Πολιτική

Πάντοαν: Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν ήταν ποτέ μια από τις επιλογές μας

«Στόχος του Eurogroup ήταν πάντα να βρεθεί μια συμφωνία για την βιώσιμη ανάπτυξη της Αθήνας. Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν ήταν ποτέ μια από τις επιλογές» τόνισε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην ιταλική βουλή.

 «Η θέση αυτή επαναλήφθηκε στις δυο συνόδους της περασμένης εβδομάδας. Ο διάλογος με τις ελληνικές αρχές ξεκίνησε με καθυστέρηση λόγω της έλλειψης λειτουργικών προτάσεων για τις μεταρρυθμίσεις από μέρους της Αθήνας. Σε πολλά θέματα, όμως, επιτελέσθηκαν σημαντικά βήματα προόδου, ιδίως τελευταίες εβδομάδες», τόνισε ο κ. Πάντοαν.

«Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έδειξαν ευελιξία, συγκρίνοντας τα αρχικά κείμενα και εκείνο της 27ης Ιουνίου, που θεωρητικά θα πρέπει να είναι αντικείμενο δημοψηφίσματος. Λέω θεωρητικά, διότι στο μεταξύ οι συμφωνίες εξελίσσονται» ολοκλήρωσε ο Ιταλός υπουργός Oικονομικών.

Η ιταλική τηλεόραση Rai σχολιάζει ότι η Ιταλία, προφανώς, προσπαθεί να εξασφαλίσει διαμεσολαβητικό ρόλο στην όλη προσπάθεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη Ανάσταση στην Τήνο – Το μήνυμα του Μητροπολίτη Σύρου
«Εσείς στις πλάτες σας φέρετε τις ευθύνες του έθνους ολοκλήρου. Και χρειάζεστε την προσευχή για αυτή την δύναμη της Παναγίας μας», το μήνυμα του Μητροπολίτη Δωρόθεου στον πρωθυπουργόι
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη Ανάσταση στην Τήνο 6