Πολιτική

«Πάγωσε» η Βουλή με τη συντριβή του Canadair στην Κάρυστο

Στην Ολομέλεια της Βουλής ήταν σε εξέλιξη η συζήτηση για την ψήφο των αποδήμων όταν ενημερώθηκαν για την πτώση του Canadair στην Κάρυστο, το μεσημέρι της Τρίτης (25.07.2023).

Το Canadair της Πολεμικής Αεροπορίας επιχειρούσε για την κατάσβεση της φωτιάς στην Κάρυστο όταν, αφού άφησε το νερό, το δεξί του φτερό «βρήκε» σε κλαδί, με αποτέλεσμα να χαθεί ο έλεγχος και το αεροσκάφος να συντριβεί.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, δήλωσε συγκλονισμένος από το περιστατικό και ευχήθηκε οι πιλότοι να βρεθούν σώοι.

«Το τίμημα της αυτοθυσίας είναι πραγματικά πολύ μεγάλο και πολλές φορές με την ίδια τη ζωή των πιλότων», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και ευχήθηκε οι πιλότοι να βρεθούν καλά στην ζωή τους.

Ο Θοδωρής Λιβάνιος ανέφερε ότι έχοντας περάσει χρόνια της ζωής του στην Ελευσίνα, συγκατοικώντας στην ίδια πολυκατοικία με πολλούς πιλότους πυροσβεστικών αεροσκαφών, αυτή είναι μια πάρα πολύ δύσκολη προσωπική στιγμή για τον ίδιο.

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καραμέρος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος, με παρεμβάσεις τους ζήτησαν από την κυβέρνηση να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία για την πτώση του Canadair, ευχόμενοι ολόψυχα οι πιλότοι να βρεθούν σώοι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για την «Ομάδα Αλήθειας» – «Ιδιώτες πληρώνουν ιδιώτες για να πετούν λάσπη σε πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης»
Η αντιπολίτευση κάνει λόγο για «επικοινωνιακό παρακράτος» αναφορικά με τις σχέσεις που έχει το κόμμα της ΝΔ με την «Ομάδα Αλήθειας» και καταγγέλλει μηχανισμό δολοφονίας χαρακτήρα πολιτικών αντιπάλων
Βουλή
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Τραμπ συμφωνεί με την ελληνική πρόταση win win για τους δασμούς – Έτοιμη η οικονομία μας να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις
«Η Ελλάδα επέμενε από την αρχή να υπάρξει ενιαία αντίδραση από την ΕΕ, να σταθμιστούν τα νέα δεδομένα με ψυχραιμία και μετριοπάθεια, χωρίς σπασμωδικές κινήσεις και ανώφελη κλιμάκωση»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Παύλος Μαρινάκης: Είμαστε με την Ομάδα Αλήθειας και με κάθε αλήθεια που εκφράζεται – Αυτοί που μας κατηγορούν από την αντιπολίτευση είναι θύτες
«Φοβερή αποκάλυψη. Ένας ιδιώτης πληρώνει άλλους ιδιώτες. Τα παιδιά της ομάδας αλήθειας έχουν βγει με ονόματα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα δημοσιεύματα για την Ομάδα Αλήθειας
Ο Παύλος Μαρινάκης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών