Πολιτική

Παπανδρέου: Το 2008 συνεργαστήκαμε με τον Καραμανλή για το Σκοπιανό

"Εξωτερική πολιτική δεν γίνεται χωρίς σχέδιο και γνώση, ενταγμένη στην άσκηση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παπανδρέου σε εκδήλωση για την κοπή της πίτας του ΚΙΔΗΣΟ με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από το θέμα των Σκοπίων.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι στο Βουκουρέστι δεν μπήκε βέτο γιατί δεν έγινε ψηφοφορία , αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι οι χειρισμοί της τότε κυβέρνησης της ΝΔ ήταν οι ενδεδειγμένοι καθώς υπήρξε συνεργασία με την αξιωματική αντιπολίτευση για τη διαμόρφωση της εθνικής θέσης «σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για κάθε χρήση» .

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου αυτό είναι ένα παράδειγμα σοβαρής και υπεύθυνης αντιπολίτευσης όταν τα συμφέροντα της πατρίδας και τα εθνικά θέματα δοκιμάζονται.

Αναφερόμενος στα συλλαλητήρια υπογράμμισε ότι δεν προσέφεραν το ΄92 ούτε προσφέρουν σήμερα, ενώ πολλοί έκαναν καριέρα με αυτά.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η επόμενη ημέρα στη ΝΔ μετά την έκκληση Μητσοτάκη για ενότητα – «Φρένο» στις «δελφινομαχίες»
Η ενότητα είναι προϋπόθεση για να αντιστραφεί το κλίμα και η Ν.Δ. να ανακάμψει, ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού, ο οποίος  έθεσε όλους, βουλευτές και υπουργούς, προ των ευθυνών τους
Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας