Πολιτική

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Η χειροβομβίδα που του στοίχισε την όραση του και τον καλύτερό του φίλο

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μίλησε για το ατύχημα με χειροβομβίδα που είχε σε ηλικία 10 ετών, την απώλεια της όρασής του και του παιδικού του φίλου αλλά και την αντίδραση των γονιών του.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είπε μιλώντας στο Mega: «Ήμουν ένα παιδί πολύ ζωηρό, πολύ δυναμικό, πολύ περίεργο. Στις 29 Μαΐου του 1961, 7 παιδιά βρεθήκαμε στο ποτάμι στον Αχελώο και εκεί βρήκαμε μια χειροβομβίδα, την περιεργαστήκαμε. Ο καλύτερός μου φίλος βρήκε την χειροβομβίδα και την περιεργαζόταν, ενώ στεκόμουν από πάνω του. Όταν έγινε η έκρηξη ο φίλος μου, δυστυχώς, σκοτώθηκε σε ηλικία 10 ετών και εγώ έχασα, εντελώς, το φως μου. Ποτέ δεν ξεχνάω αυτήν τη στιγμή. Αποτελεί πάντα μια πηγή να επαναπροσδιορίζω τη θέλησή μου να συνεχίσω μια πορεία στην οποία, δεν υπέκυψα ποτέ».

Αναφέρθηκε και στην αντίδραση των γονιών του λέγοντας: «Έσπασα πολλές φορές τα μούτρα μου, δεν ήταν ο δρόμος εύκολος. Ξέρετε πολλές φορές οι άνθρωποι θέλοντας να εκφράσουν την συμπαράστασή τους, γίνονταν πιο τραυματικοί. Λέει ένας συγγραφέας “καλύτερα να σε μισούνε παρά να σε λυπούνται”. Η αλήθεια είναι ότι υπήρχαν τέτοια συναισθήματα.

Ο πατέρας μου με τον τρόπο του έδινε και στους άλλους το αίσθημα και την άποψη ότι αυτό το παιδί δεν είναι χαμένη υπόθεση. Κάποτε έπιασα την μάνα μου να κλαίει για εμένα και της λέω «μάνα θα δεις ότι μια μέρα θα γίνω ο καλύτερός του χωριού. Στο διαδίκτυο πολλοί λένε ότι ο Κουρουμπλής κάτι βλέπει, αλλά δεν υπάρχει ούτε σκιά… καταστράφηκαν τα 2 μάτια μου όταν έγινε η έκρηξη».

 

Ο ίδιος σημείωσε ότι πολιτεύεται στη Β2′ του δυτικού τομέα Αθηνών: «Επέλεξα να πολιτευτώ σε αυτή την περιοχή μετά το “σπάσιμο” της Β’ Αθηνών. Είναι μια κοινωνία που περίπου ταυτίζεται με τα δικά μου χαρακτηριστικά, ένας κόσμος εργασίας, μαχόμενος για την αξιοπρεπή επιβίωσή του. Η δική μου πορεία ξεκίνησε από ένα μικρό ποντιακής καταγωγής χωριό της Αιτωλοακαρνανίας, το Ματσούκι. Η μάνα μου ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος, με δίδαξε να μην παραιτούμαι ποτέ μπροστά σε οποιαδήποτε δυσκολία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχίζει περιοδείες στην περιφέρεια – Στο επίκεντρο η καθημερινότητα των πολιτών
Ο στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη ειναι να «ξανασυστηθεί» με τους πολίτες και να επικοινωνήσει το έργο και τις πρωτοβουλίες για τη στήριξη του εισοδήματος και την ελάφρυνση των βαρών των πολιτών
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους»
«Μακάρι η παρακαταθήκη της συνεννόησης και της αγάπης που αφήνει ο Πάπας Φραγκίσκος να βρει την καλύτερη συνέχεια», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πάπα Φραγκίσκο 1