Σάββατο, 6 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Όταν ο Σαμαράς τραγουδούσε… Πιάφ στο καραόκε!

Όταν ο Σαμαράς τραγουδούσε… Πιάφ στο καραόκε!

Η Εντίτ Πιάφ είναι η αγαπημένη τραγουδίστρια του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και συχνά όταν έχει… σκοτούρες (συνέχεια δηλαδή) τραγουδάει το «Rien de rien (Non, Je Ne Regrette Rien)».

Είναι τέτοια η αγάπη του Έλληνα πρωθυπουργού για το «σπουργίτι» (σ.σ. ήταν το παρατσούκλι της Πιάφ) που τραγούδια της τραγουδούσε… καραόκε στα πάρτι και στις νεανικές συγκεντρώσεις, γράφει σήμερα ο ΒΗΜΑτοδότης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ακόμη και τώρα όταν έχει σκοτούρες ή όταν κάνει απολογισμό των πράξεών του τραγουδά είναι το «Non, Je Ne Regrette Rien». Το αποκαλύπτει ο ίδιος σε άρθρο του σε μια ειδική έκδοση του Γαλλικού Ινστιτούτου με τίτλο «Αγαπημένη αδελφή μας Γαλλία».

Δεύτερος τραγουδιστής στην προτίμηση του Πρωθυπουργού είναι ο Αζναβούρ και το τραγούδι του «Il faut savoir». Ο κ. Σαμαράς αποκαλύπτει ότι τα γαλλικά και γενικά τη γαλλική κουλτούρα τα έμαθε σε πολύ μικρή ηλικία, στη δεκαετία του ’50, «από τη δασκάλα μου την κυρία Αντωνοπούλου, η οποία ερχόταν στο σπίτι ένα δίωρο κάθε Σάββατο για το μάθημα της Γαλλικής».

Οι αρχαίοι συγγραφείς

Αυτές τις μέρες, πάντως, ο πρωθυπουργός δεν διαβάζει γαλλικά βιβλία αλλά αρχαίους… φιλοσόφους και ιστορικούς, κουβαλώντας τα βιβλία του ακόμη και στις πτήσεις που κάνει με το πρωθυπουργικό Gulfstream.

Όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης, πρώτα απ’ όλα διαβάζει τον ιστορικό Πολύβιο, διάσημο για το βιβλίο του «Η άνοδος της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας», αλλά και γνωστό για τις πολιτικές του απόψεις σχετικά με την εξισορρόπηση των εξουσιών, απόψεις οι οποίες πολύ αργότερα χρησιμοποιήθηκαν κατά τη σύνταξη του Συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Άφησε για μια στιγμή τον Πολύβιο και έπιασε τις… «Βοσκοπούλες», ένα τρίτομο έργο που έγραψε η προγιαγιά του Πηνελόπη Δέλτα, το οποίο μάλιστα αποκαλεί και…«φεμινιστικό μανιφέστο». Βιβλίο κατά της… προίκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ντόρα: Γιατί είναι είδηση ότι συναντήθηκα με τον Καραμανλή;

Κορκίδης: Είπε “Ποτέ την Κυριακή” κι έφυγε από τη ΝΔ

Καστελόριζο: Η άγνωστη ιστορία του επιχειρηματία που γιόρτασε τα γενέθλιά του με τον Αντώνη Σαμαρά – Ποιος είναι ο Άντριου Λιβέρης (Φωτό)!

50 πολυεκατομμυριούχοι στο Καστελόριζο – Στο επίκεντρο ο Α. Σαμαράς – Με τι θύμωσε ο πρωθυπουργός και ποιοι υπουργοί τα άκουσαν

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε