«Η ΝΔ πρέπει θα πρέπει να τραβήξει μια κόκκινη γραμμή από όλες αυτές τις δυνάμεις που επιτέθηκαν στον Γιάννη Μπουτάρη» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς σε τηλεοπτική του συνέντευξη.
Μιλώντας στο Kontra news, ο Νίκος Παππάς χαρακτήρισε ανοησίες ότι «η κυβέρνηση επαναφέρει το Σκοπιανό για να προκαλέσει εσωτερικό πρόβλημα στη ΝΔ».
«Δεν μπορεί η Ελλάδα» είπε «να έχει τεταμένες σχέσεις με τους γείτονές της και να αφήνει τρίτους να ασκούν επιρροές σε αυτούς».
Ο κ. Παππάς αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας «Μακεδονία του Ίλιντεν», συνέστησε ψυχραιμία προσθέτοντας ότι η Ελλάδα θέλει μία λύση λειτουργική και βαδίζει με βάση τις προτάσεις που έχει βάλει στο τραπέζι ο ΟΗΕ.
«Είμαι βέβαιος» τόνισε ο κ. Παππάς ότι «θα φτάσουμε σε μια λύση που θα συγκεντρώσει ευρύτερη πλειοψηφία στη Βουλή. Ελπίζω ότι θα είναι μία λύση την οποία θα υποστηρίξει και ο Πάνος Καμμένος».
«Σε κάθε περίπτωση» σημείωσε, «η συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο έχει στέρεες βάσεις και η σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία θα βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια».
Παππάς για Σκοπιανό
Στη διαπραγμάτευση με την πΓΔΜ ο κ. Παππάς ανέφερε «πως έχουμε κερδίσει ήδη το «erga omnes» και τη συνταγματική αναθεώρηση στη γείτονα.
Μιλώντας για τις διαπραγματεύσεις αναφορικά με το ονοματολογικό , ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «το όνομα “Μακεδονία του Ίλιντεν” το έμαθε ο κόσμος από διαρροές που έγιναν σε μέσα της γειτονικής χώρας. Έχουμε κάθε λόγο, ως ισχυρός εταίρος σε αυτή τη διαπραγμάτευση, να αντιμετωπίζουμε το ζήτημα με ψυχραιμία. Θέλουμε μια λύση η οποία θα είναι λειτουργική».
Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ πρόσθεσε ότι «δικαιώθηκε η επιλογή της ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής. Η Ελλάδα συνειδητοποίησε ότι η στασιμότητα δεν βοήθησε τα ελληνικά συμφέροντα», ενώ αναφορικά με την αξιωματική αντιπολίτευση σημείωσε ότι «η ΝΔ οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από τον κόσμο που κατέβηκε στα συλλαλητήρια. Κάποιοι είπαν ψέματα στον κόσμο αυτό, όταν έλεγαν ότι η Ελλάδα μπορεί να βρει λύση στο μακεδονικό ζήτημα, με ένα όνομα που δεν θα περιέχει τον όρο “Μακεδονία”».
Πιο συγκεκριμένα, ο Ν. Παππάς είπε ότι «ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να ζητήσει δύο φορές συγγνώμη από τον κόσμο που πήγε στα συλλαλητήρια, διότι αυτός ο κόσμος, αν και έχει μια ευαισθησία, έχει δικαίωμα να γνωρίζει την πραγματική κατάσταση και όχι να προσπαθούν να τον παθιάσουν στη βάση καταστάσεων που δεν ισχύουν». Δήλωσε «βέβαιος ότι θα φτάσουμε σε μία λύση, η οποία θα διασφαλίσει ευρύτατη πλειοψηφία στην ελληνική Βουλή, μεταξύ αυτής και του Πάνου Καμμένου» ενώ για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ ανέφερε ότι « έχει δείξει ότι είναι αρκετά ισχυρή, σε αντίθεση με όσα περίμεναν οι αντίπαλοί μας».
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, μιλώντας για την Κεντροαριστερά σημείωσε ότι «η συγκρότηση του προοδευτικού πόλου και της διεύρυνσης της κυβερνητικής πολιτικής είναι ένας στόχος διαρκής από την πλευρά μας. Θεωρώ πως ένας άνθρωπος, ο οποίος αυτοχαρακτηρίζεται προοδευτικός δεν θα ήθελε να δει πολιτικές που χρεοκόπησαν τη χώρα». Και υπογράμμισε ότι «οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν μέχρι το 2014 είναι πολιτικές ακραίου φιλελευθερισμού».
ΣτΕ και ΔΝΤ
Αναφέρθηκε και στο θέμα παραίτησης του προέδρου του ΣτΕ σημειώνοντας ότι «ο κ. Σακελλαρίου είναι επιλεκτικός με το θέμα των διαρροών. Όταν υπήρξαν το 2016 οι διαρροές για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών δεν υπήρξαν οι αντίστοιχες δηλώσεις».
Για τις τηλεοπτικές άδειες είπε ότι «ολοκληρώνεται η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας» προσθέτοντας ότι «αισθανόμαστε δικαιωμένοι για αυτή την κατάληξη, ύστερα από όσα ακούσαμε. Ύστερα από τρεις δεκαετίες, η Πολιτεία έβαλε κανόνες σε ένα πολύ ευαίσθητο τομέα» τόνισε.
Μιλώντας για το ΔΝΤ και την ολοκλήρωση του προγράμματος, ο Νίκος Παππάς είπε ότι «η Ελλάδα έχει δείξει ότι θα ήθελε μια ευρωπαϊκή λύση, χωρίς το ΔΝΤ. Είμαστε λίγες μέρες πριν την ολοκλήρωση του τρίχρονου προγράμματος και περιμένουμε να δούμε αν το ΔΝΤ θα αποφασίσει να μπει στο πρόγραμμα ή όχι. Είναι μια αστεία κατάσταση που δεν μπορεί να εξηγηθεί». Τόνισε ότι «προτεραιότητα μας είναι να υπάρξει μια συμφωνία, η οποία δεν θα υπονομεύει την αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας» προσθέτοντας ότι «δεν ανησυχούμε για το χρονοδιάγραμμα. Η αξιολόγηση έχει κλείσει και υπάρχει τεχνική συμφωνία».
Τέλος, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σχολίασε και την απώλεια του Έλληνα κωμικού Χάρρυ Κλυνν, αναφέροντας ότι «είναι μια απώλεια που μας φέρνει συγκίνηση. Είναι ένας άνθρωπος που έδωσε χαρακτήρα στην ελληνική σάτιρα, είναι ένα σύγχρονος Αριστοφάνης».
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ