Παρασκευή, 5 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Πάγκαλος reloaded! Να φύγουν Βενιζέλος και Κουβέλης, θέλουν απόσυρση – Αν φύγει ο Βενιζέλος μπορεί να ξαναγυρίσω στο ΠΑΣΟΚ!

Πάγκαλος reloaded! Να φύγουν Βενιζέλος και Κουβέλης, θέλουν απόσυρση – Αν φύγει ο Βενιζέλος μπορεί να ξαναγυρίσω στο ΠΑΣΟΚ!

– Θέμα αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θέτει ο Θεόδωρος Πάγκαλος
– «Θέτω θέμα ηγεσίας, ευθέως, είναι αυτονόητο» τόνισε σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών
– Για να ανανεώσουν το χώρο Βενιζέλος και Κουβέλης πρέπει να πουν ότι αποσύρονται
– Ο Βενιζέλος μάζεψε τον Λοβέρδο με τον ακόλουθό του, τον Αηδόνη

Αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ αλλά και τη ΔΗΜΑΡ μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ζητά ο Θεόδωρος Πάγκαλος, τονίζοντας πως Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης θέλουν… απόσυρση! Κι αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποχωρήσει από την ηγεσία, ο πρώην υπουργός δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο κόμμα!

Το βράδυ των ευρωεκλογών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προανήγγειλε πως τον Οκτώβριο θα γίνει ιδρυτικό συνέδριο της Ελιάς, ενώ κι ο Φώτης Κουβέλης, μετά το κακό εκλογικό αποτέλεσμα της ΔΗΜΑΡ, ανακοίνωσε πως το κόμμα θα οδηγηθεί σε συνέδριο.

Σχολιάζοντας αυτό, από τη συχνότητα του BHMA FM, ο Θεόδωρος Πάγκαλος “άστραψε και βρόντηξε”! Όπως είπε, αν τα συνέδρια είναι μόνο για την αναβάπτιση της υφισταμένης ηγετικής ομάδας ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ, τότε δεν έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα και θα συνεχίσει να είναι μπροστά τους η κατηφόρα και η παρακμή.

«Αυτά θέλουν απόσυρση» είπε και συνέχισε: «πρέπει να πουν οι ηγεσίες ότι θα εργαστούν για το συνέδριο και θα συμμετάσχουν, αλλά θα αποχωρήσουν και μιλάω και για το ΠΑΣΟΚ και για τη ΔΗΜΑΡ και για όλες τις άλλες κινήσεις που απέτυχαν παταγωδώς. Θα ήθελα την αλλαγή ηγεσίας. Και βεβαίως το θέτω για το ΠΑΣΟΚ. Ευθέως. Είναι αυτονόητο.

Γιατί δεν απεδείχθη; Ήταν ο κ. Βενιζέλος εκεί, ογκόλιθος της πολιτικής, με την παρέα του, και έκανε αυτά που έκανε ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με την ηγετική του ομάδα και ο κ. Κουβέλης αντιστοίχως. Μπορούν να ανανεώσουν το χώρο; Εγώ λέω όχι. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να μετέχουν βέβαια στο συνέδριο, για να δεσμευτούν από αυτό και να μην πάνε μετά να κάνουν άλλο μαγαζάκι, και να πουν ότι αποσύρονται».

«Μέχρι το φθινόπωρο, μέχρι να λύσουμε το θέμα του χρέους και το συμφέρον της παράταξης προβλέπει την εξαφάνιση των παλαιών ηγεσιών. Αυτό πρέπει να γίνει, κατά τη γνώμη μου. Διότι αυτή τη στιγμή αν πιστεύουν ότι έχουν βουλευτές και γερουσιαστές και πρέπει να παραμείνουν, θα δούμε στις επόμενες εκλογές πόσο θα είναι το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και η Ελιά», είπε.

Επιστρέφω αν…

Και οι… βόμβες δεν είχαν τέλος, όπως συνήθως άλλωστε όταν μιλά ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Αυτή τη φορά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιστροφής του στο ΠΑΣΟΚ αρκεί σε αυτή να μην υπάρχει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Το κλείνουν το ΠΑΣΟΚ και διώχνουν κόσμο! Εμένα, με έχουν διώξει» είπε ο Θ. Πάγκαλος και συνέχισε λέγοντας ότι «βεβαίως θα ανταποκρινόμουν στην πρόσκληση να γυρίσω πίσω, εάν άλλαζε ηγεσία, αν και δεν ξέρω ποιο θα είναι το περιεχόμενο της πρόσκλησης, αλλά θα ανταποκρινόμουν στις συνομιλίες. Αν το να μιλήσουμε σημαίνει να μιλάει κάποιος και εγώ να ακούω, πρέπει να σας πω ότι έχω τέτοιες εμπειρίες».

Η Ελιά, οι συμμαχίες, ο Λοβέρδος και ο Αηδόνης

Σύμφωνα με τον Θεόδωρο Πάγκαλο, που παραδέχτηκε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα της Ελιάς καλύτερο απ’ ό,τι περίμενε με βάση τις δημοσκοπήσεις, η πολιτική συμμαχιών δεν απέδωσε.

«Σημαίνει ότι όταν ένα κόμμα έχει τη φήμη και το ιδεατό μέγεθος και την παράδοση του ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του είναι ταυτόχρονα αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και έρχεται και μαζεύει κάποιους καθηγητές πανεπιστημίου επειδή ήταν καλοί άνθρωποι, αλλά δεν αξίζουν τίποτα από πολιτική άποψη, και μαζεύει και τον κ. Λοβέρδο με τον ακόλουθό του, τον κ. Αηδόνη, και όλοι αυτοί μαζί παίρνουν 8%. Δηλαδή, χάνουν και τέσσερις μονάδες από το 12%».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γ. Παπανδρέου: Δεν βλέπω τον λόγο για πρόωρες εκλογές

Βγήκαν τα μαχαίρια στην ΔΗΜΑΡ! Ψαριανός κατά Κουβέλη και συνεργατών του! Αιχμές ακόμα και για εμπλοκή της συζύγου του στην διαχείριση του κόμματος

ΣΥΡΙΖΑ σε Βενιζέλο: Παραποιούσες κι εσύ το Σύνταγμα το 2009;

Επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος

Όλα τα ονόματα του ανασχηματισμού – Ποιοι φεύγουν και ποιοι έρχονται – Τι ζητάει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τι σκέφτεται ο Αντώνης Σαμαράς

Άρχισαν τα παιχνίδια για Πρόεδρο Δημοκρατίας και πρόωρες εκλογές

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε