Πολιτική

Παπανδρέου: “Σύντομα θα έχουμε λύση” – Δεν τους είπε όνομα

- Ανεξάρτητη έγκυρη πηγή στο Newsit: "Μην αποκλείετε άλλο όνομα έκπληξη"
- Γιατί ο πρωθυπουργός βγήκε από την αίθουσα 5 λεπτά μετά την έναρξη του υπουργικού
- Κλίμα αποχαιρετισμού στο υπουργικό που κράτησε μόνο μια ώρα
- Ο κ.Παπανδρέου είδε νωρίτερα τον Ευ.Βενιζέλο
- Ν.Δ. το θέμα του Πρωθυπουργού θα κλείσει άμεσα, περιμένουμε ανακοινώσεις
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μια ώρα ακριβώς κράτησε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Εκεί, ο πρωθυπουργός, ζήτησε τις παραιτήσεις των υπουργών του. Η φράση του μάλιστα μέσα στο υπουργικό ήταν χαρακτηριστική: ‘Θα υπάρξει λύση σύντομα. Συνεχίζονται οι διεργασίες”.

Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν είχαμε για ακόμα μια φορά λύση του δράματος οδηγεί στο συμπέρασμα ότι έχουμε εμπλοκή με την επιλογή του πρωσώπου του νέου πρωθυπουργού. Οι πληροφορίες λένε ότι εκτός από τo πολύ άσχημο κλίμα που υπάρχει στη ΝΔ, υπάρχουν εμπόδια και στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Η φράση του κ. Παπανδρέου που έδειξε ότι υπάρχει εμπλοκή ήταν: “Για όλους μας υπάρχουν κόκκινες γραμμές και φανταζόμαστε τα πιθανά πρόσωπα που θα θέλαμε. Θα πάμε στην καλύτερη δυνατή λύση.”

Κλίμα αποχαιρετισμού

Το κλίμα στο υπουργικό όπως λένε όλοι, ήταν αποχαιρετισμού. Ο κ. Παπανδρέου είπε στους υπουργούς του ότι μόλις καταλήξουν σε πρόσωπο θα γίνει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών όπου τα κόμματα που συμφωνούν θα πουν το ναι στο νεο πρωθυπουργό. Πολλοί παρατήρησαν ότι ο κ. Παπανδρέου ίσως για πρώτη φορά πήγε στο υπουργικό χωρίς να φοράει γραβάτα.

Λίγο μετά την λήξη του υπουργικού και όταν ο διεθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου, Νίκος Αθανασάκης ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν η κυβέρνηση παραιτήθηκε απάντησε: “Οι παραιτήσεις των υπουργών είναι αυτονόητο ότι είναι έτσι κι αλλιώς στην διάθεση του πρωθυπουργού”.

Το υπουργικό άρχισε με μια ώρα και είκοσι λεπτά καθυστέρηση. Αίσθηση προκάλεσε ότι 5 λεπτά μετά την εναρξή του, ο πρωθυπουργός βγήκε από την αίθουσα. Όμως πολύ γρήγορα επέστρεψε. Στο ενδιάμεσο για λίγα λεπτά συνομίλησε με τους κυρίους Πετσάλνικο και Κακλαμάνη.

Πριν την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου (άρχισε 13.20), μιλώντας στο Newsit, ανεξάρτητη πηγή που θεωρείται αξιόπιστη, δήλωνε ότι δεν πρέπει να θεωρείται βέβαιη η επιλογή Παπαδήμου.  “Υπάρχει περίπτωση”, είπε, “να ανακοινωθεί όνομα έκπληξη που δεν έχει ακουστεί όλες αυτές τις ημέρες”.
Έτσι, στο παιχνίδι μπαίνει και το όνομα του καθηγητή ευρωπαϊκού δικαίου και Προέδρου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στο Λουξεμβούργο, καθηγητή Βασίλη Σκουρή.

Εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός ότι λίγα λεπτά πριν τις 2 έφυγε από τα γραφεία της ΝΔ στην Λ.Συγγρού ο κ. Αντώνης Σαμαράς.

Διαβάστε επίσης:

“Σύρθηκαν” σε μία συμφωνία που δεν ήθελαν και άφησαν τη χώρα ακυβέρνητη – Σήμερα ο νέος πρωθυπουργός

Ζητούν γραπτές εγγυήσεις από ΠΑΣΟΚ -ΝΔ για να δοθούν χρήματα

Η Ν.Δ. δεν θέλει συγκυβέρνηση – Αποκαλυπτικό Non Paper

Ποιός είναι ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης

H χώρα χωρίς πρωθυπουργό αλλά το γυμναστήριο…γυμναστήριο

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ