Πολιτική

«Οχι» της Ολομέλειας στις άρσεις ασυλίας για Αυλωνίτου και Καββαδά

Ο βουλευτής της ΝΔ Αθανάσιος Καββαδάς καταχειροκροτούμενος μεν από όλες στις πτέρυγες της Ολομέλειας ζήτησε αλλά τελικά δεν έλαβε από το Σώμα την απόφαση για άρση της ασυλίας του προκειμένου να δικαστεί σε υπόθεση που ελέγχεται από την Δικαιοσύνη και δεν αφορούσε την βουλευτική του δραστηριότητα.

Κατά της άρσης ασυλίας της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ελένης Αυλωνίτου προκειμένου και αυτή να ελεγχθεί από την Δικαιοσύνη για υπόθεση που επίσης δεν έχει σχέση με τη βουλευτική της δραστηριότητα, τάχθηκε επίσης η Ολομέλεια της Βουλής. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απουσίασε από την ψηφοφορία καθώς όπως ενημέρωσε η έδρα βρισκόταν στο αεροδρόμιο για να ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Κατά της άρσης ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Αθανάσιου Καββαδά ψήφισαν 133 βουλευτές, «υπέρ» τάχθηκαν 55, ενώ 2 ψήφισαν «παρών». «Όχι» στην άρση ασυλίας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ελένης Αυλωνίτου τάχθηκαν 143 συνάδελφοί της, «υπέρ» ψήφισαν 42 και 5 «παρών».

Ο βουλευτής της ΝΔ Αθανάσιος Καββαδάς, νωρίτερα μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας ζήτησε από τους βουλευτές όλων των πτερύγων να ψηφίσουν, παρά την αρνητική εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας, «υπέρ» της άρσης ασυλίας του προκειμένου να μπορέσει να δικαστεί μαζί με τους υπόλοιπους δημοτικούς σύμβουλους που είχαν αποφασίσει να δοθεί άδεια σε καντίνα στην παραλία της Λευκάδας. Αίτημα του βουλευτή της ΝΔ που προκάλεσε μεν το θερμό χειροκρότημα όλων των βουλευτών αλλά όχι και την θετική τους ψήφο.

Ο κ. Αθανάσιος Καββαδάς ανέφερε πως δεν επιθυμώ να κάνω χρήση της ασυλίας μου για λόγους ισονομίας με τους συναδέλφους μου δημοτικούς συναδέλφους της Λευκάδας και καθώς η υπόθεση αυτή δεν αφορά την βουλευτική μου δραστηριότητα. Η υπόθεση για την οποία ελέγχεται ο νυν βουλευτής της ΝΔ και τα υπόλοιπα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας αφορά άδεια λειτουργία καντίνας στην παραλία του νησιού και η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης μετά από μήνυση που κατέθεσε πολίτης.

Η υπόθεση της άρσης ή όχι ασυλίας της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ελένης Αυλωνίτου, απασχόλησε σε δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις την Επιτροπή Δεοντολογίας και η γνωμοδότηση της μη παραμπομπή της αποφασίσθηκε με επεισοδιακό τρόπο.

Η υπόθεση αφορούσε επεισόδιο που συνέβη το 2012, με πρωταγωνιστές τον διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ) του ΟΑΚΑ κ. Σταύρο Χάντζο και την τότε ερευνήτρια του Κέντρου κυρία Ελένη Αυλωνίτου. Οι δυο πρωταγωνιστές του επεισοδίου αλληλομηνύθηκαν με τον κ. Σταύρο Χάντζο να κατηγορεί την κυρία Ελένη Αυλωνίτου για χειροδικία -κατήγγειλε ότι τον έγδαρε με τα νύχια της και τον έσπρωξε με αποτέλεσμα να πέσει και να μεταφερθεί στο ΚΑΤ- και την κυρία Ελένη Αυλωνίτου τότε να είχε οδηγηθεί στο αυτόφωρο. Η υπόθεση όμως, μετά την εκλογή της το 2012 στο αξίωμα της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ διαβιβάστηκε από την Δικαιοσύνη στην Βουλή προκειμένου εκείνη να αποφασίσει εάν θα έπρεπε να αρθεί ή όχι η βουλευτική της ασυλία και να δικαστεί.

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα