Σάββατο, 28 Σεπτ.
26oC Αθήνα

Π.Μελάς: Ο Πειραιώτης από τη Μάνη που δεν μασάει τα λόγια του

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου, Eurokinissi

Συνεχίζει να φυλλορροεί το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων καθώς κατέθεσε στον Προέδρο της Βουλής επιστολή ανεξαρτητοποίησης και ο βουλευτής Τάκης Μελάς.

Η στάση αυτή του κ. Μελά δεν προκαλεί μεγάλες εκπλήξεις καθώς το τελευταίο διάστημα εξέφρασε ανοιχτά τις διαφωνίες του με κεντρικές αποφάσεις του κόμματος όπως η απόφαση να μην ψηφίζουν οι ΑΝΕΛ για πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματος μάλιστα δεν ψήφισε υπερ της ομόφωνης για μη ψήφιση του προέδρου της Δημοκρατίας δεχόμενος αποδοκιμασίες από στελέχη του κόμματος.

Ωστόσο, αυτό που οδήγησε στην απόφαση αυτή του Πειραιώτη βουλευτή ήταν οι καταγγελίες της κα Ξουλίδου στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής ότι «ο κ. Μελάς χρηματίστηκε για ψηφίσει για πρόεδρο της Δημοκρατίας». Μιλώντας στο newsit, αμέσως μετά την ανεξαρτητοποίησή του ο ανεξάρτητος πλεόν βουλευτής είπε «δεν μπορούσα να μείνω με αυτές τις αισχρότητες που ακούστηκαν για μένα. Το κλίμα ήταν απαράδεκτο, με έβγαλαν πως χρηματίζομαι. Έχω πάει ήδη στον εισαγγελέα για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Αποφάσισα να ανεξαρτητοποιηθώ γιατί δεν μπορώ να καταλάβω την τακτική που ακολουθήθηκε εις βάρος μου και δεν ξέρω γιατί εφαρμόστηκε».

 

Ποιός είναι ο Τάκης Μελάς

Ο Παναγιώτης Μελάς τον οποίο οι φίλοι του φωνάζουν Τάκη, γεννήθηκε στη Μάνη και μεγάλωσε στον Πειραιά. Είναι το 7ο παιδί πολύτεκνης οικογένειας, από πατέρα Ιερέα και μητέρα αγρότισσα. Είναι παντρεμένος με την Ελευθερία Κουκά, συμβολαιογράφο και έχουν δυο παιδιά, τον Γιάννη και τον Αντώνη.
Γιατρός στο επάγγελμα, πήρε την ειδικότητα του Χειρουργού Ωτορινολαρυγγολόγου και υπηρέτησε για πολλά χρόνια στο Τζάνειο Νοσοκομείο. Λατρεύει τον Πειραιά και εκεί πολιτευτηκε για πρώτη φορά.

Ο κ. Μελάς εκλέχτηκε πρώτη φορά βουλευτής Πειραιά το 1994 με τη Νέα Δημοκρατία. Τον Φεβρουάριο του 2012 είχε διαγραφεί μαζί με άλλους 20 βουλευτές της ΝΔ για την καταψήφισαν το Μνημόνιο 2.
Λίγες μέρες αργότερα προσχωρεί στο κόμμα του Πάνου Καμμένου με το οποίο εκλέγεται πρώτος με 7.921 ψήφους. Μετά την αποχώρηση του Κώστα Μαρκόπουλου από τους ΑΝΕΛ τον Δεκέμβρη του 2012 ο κ. Μελάς εκλέγεται Γραμματέας της Κ.Ο θέση στην οποία μένει μέχρι τις 13 Νοεμβρίου 2013 καθώς αντικαθίσταται αιφνιδίως από τον Κώστα Γιοβάνοπουλο μετά από κοινή απόφαση της Κ.Ο. Αυτην την κίνηση ο κ. Μελάς όπως λέει σε συνομιλητές δεν την κατάλαβε ποτέ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης Μελάς ήρθε σε ρήξη με τους ΑΝΕΛ και στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η επιλογή του γιού του Γιάννη Μελά να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Μώραλη στο Δήμο Πειραιά είχε προκαλέσει αντίδρασεις στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ καθώς επισήμως το χρίσμα του κόμματος είχε δοθεί στον Αντώνη Καλογερόγιαννη.
Η απόφαση αυτή του κ. Μελά είχε διαιρέσει τη βάση του κόμματος στην Α’ Πειραιά ενώ είχε προκαλέσει και τη δυσαρέσκεια του προέδρου Πάνου Καμμένου.

Ο γιος του Παναγιώτη Μελά είχε εκλεγεί στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 με τον συνδυασμό του Βασίλη Μιχαλολιάκου. Μάλιστα όταν ο Βασίλης Μιχαλολιάκος παραιτήθηκε από τη βουλευτική του έδρα για να διεκδικήσει τον δημαρχικό θώκο τη θέση του πήρε ο Παναγιώτης Μελάς ο οποίος στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβριου 2009 δεν κατάφερε να εκλεγεί. Σήμερα ο Γιάννης Μελάς είναι αντιδήμαρχος Πειραιά.

Με την αποχώρηση Μελά η Κ.Ο των ΑΝΕΛ μετρά 12 βουλευτές από τους 20 που εκλέχτηκαν τον Ιούνιο του 2012. Από τους ΑΝΕΛ το προηγούμενο διάστημα αποχώρησαν ο Κώστας Μαρκόπουλος, ο Γιάννης Κουράκος, ο Γιώργος Νταβρής, η Μίκα Ιατρίδη, η Ραχήλ Μακρή, η Χρυσούλα Γιαταγάνα και ο Βασίλης Καπερνάρος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε