Site icon NewsIT

“Παλαμάκια” η Τρόικα κι εμείς… χορεύουμε! – Έφυγε το 2ο e-mail – Το “βάρος” στην εκλογή ΠτΔ και… μετά τα νέα μέτρα

06.12.2014 | 00:27
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

- Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έστειλε λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Παρασκευής το δεύτερο email στην τρόικα - Οι δανειστές θεωρούν ως προαπαιτούμενο για συμφωνία την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας - Η κυβέρνηση δείχνει έτοιμη για επίσπευση της διαδικασίας της προεδρικής εκλογής στα μέσα του Ιανουαρίου - Λήψη νέων μέτρων, μετά την προεδρική εκλογή - Στόχος στο Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου αποτελεί μια "δήλωση προόδου", όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα

Το δεύτερο e-mail στην Τρόικα έστειλε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Παρασκευής. Το νέο email περιέχει -σύμφωνα με πληροφορίες- πιο συγκεκριμένες προτάσεις, χωρίς όμως να υπάρχουν νέα μέτρα.

Κυβερνητικές πηγές θεωρούν πως το μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή στην πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα είναι πως οι δανειστές θεωρούν ως προαπαιτούμενο την προεδρική εκλογή. Αυτό εξηγεί και τα εμπόδια που συχνά ξεπηδούν στη διάρκεια των συζητήσεων κυβέρνησης – τρόικας και δεν βοηθούν στο κλείσιμο της αξιολόγησης και της συμφωνίας για τη νέα εποχή.

Οι εταίροι – δανειστές δείχνουν απρόθυμοι να δώσουν μια οριστική συμφωνία στην ελληνική κυβέρνηση πριν ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο. Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση δείχνει έτοιμη για επίσπευση της διαδικασίας της προεδρικής εκλογής στα μέσα του Ιανουαρίου. Έτσι ρίχνει πλέον το μεγαλύτερο μέρος των προσπαθειών της στην εύρεση της προεδρικής πλειοψηφίας, ενώ μεταθέτει τη λήψη νεών μέτρων για μετά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όσο για την παράταση του προγράμματος, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές “η θέση της κυβέρνησης παραμένει αμετακίνητη και αφορά λίγες εβδομάδες για τεχνικούς και μόνο λόγους”.

Πλέον, οι πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο αναφέρουν ότι στόχος στο Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου αποτελεί μια “δήλωση προόδου”, όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις, με την αξιολόγηση ωστόσο να κλείνει πολυ δύσκολα πριν το τέλος του έτους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΑΦΕΡΜΟΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΜΙΣΕΛ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version