Site icon NewsIT

Πανούσης: Έστειλα τα στοιχεία με τον Ρουμπάτη στον Τσίπρα και αιφνιδιάστηκε

11.11.2015 | 12:07
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο "πόλεμος" που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο "Μαξίμου" και τον Γιάννη Πανούση για το αν ο πρώην υπουργός είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό σχετικά με τις καταγγελίες που έκανε τις τελευταίες μέρες, καλά κρατεί.

Πολλοί υπουργοί της κυβέρνηση, πρώην συνάδελφοι του κ. Πανούση, αντιμετώπισαν με (τουλάχιστον) ειρωνεία τα όσα υποστηρίζει. Η Σία Αναγνωστοπούλου είπε πως δεν την ενδιαφέρουν γιατί δεν είναι πια υπουργός, ο Γιώργος Κατρούγκαλος και ο Θοδωρής Δίτσας μίλησαν για… μυθιστορήματα.

Ο Γιάννης Πανούσης, πάντως, αντικρούει τα όσα υποστηρίζει το Μαξίμου πως δεν ενημέρωσε κανέναν και επέλεξε να πάει σε συμβολαιογράφο. Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιμένει ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερωθεί αλλά όχι από τον ίδιο. Από τον επικεφαλής της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη.

Λέει ο πρώην υπουργός σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη: «Ο Πρωθυπουργός ήταν ενήμερος. Δεν πήγα εγώ βεβαίως στο Μαξίμου να τον ενημερώσω, αλλά έστειλα με όλες τις αποδείξεις τον διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη». Όσο για το πως είναι σίγουρος ότι ο Γιάννης Ρουμπάτης ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα; «Όταν επέστρεψε ο κ. Ρουμπάτης από το Μέγαρο Μαξίμου, τον ρώτησα τι έγινε. Μου απάντησε ότι έδειξε όλα τα στοιχεία στον κ. Τσίπρα. Και η αντίδραση του Πρωθυπουργού, έτσι όπως μου την περιέγραψε ο διοικητής της ΕΥΠ, ήταν ότι έδειξε να αιφνιδιάζεται, να προβληματίζεται και να λέει ότι “αυτό πρέπει να το κοιτάξουμε”».

Ο Γιάννης Πανούσης χρησιμοποίησε και μια παροιμία για να περιγράψει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στον ίδιο και την κυβέρνηση. «Ξέρεις αυτή την παροιμία που λέει ότι “όταν κάποιος θέλει να αυτοκτονήσει μην τον σκοτώσεις”. Αυτό συμβαίνει τώρα στην κυβέρνηση. Προσπάθησα να τους προστατεύσω, αλλά αυτοί έδωσαν γραμμή να στραφούν εναντίον μου. Επιχείρησα να τους δώσω μια λύση γι’ αυτό πήγα σε συμβολαιογράφο, αλλά αυτοί λειτούργησαν αμήχανα. Άλλο αμήχανα και άλλο έξυπνα, γιατί έγιναν όμηροι των προσπαθειών τους να σώσουν τις διάφορες ομάδες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Πηγή: ΒΗΜΑτοδότης

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version