Ούριος άνεμος φυσάει στην Κουμουνδούρου καθώς μετά από ένα μεγάλο διάστημα επικοινωνιακής αμηχανίας, ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε την πρώτη πολιτική του νίκη με την αποπομπή – παραίτηση του υφυπουργού Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη, καθώς το βιογραφικό του είχε πολλές ανακρίβειες και… «λάθη».
Για πρώτη φορά μετά από καιρό τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναθάρρησαν καθώς είδαν ότι η εμμονή τους στο συγκεκριμένο θέμα και η δημοσιογραφική έρευνα έπιασε τόπο και ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να αποπέμψει τον συνεργάτη του κάτω από την πίεση της κοινής γνώμης αλλά και την ενόχληση που υπήρχε μέσα στο κόμμα του.
Click4more: Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης
Όπως έγινε γνωστό ο πρώην υφυπουργός όχι μόνο δεν κατείχε μεταπτυχιακό από το Columpia αλλά τέθηκε υπό αμφισβήτηση και το πρώτο πτυχίο για το οποίο μιλούσε στο βιογραφικό του. Παράλληλα υπήρξε θέμα με την ημερομηνία γεννήσεως η οποία συνδέεται και με το πότε αποφοίτησε από το Λύκειο.
Ακόμα σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών ο πρώην υφυπουργός δεν είχε αναστείλει στις επαγγελματικές του δραστηριότητες- ως όφειλε από το Σύνταγμα – καθώς εμφανίζεται ως Chief Executive Officer στην εταιρεία National Herald INC, όσο και στην εταιρεία Diamataris Properties LTD, αντικείμενο της οποίας είναι οι κτηματομεσιτικές επιχειρήσεις, ενώ καταχώριση που τον αφορά υπάρχει και στο ελληνικό ΓΕΜΗ, σε εταιρεία με την επωνυμία «Εθνικός Κήρυξ της Νέας Υόρκης Ελλάς, μονοπρόσωπη ΕΠΕ».
Εκτός αυτού ο Αντώνης Διαματάρης είχε διορίσει συνεργάτη του -σε θέση μετακλητού υπαλλήλου- τον Τάσο Φιλιππάκο, πρώην μεγαλοστελέχος της ΕΑΒ που είχε σοβαρές εμπλοκές με τη Δικαιοσύνη.
Η παραίτηση – αποπομπή αναπτέρωσε το ηθικό των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς –όπως λένε- για πρώτη φορά μετά τις εκλογές είδαν ότι το επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης έχει και τα όρια του ενώ οι πολίτες αρχίζουν να αντιδρούν.
Click4more: ΣΥΡΙΖΑ για Διαματάρη: Ο πρωθυπουργός της αριστείας δεν τόλμησε να τον αποπέμψει
Καθώς μάλιστα η υπόθεση Διαματάρη ήρθε μετά τις τοποθετήσεις των διοικητών των νοσοκομείων, όπου γύρω από αυτό το θέμα δημιουργήθηκε ιδιαίτερος θόρυβος στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι το θέμα της αριστείας που αποτέλεσε βασικό αφήγημα της ΝΔ έχει πλέον αποδομηθεί.
«Ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Πατέρας και οι αποκαλύψεις που έκανε ότι η τοποθέτηση του υπήρξε απόρροια πολιτικής συναλλαγής έβαλε τις βάσεις για να αμφισβητηθούν τα όσα προεκλογικά έλεγε ο πρωθυπουργός περί αξιοκρατίας και αριστείας», έλεγαν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Και πρόσθεταν: «Η υπόθεση Διαματάρη απέδειξε ότι για την ΝΔ τίποτα δεν έχει αλλάξει. Αυτοί που μας οδήγησαν στην κρίση συνεχίζουν να μας κυβερνούν και μάλιστα με την ίδια λογική».
Το κοινωνικό μέρισμα
Όμως, όπως λένε παράγοντες της Κουμουνδούρου, αυτό ήταν μόνο η αρχή καθώς το επόμενο διάστημα θεωρούν ότι θα υπάρξει μεγάλη δυσαρέσκεια από τους πολίτες που δεν θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα ενώ η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση για την μεσαία τάξη μόνο ευνοϊκή δεν είναι. Άλλωστε μόλις πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας όρισε την μεσαία τάξη σε αυτούς που παίρνουν το μήνα μέχρι 500 ευρώ.
Σε ό,τι αφορά το κοινωνικό μέρισμα στην Κουμουνδούρου περιμένουν ότι θα υπάρξει δυσαρέσκεια από τους πολίτες που τα τελευταία τρία χρόνια παραμονή των γιορτών έπαιρναν αυτό το σημαντικό βοήθημα.
Σε ανακοίνωση της μάλιστα η Κουμουνδούρου ανέφερε: «Ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Σταϊκούρα μέχρι πριν λίγους μήνες χαρακτήριζαν «ψίχουλα» το κοινωνικό μέρισμα 629 εκατ. ευρώ σε 1,6 εκατ. συνταξιούχους το 2016, 750 εκατ. ευρώ σε 3.650.000 δικαιούχους το 2017 και 780 εκατ. ευρώ σε 3.700.000 δικαιούχους το 2018.
Σήμερα, αφού η κυβέρνηση μείωσε τον δημοσιονομικό χώρο κατευθύνοντας μάλιστα το μεγαλύτερο μέρος της μείωσης του ΕΝΦΙΑ σε ελαφρύνσεις για τις πολύ μεγάλες περιουσίες, και χρησιμοποίησε όλον τον υπόλοιπο χώρο του 2019 – που δημιουργήθηκε χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ – για να κλείσει τρύπες του προϋπολογισμού του επόμενου έτους κάνοντας λογιστικά τρικ, πανηγυρίζει γιατί διανέμει κοινωνικό μέρισμα σε 250.000 νοικοκυριά, με πολύ αυστηρά κριτήρια τα οποία αφήνουν προφανώς εκτός όχι μόνο τους συνταξιούχους αλλά και άλλες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.
Λίγη ντροπή δεν θα έβλαπτε».