δεν γίνεται ανεκτό.
Εκ της διευθύνσεως»

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ: Συμφωνώ με την πρόταση Μητσοτάκη για win-win, είναι καλός άνθρωπος, μπορεί να γίνει συμφωνία με ΕΕ
Σε εμπορική συμφωνία «win-win» στην οποία μπορούν να φτάσουν Ευρώπη και ΗΠΑ, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικάνικο μέσο «Breitbart»
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο το 2020 2
Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Μαξίμου για την επιλογή Φλωρίδη στη διαχείριση της υπόθεσης της παραπομπής Τριαντόπουλου
Με δεδομένο ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης αποτελεί το «κόκκινο πανί» για την Κουμουνδούρου, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι στην αυριανή συνεδρίαση στη Βουλή θα γίνει «χαμός»
Τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου 1