Πολιτική

Παπαδημούλης: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φοράει «μάσκα Σαμαρά» για να κερδίσει ψήφους

«Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης νομίζει ότι φορώντας «μάσκα Σαμαρά» θα κερδίσει ψήφους, γρήγορα θα διαπιστώσει ότι από αυτό θα πάθει ζημιά και θα το δει την πρώτη φορά που θα βγει εκτός συνόρων, αν επιχειρήσει να εξηγήσει στους διεθνείς συνομιλητές του τη γραμμή της ΝΔ για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ»: αυτά σημείωσε, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης.

Κατηγόρησε δε, την ΝΔ για «εθνικά ανεύθυνη στάση», αφού «ο Κυρ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία και με τον πατέρα του, και με τον Κώστα Καραμανλή, και ποντάρει στην πτώση της κυβέρνησης».

Αλλά δεν είναι κοινή η στάση της αντιπολίτευσης. «Αντίθετα, βλέπω ότι έχουν πάρει θετική θέση στο θέμα το Ποτάμι, η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ, μακριά από την ανευθυνότητα της ΝΔ. Σημειώνω, επίσης, ότι μέχρι στιγμής η Φώφη Γεννηματά, αν και δεν έχει πάρει σαφή θέση επί του ζητήματος, έχει αποφύγει να ταυτιστεί με την ανεύθυνη στάση της ΝΔ.

«Τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής δεν προσφέρονται για μικροπολιτική»

Εφόσον, λοιπόν, από αυτή την κινητικότητα υπάρξει λύση -και υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό είναι εφικτό- στην κατεύθυνση που είχε επιδιώξει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αλλά και ο Συνασπισμός της Αριστεράς εκείνη την περίοδο ή στη συνέχεια ο Κώστας Καραμανλής το 2007-2008, νομίζω ότι θα διαμορφωθεί μία άνετη πλειοψηφία στη Βουλή για να στηρίξει αυτή την πρόταση».

Άλλωστε, συμπλήρωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, «τα θέματα αυτά της εξωτερικής πολιτικής, τα λεγόμενα και εθνικά, δεν προσφέρονται για μικροπολιτική. Όσο μεγαλύτερη είναι η συναίνεση στο εσωτερικό της χώρας, τόσο το καλύτερο για την ίδια τη χώρα, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων».

Για τη γενική πολιτική συγκυρία, τέλος, τόνισε: «Το 2018 θα είναι μια χρονιά καλύτερη από το 2017. Και μπορεί να είναι και κάτι παραπάνω: Μια χρονιά-ορόσημο για την Ελλάδα συνολικά, καθώς δεν θα είναι η χρονιά των εκλογών -όπως ονειρεύεται εδώ και δύο χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης-, αλλά εξόδου από το μνημόνιο και της επεξεργασίας -για πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης- ενός ελληνικού σχεδίου ‘made in Greece’ για την περίοδο 2019 – 2023, με το οποίο η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξουν μία νέα 4ετία με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χαμός με Μαρινάκη και Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τον μηχανοδηγό στα Τέμπη: «Ήταν εθελοντής στο γραφείο Μητσοτάκη» – «Προσβάλετε τη μνήμη ενός νεκρού»
«Είστε αυτή που πάνω σε ένα τραγικό δυστύχημα θέλετε να επιβιώσετε πολιτικά και να ανεβάσετε πολιτικά το κόμμα σας εκμεταλλευόμενη τον ανθρώπινο πόνο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
Μάκης Βορίδης για Μαρία Καρυστιανού: «Κάνει πολιτικές τοποθετήσεις, δεν γίνεται να μην απαντάμε» – «Αδίστακτος, σπιλώνει τον αγώνα μας» η απάντησή της
«Δεν γίνεται να μην απαντάμε στις πολιτικές τοποθετήσεις που κάνει» είπε ο Μάκης Βορίδης για τη Μαρία Καρυστιανού που του απάντησε χαρακτηρίζοντάς τον «μικρόψυχο, κακό και λίγο»
Ο Μάκης Βορίδης στη Βουλή
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι κακιά γυναίκα, αυτή την κυρία πάνε να υποστηρίξουν στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη
«Θα της κάνω μήνυση και αγωγή για να αποδείξει στα δικαστήρια την προσωπική μου εμπλοκή. Όποιος πάει στο συλλαλητήριο στηρίζει Κωνσταντοπούλου»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
«Να αντιδράσει η Δικαιοσύνη και να καταδικάσουν όλα τα κόμματα τις απειλές που δεχόμαστε» ζήτησε και ο Δημήτρης Μαρκόπουλος
«Αυτονόητα θα πρέπει να αντιδράσει η Δικαιοσύνη και να καταδικάσουν ΟΛΑ τα κόμματα την πρόσκληση σε βία», τονίζει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος μιλά στην Ολομέλεια της Βουλής